Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1126. Pitanje

Ovaj roman izašao je one godine kada sam se ja rodio :lol:
To je priča o grupi školaraca koja biva evakuisana zbog izbijanja atomskog rata. Njihov avion pada na pusto tropsko ostrvo i dečaci su primorani da se bore za opstanak. Roman prati instiktivno stvaranje primarnih plemenskih odnosa kao načina da se preživi u negostoljubivoj sredini, što podrazumeva strogu unutrašnju strukturu grupe pa i brutalnost prema nedovoljno poslušnim podanicima.

Naziv romana i ime autora su?

Ti imaš nevjerovatan talenat da uletiš upravo kad postavim neko pitanje koje bi vjerovatno namučilo ostatak ekipe. Golding i njegova jezovita storija od koje me i sad (koliko ima kako sam to čitao, jedno 30 godina) prolazi jeza.
Navrati na www.sftim.com
Ako ne možeš da se loguješ to je zato što je dan nešto mijenjao pa moraš obrisati iz browsera sve kukije s imenom sftim

1127. pitanje

1971. astronauti Apola 15 su nazvali jedan od kratera na Mesecu po ovom romanu.

Ova neobicna knjiga iz 1954. jednog od najvecih SF pisaca je polu-autobiografsko delo ispunjeno setnom fantazijom, vrlo daleko od njegovog uobicajenog stila.
Jos jedan neobican podatak vezan za ovu knjigu je da su jedinu filmsku adaptaciju napravili rusi 1997. iako je autor amerikanac.

Naslov i autor ?

1128."Najstarija i najjača od svih ljudskih emocija je strah, a najstarija i najjača vrsta straha je strah od nepoznatog."...su reči kojima je jedan od najvećih pisaca horora započeo svoju antologijsku studiju o ovom žanru književnosti...
Ime pisca i dela?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back