Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oximoron:
Teshko da bi nashao na guglu bilo shta :D REF-Robots Empire Foundation :D kao shto reche dan,shta bi bilo moje omiljeno shtivo :D

A ja se pitam sta je skracenica....E, Oxime, Oxime

Za ubuduce bi zamolio da se ne koriste skracenice (kviz je u pitanju)...
Zaduzbinu sam citao davno, ali mi nije na kraj pameti palo da je to engleska skracenica...:)

Oxime, iskupi se sa par tura u cafe-u, i ostavi vise konobarice na miru...:)

:)Again, superSAL has spoken....

Sal:
A ja se pitam sta je skracenica....E, Oxime, Oxime

Za ubuduce bi zamolio da se ne koriste skracenice (kviz je u pitanju)...
Zaduzbinu sam citao davno, ali mi nije na kraj pameti palo da je to engleska skracenica...:)

Oxime, iskupi se sa par tura u cafe-u, i ostavi vise konobarice na miru...:)

:)Again, superSAL has spoken....
Pa sada,chim se pomene Zhiskar,obichno se misli na rcz serijal,poshto je on jedna od glavnih lichnosti u istom :D ajde,evo jelenko jedan na moju crtu :D

Oximoron:
To onaj majmun shto je samo kupio novac a knjige nikako da poshalje??Njega sam ja teo da bijem shto je tjaleta zavrnuo za robote ,al rekla mi keva da isqliram :D
Trebalo je i u moje ime, ja sam previše miroljubiv (a i nisam od koristi u tuči).A baš me iznervirao bezobrazlukom.
Svi drugi privatnici su bili OK, Boban je čak jednom kasnio oko 2 godine, ali je čovek sve pretplatnike ispoštovao i knjige poslao bez dinara doplate. :D

E ovaj fantazi nemam pojma... :sad:

Pa,chini mi se da je moj odgovor tachan,mada nisam siguran :D Ma,ja sam bio jedno vreme otporash,ludo dete,sa 16 godina ishao na mitinge,jeo suzavce za doruchak itd...al proshlo me to,sad sam se malo smirio...osim shto sam se pre neki dan u autobusu tukao nisam upao u tuchu preko godinu dana :D

Hehe uhvatila te "apstinencionalna" kriza ...(valjda ga dobro napisah
a048.gif
)

Ovako.
9 (valjda 9).U ovoj Klarkovoj knjizi,covecanstvo je sasvim istrebljeno,cela Zemlja se pretvorila u pustinju,i postoji samo jedan grad,tehnoloshko savrshenstvo,u kome ljudi zive sasvim van toka vremena.Radjaju se,zive par milenijuma,zatim cuvaju svoja secanja i umiru,a potom se opet radjaju sa istim setjanjima.Na zemlji se,medjutim,ochuvao josh jedan grad,u kome se gaje osnovne ljudske vrednosti,ljudi zive u skladu sa prirodom.Kako se zove ova knjiga,i kako je ime ta 2 grada?

Btw,zanimljivo je koliko ljudi uopshte nije chulo za ovu knjigu , iako se smatra osnovnim Klarkovim shtivom.Znam da sam vas smorio sa Asimovim i Klarkom,ali poqshavam da ljudi nauche shto vishe,barem o osnovama :d a za vas sf teamashe ne sumnjam da tjete ovo znati :D

Pitanje si postavio tako da nije moguće guglati.To neće privući nove članove.
I ja sam morao baš da se zamislim, ipak imena gradova nisam mogao da se setim pa sam guglao.
Ali opet, lepo što si me podsetio na tu knjigu.
Evo pomoći ako neko hoće da potraži: knjiga je objavljena 1956. god..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back