Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dan555:
Vikend je, manje ljudi je na netu, pa pitanje možda zato stoji bez odgovora. Sama proceni hoćeš li dati neku pomoć.
Obično čekamo jedan dan, ali to nije neko čvrsto pravilo.
Meni ne deluje poznat taj crtać.

Veoma mi je drago što si nam se priključila. Očito voliš i poznaješ SF, nadam se da ćeš ovde naći teme koje te interesuju.
Pozz

Hvala Dan

Nek mi bude :-)
Ipak je 6 nakon brze provere filma.

1187. PITANJE

1978. Suzi Records objavljuje singl plocu na kojoj jedan nas izuzetno poznati pevac tvrdi da nije robot.
Koji je to pevac ?

OK...priznajem da osim termina robot ovo nema mnogo veze sa SF-om sem sto pokazuje dokle su prodrli termini nastali u SF-u, a i odgovor je vrlo iznenadjujuci :-)

1188. Pitanje

Svjedoci smo da se na osnovu Marvel strip junaka pravi dosta filmova i na to smo se navikli. Dešava li se i obrnuto? Rijetko, ali se ipak dešava.
Kultni (ali kod nas slabije poznati) film iz 1984. (SF-komedija-avantura) adaptiran je i objavljen kao Marvel Super Special

O kom filmu se radi ?
U kom (broj) specijalu je objavljen strip ?

Master, pitanje je malo nezgodno formulisano jer ima vise odgovora koji se poklapaju sa pitanjem ?

''Last Starfighter'' Marvel Super Special 31

"Buckaroo Banzai'' Marvel Super Special 33

Ja tipujem da si mislio na ''Buckaroo Banzai'' posto je ''Last Starfighter'' nesto poznatiji kod nas.

Sheena, queen of the jungle je prvo nastala u stripu.

Da, ali lijepo sam rekao film iz 1984. pa to može razriješiti nedoumice. Da, mislio sam na Banzaia, pa je odgovor Enderov.

Edit: uh, dekoncentracija. Sad sam vidio da je i 'Last Starfighter'' takođe snimljen '84. Što rekao Ender, on je ipak malo poznatiji, a za Banzaia je malo ko (na našim prostorima) čuo.

Da nastavimo malo na istu temu...

1189. PITANJE

Kao sto znamo Marvel kada zazeli da podigne prodaju napravi neki cross-over serijal

Poslednji od takvih je zapoceo u Julu 2006. i kroz 7 glavnih epizoda i oko 100 povezanih stripova
(tie - ins) prati medjusobni sukob skoro svih Marvelovih heroja zbog podele oko Zakona o registracija superljudi.
Tagline cele serije je Whose Side Are You On ?

Koji je naslov serijala i ko je glavni autor, pisac ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back