Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ljudi su nestali u nekim drugim dimenzijama ili u vječnom snu, a zemlju su prepustili psima, sve dok mravi nisu preuzeli planetu i pse potisnuli u druge dimenzije. O kom romanu se radi?
Čovjek koji je hirurški omogućio psima da govore zvao se Bruce Webster.
Ovo je za tebe prelagano. Ubacio si poruku dok sam ja kucao pitanje. Svejedno, baš sad nemam pri ruci ništa specifične težine 5, što bi tebi odgovaralo.
Ovo sam mislio da dam kao preporuku na temi o knjigama no dobro ce doci i kao pitanje da se malo istrazuje...
Ovaj autor rodjen 1944 poznat je kao matematicar i kompjuterski naucnik, ali i kao hard SF pisac.
Verovatno je najcuveniji ne po svojim knjigama vec po jednom eseju koju je objavio 1993. godine i u kome je izlozio teoriju da ce eksponencijalni razvoj tehnologije u jednom trenutku doci do tacke iza koje necemo moci cak ni da spekulisemo o posledicama.
Naslov tog eseja je postao opsteprihvaceni pojam za hipoteticni dogadjaj kada vestacke inteligencije i racunari toliko ubrzavaju tehnoloski razvoj van mogucnosti coveka da ucestvuje u tome.
Tom temom se bavio i u svoja prva dva romana objavljena 1984. i 1986 (oba su nominovana za Hugo, ali dobitnici bili Gibson i Kard), no ipak je tokom 90-tih dobio 2 Huga za svoje kasnije romane.
Ove godine zahvaljujuci "Laguni'' imamo prilike da prvi put citamo roman tog autora na srpskom.
Pitanja su:
- Koji je to autor ?
- Koji je naslov njegovog cuvenog eseja ?
- Koji je njegov roman ''Laguna'' objavila ove godine ?
Morao sam odgledati do kraja (pa zato malo kasnim s pitanjem) film u kome, pri kraju filma, dječak Leo sa svojom Sarom na motoru pokušavaju umaći ogromnom talasu izazvanom udarom komete koja nosi njegovo prezime
O kom filmu se radi i, da ne bi bilo prelako, kako se zovu dva dijela komete.
Naravno, sis. Na kanalu RTL su upravo prikazali taj film i, iako sam ga već par puta gledao, nisam mogao da odolim.
Tvoje pitanje, a ja odoh na spavanje. Valja raniti ujutro.
1184:
Decak koji zivi u sirotistu skon je pronalazalstvu,cezne da ga neko usvoji. Igrom slucaja susrece drugog decaka iz buducnosti, koji ga tamo odvodi. Upoznaje svoju buducu familiju a decak koji ga je doveo je njegov sin.Nalon vece zapetljancije menja se tok vremena ,i na decaku je da ispravi greske, svoje i tudje i spasi svog sina.
Kako se zove ovaj animirani film?
Ovom prilikom htela bih da se zahvalim svima koji su mi pozeleli dobrodoslicu i ujedno da vas pitam treba li da dam jos informacija o pitanju ili ne, (mada i ovako moze da se izgugla) posto ne znam kakva su pravila.
Vikend je, manje ljudi je na netu, pa pitanje možda zato stoji bez odgovora. Sama proceni hoćeš li dati neku pomoć.
Obično čekamo jedan dan, ali to nije neko čvrsto pravilo.
Meni ne deluje poznat taj crtać.
Veoma mi je drago što si nam se priključila. Očito voliš i poznaješ SF, nadam se da ćeš ovde naći teme koje te interesuju.
Pozz