Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
146. U pitanju je film. Da bi bilo malo komplikovanije daću jedan detalj za koji mislim da će biti dovoljno upečatljiv. Ronioci koriste aparate sa tečnošću (iz koje je moguće apsorbovati kiseonik) zbog velikog pritiska na dubini na kojoj rone.

Hmmm, sva ovih par pitanja sto imam spremljeno su od onih extra teskih, pa bas da se ne uplasis odmah ;-), evo nesto iz knjige koju citam ovih dana....

147. PITANJE

Koje se dve stvarne istorijske licnosti pojavljuju u romanu "Straz Zaduzbine" Gregori Benforda ?

Evo danas ne radim i vec 6 sati gledam zadnju sezonu nove "Battlestar Galactica".
Zanimljivo iako sam u celini odusevljen serijom, glupo je sto se nisu potrudili neke sitnice da isprave.
Recimo rucna oruzja i kopnena vozila su samo pokupili, nisu se uopste potrudili da ih ucine malo drugacijim.
Jeste ono moze da bude paralelan tehnoloski razvoj, ali malo je bezveze kad vidim berete, uzi i skorpione na extra uradjenom svemirskom brodu.
A malopre sam u jednoj sceni video folksvagen bubu i neki stari citroen.

148. Njegove knjige neko svrstava u Sf, a neko ne....Dolazi iz porodice koja je naucno potkovana (otac fizicar, majka...)
Njegova treca novela je postala jedna od najbolje prodavanih knjiga SF zanra...cesto zaluta u istoriju nauke tragajuci za referencama koje mogu biti jako zanimljive...knjige obiluju satirom i crnim humorom...

Ime ovoga pisca je....
Ime novele je...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back