gost 189405
Elita
- Poruka
- 16.683
Битна је ставка у животу детета, деца су најсрећнија кад су са оба родитеља.
И ако може нормалан разговор, без колутања очима.
Ova prva recenica je jako pogresna i povrsna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Битна је ставка у животу детета, деца су најсрећнија кад су са оба родитеља.
И ако може нормалан разговор, без колутања очима.
Uopšte nije bitno ko je prevario niti će se sud baviti sa tim. Čak ne znam ni kako je moguće pred sudom dokazati neverstvo, ona jednostavno može reći da je on nju stalno varao i da ga je ona odlučila napustiti i otići kod čoveka koji će pružiti ljubav njoj i njenom detetu. I naravno da će njoj pripasti dete. Izuzeci su samo ako ona ne želi, ako dete kod nje nema nikakve uslove za život ili je npr. bivša narkomanka, alkoholičar ili psihijatrijski slučaj. Svaki muškarac koji stupa u brak i odlučuje se za decu, treba imati na umu da uvek postoji mogućnost da će mu jednog dana žena otići i odvesti decu, da će ih viđati svaki drugi vikend od 17-19 časova i da će mu alimentacija biti možda i polovinu primanja i to obično do kraja radnog veka.
Uopšte nije bitno ko je prevario, niti će se sud baviti sa tim. Čak ne znam ni kako je moguće pred sudom dokazati neverstvo. Ona jednostavno može reći da je on nju stalno varao i da ga je odlučila napustiti i otići kod čoveka koji će pružiti ljubav njoj i njenom detetu. I naravno da će njoj pripasti dete. Izuzeci su samo ako ona ne želi, ako dete kod nje nema odgovarajuće uslove za život ili je npr. bivša narkomanka, alkoholičar ili psihijatrijski slučaj. Svaki muškarac koji stupa u brak i odlučuje se za decu, treba imati na umu da uvek postoji mogućnost da će mu jednog dana žena otići i odvesti decu, da će ih viđati svaki drugi vikend od 17-19 časova i da će mu alimentacija biti možda i polovinu primanja i to obično do kraja radnog veka.
Нема ничег површног у одгајању детета.
Површни су само људи који тврде да ће дете свакако снаћи.
Uopšte nije bitno ko je prevario, niti će se sud baviti sa tim. Čak ne znam ni kako je moguće pred sudom dokazati neverstvo. Ona jednostavno može reći da je on nju stalno varao i da ga je odlučila napustiti i otići kod čoveka koji će pružiti ljubav njoj i njenom detetu. I naravno da će njoj pripasti dete. Izuzeci su samo ako ona ne želi, ako dete kod nje nema odgovarajuće uslove za život ili je npr. bivša narkomanka, alkoholičar ili psihijatrijski slučaj. Svaki muškarac koji stupa u brak i odlučuje se za decu, treba imati na umu da uvek postoji mogućnost da će mu jednog dana žena otići i odvesti decu, da će ih viđati svaki drugi vikend od 17-19 časova i da će mu alimentacija biti možda i polovinu primanja i to obično do kraja radnog veka.
- - - - - - - - - -
Kako od 5-7?
To me bas zanima
I koliki je taj radni vek?
I u kojoj zemlji to zivimo da neko dobije pola primanja?
postoje različiti modeli viđanja...
svaki drugi vikend...
svaki četvrtak,recimo, od 5-7...
svaka druga sreda uz nadzor CSR....
sve zavisi od toga kakvi su odnosi u porodici i kakav je razvod bio...
a što se tiče alimentacije,da..ona može po našem zakonu biti i do 50 procenata primanja onog koji treba da je plaća...
i u zavisnosti kada su dobili dete,kada su se razveli,može da potraje...dokle god je dete na školovanju...znači do završetka fakulteta ili čini mi se najduže do 26 godine života deteta..
Sve rečeno. Kolega sa posla ima dve ćerke koje je dobio sa 35 godina. Posle razvoda sud odlučio da decu viđa svaki drugi vikend po nekoliko sati, alimentacija 50% primanja tako da mu mesečno ostane nešto preko 20 000 dinara. Viđanje svaki drugi vikend je takođe o njegovom trošku što pokriva od one polovine plate koja mu je ostala. Što se tiče radnog veka, 35 godina + 27 alimentacija = 62, to je skoro ceo preostali radni vek.postoje različiti modeli viđanja...
svaki drugi vikend...
a što se tiče alimentacije,da..ona može po našem zakonu biti i do 50 procenata primanja onog koji treba da je plaća...
i u zavisnosti kada su dobili dete,kada su se razveli,može da potraje...dokle god je dete na školovanju...znači do završetka fakulteta ili čini mi se najduže do 26 godine života deteta..
Povrsno je deca su najsrecnija kada su sa oba roditelja.
Iz ugla deteta i iz ugla roditelja nisu..jos kako nisu.
Ne mogu se ljudi naplacati psihoterapije iz tih isforsiranih brakova,zato sto tako treba...kako treba,da gledaju zlo dok se majka i otac ne poubijaju? Jer tako treba,tako je najbolje..stvarno?Mrtvo slovo na papiru,lazni osmeh na fotografiji i sve je bajno..do crne hronike u Kuriru? A onda ju.
- - - - - - - - - -
Dete koje ima dva zdrava,prava roditelja koji ga vole,je vise nego srecno dete.
- - - - - - - - - -
Kako od 5-7?
To me bas zanima
I koliki je taj radni vek?
I u kojoj zemlji to zivimo da neko dobije pola primanja?
postoje različiti modeli viđanja...
svaki drugi vikend...
Немој сад о томе, нагласила сам да тема није о насилништву, него о превари.
Дакле, нема мрачних сценарија, само је неко заборавио да је рођењем детета на првом месту родитељ, па тек онда мушкарац или жена.
Размишљајте пре него што направите дете...јер дете јесте најстећније кад су заједно.
Rodjenjem deteta niko nije prestao da bude covek,niti moze da bude kompletan roditelj ako nije emotivno ispunjen.
Dete nije najsrecnije pored nesrecnih ljudi,ne moze biti sasvim logicna stvar...ono ne razume na misaonom nivou do kraja,ali jos kako ume emociju roditelja.
Kad sam ja bila dete,rekla sam hvala Bogu sto su se razveli,iako sam vec bila pobegla od njih,i sve te silne srece![]()
Postoje vidjanja u Centru,ali ako govorimo o klasicnoj presudi onda je svaki drugi vikend dva dana
Jos ako ne drndas majku,dete mozes da vidjas kad hoces..ono sa cim zene generalno imaju problem,je sto ocevi ne zele da vidjaju decu ili ih vidjaju retko kad im dune,jer imaju svoj zivot..to znaci nije jedan kolega sa posla,vec svaka razvedena zena koju znam
Sta moze i nije relevantno,vecina presuda u Srbiji je do 5000 po detetu...stvarno?Naravno da moze,platis advokata,pritom uzmes u obzir da isti naplacuje 16000 jedno rociste,znaci onaj koji hebe kevu i vise,pa godinu dana,razvedes se za jedno hiljadu evra,ako nije sporazumni.
Ko sto rekoh,nije dozivotna zar ne?
Dok za roditelja koji je tu,nekako jeste
О томе причам, укључити мозак, с ким се венчаваш, да није само Удала се мома да није дома.
Бираш партнера кога волиш, ваљда, и како онда за 3 године схватиш да волиш неког другог?
Изгледа да није била баш љубав за брак.
Насиље у породици опет не помињем, причам о љубави пре брака и стварању породице,нема после оће каки, неће каки.
И наравно да не престајеш да будеш човек, већ да си пре свега родитељ, одговоран, који ће појести све што је сам закувао због тог детета.
Kažeš ako ne drndaš ženu možeš svaki dan. Znači polazimo od toga da ona ima veća prava nego otac koji je dužan da joj se dodvorava kako bi se ona smilovala. A šta ako ona drnda njega? Kome će se on žaliti? I ne znam gde vi živite da su presude od 5000 po alimentaciji. Lično znam primer gde je muškarac bio ozbiljno narušenog zdravlja, u lošoj finansijskoj situaciji i bez posla prilikom razvoda, i da je sudija kako bi mu izašla u susret zbog te činjenice odredila, kako reče, minimalnih 12000 dinara koje je dužan plaćati na ime alimentacije. A 27 godina alimentacije je za većinu do kraja radnog veka.Postoje vidjanja u Centru,ali ako govorimo o klasicnoj presudi onda je svaki drugi vikend dva dana
Jos ako ne drndas majku,dete mozes da vidjas kad hoces..ono sa cim zene generalno imaju problem,je sto ocevi ne zele da vidjaju decu ili ih vidjaju retko kad im dune,jer imaju svoj zivot..to znaci nije jedan kolega sa posla,vec svaka razvedena zena koju znam
Sta moze i nije relevantno,vecina presuda u Srbiji je do 5000 po detetu...stvarno?Naravno da moze,platis advokata,pritom uzmes u obzir da isti naplacuje 16000 jedno rociste,znaci onaj koji hebe kevu i vise,pa godinu dana,razvedes se za jedno hiljadu evra,ako nije sporazumni.
Ko sto rekoh,nije dozivotna zar ne?
Dok za roditelja koji je tu,nekako jeste
uf,nije baš svuda isto...
doduše znam majke koje primaju ili neku siću ili neće očevi da plaćaju ništa...
znam i očeve koji se bore sami sa decom jer majke deca ne zanimaju,što mi i dalje nikako ne ide u glavu i nikada ali nikada neću moći da smestim u svoj razum...
moj slučaj je da je razvod bio sporazuman...bez advokata...plaća 40 procenata za dva deteta,skida mu se od plate...
kad god tražim dodatno,tipa ekskurzije, letovanja (jer ih on nikada ne vodi) nikad nije pravio problem da učestvuje sa 50% od cene...
ali viđanje je druga stvar...nisam odredila striktna viđanja jer sam želela da provode vreme kada god požele...
ali otac baš nešto ne želi..i dalje smišlja razne izgovore da ne provodi vreme sa njima...svede se na 1 sat mesečno kad odu na pizzu...
mene to ne brine...jednom sam mu rekla d aon izgrađuje svoj odnos sa sinovima i da vodi računa o tome...
ja sa mojom decom imam sjajan život i sjajan odnos...
tako da,ovakve stvari u principu ne možemo generalizovati...sve je stvar od slučaja do slučaja...
od osobe do osobe...ne postoje pravila...
- - - - - - - - - -
u životu minka ne postoje garancije za dobro i loše...
misliš d abih se ja udala za bivšeg da sam znala da će posle 18 godina da kaže da mu je dosta obaveza...????
crnjak,ali ljudi su vrlo čudni u određenim godnama i situacijama...
nema garancije na proizvod...
Kažeš ako ne drndaš ženu možeš svaki dan. Znači polazimo od toga da ona ima veća prava nego otac koji je dužan da joj se dodvorava kako bi se ona smilovala. A šta ako ona drnda njega? Kome će se on žaliti? I ne znam gde vi živite da su presude od 5000 po alimentaciji. Lično znam primer gde je muškarac bio ozbiljno narušenog zdravlja, u lošoj finansijskoj situaciji i bez posla prilikom razvoda, i da je sudija kako bi mu izašla u susret zbog te činjenice odredila, kako reče, minimalnih 12000 dinara koje je dužan plaćati na ime alimentacije. A 27 godina alimentacije je za većinu do kraja radnog veka.
Нема, Гиша, знам ја то, мој пост би се у твом случају односио на њега, како је одједном схватио да му је свега доста, не разумем такав себичлук, не знам како бих то другачије назвала.
nije 12 hiljada minimum....veruj mi...
- - - - - - - - - -
pa voli čovek samo sebe...nema tu puno filozofije...
i umesto da sada u drugom braku,kad ima mladu ženu,bez dece su, lupi glavom i popravi svoje ponašanje,on i dalje radi po starom...
čujem da je i njoj posle 2,5 godine muka od njegovog ponašanja...
i nije blesava ona poslovica,vuk dlaku menja,ali ćud nikada...
njemu lepo...nema dece o kojoj brine...plati izdržavanje i aufiderzen...
ima mladu ženu koja brine samo o njemu,a on fura i dalje svoje divljanje...
i ne shvata uopšte posledice svog ponašanja...
ali,šta ću mu ja...
Себичлук, кажем ја.
Мада, он је теби дао оно најлепше...
to je tačno...moje dve zvezde vodilje...moje sve na svetu...
mada,iz drugog ugla,i on je dobio od mene nešto najlepše...ali ne ume da shvati vrednost
Како се заглави са таквим људима, да ли смо толико заљубљени да смо слепи, или се они одлично сакривају, никад ми неће бити јасно...
Уживај ти са својим лепотанима, онај старији је као лутка, овог млађег нисам видела, а и добра су деца.
Његов велики пропуст у животу, није са њима кад постају људи...а цвилеће једног дана да им је он тата.
Ма, мрш.
zaljubiš se pa naivno veruješ...i njemu i svima oko njega...a onda te udare tepsijom po glavi...
i opametiš se..i razvedeš...i super ti je...
koliko god prepreka to proizvelo,drugačije je...i lakše...bar meni...
poenta je ostati pozitivan u svemu tome i ne klonuti duhom...jer život ide dalje...kakav god da je...
Ретке су тако позитивне и пуне духа особе као ти, притом способне и вредне...
Читала сам ону твоју епопеју изградње и уређивања куће за сина, ја бих добила нервни слом, а код тебе је то ишло некако нормално, без драме и падања у несвест.
Чак је и скептичка јама испала добро![]()
ooooo,pa bilo je tu žestoke drame...ali kad zacrtaš sebi cilj,mora da ide...
takva sam bila tokom celog svog života...i u sportu i u školovanju...
malo sam zakazala što se principa tiče u braku,al ebiga,negde moraš da pogrešiš...
ljudi smo,imamo prava na greške...
ali i na popravne ispite...
i onda sve nanovo...
život je jedno veliko gradilište...
О томе причам, укључити мозак, с ким се венчаваш, да није само Удала се мома да није дома.
Бираш партнера кога волиш, ваљда, и како онда за 3 године схватиш да волиш неког другог?
Изгледа да није била баш љубав за брак.
Насиље у породици опет не помињем, причам о љубави пре брака и стварању породице,нема после оће каки, неће каки.
И наравно да не престајеш да будеш човек, већ да си пре свега родитељ, одговоран, који ће појести све што је сам закувао због тог детета.
12000 minimum
Pricao ti jedan sto je gledao
- - - - - - - - - -
Ne znam kako ti je ok to sto ne vidja dete..mozda to dodje vremenom
- - - - - - - - - -
To ove pametne,srecno udate
Ne vencava se svako zbog ljubavi
I glupo je komentarisati nesto u cemu nisi bio