Nevakcinisani ce morati sami da snose troskove lecenja

Rayela

Legenda
Poruka
71.814

Delta soj se širi Srbijom; Lončar: "Sigurno ih ima više"​

Beograd -- Sasvim je logičan zahtev lekara da nevakcinisani građani sami plaćaju deo troškova lečenja od koronavirusa, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema njegovim rečima, ima dovoljno vakcina, a i građani mogu da biraju koju će. Lončar je rekao da takav zahtev ne bi imao smisla da država nije obezbedila dovoljno cepiva za sve građane, i ukazao da građani ne razmišljaju o troškovima lečenja jer znaju da to država plaća.

"Zdravstveni radnici sa razlogom to kažu da bi podigli svest ljudi, imate one koji ne veruju ni u koronu, ni u vakcinu, a kad se razbole, znaju da će država sve da plati. Da ste se vakcinisali, najverovatnije ne biste bili u bolnici. Ovako, niti se pridržavaju mera, niti su se vakcinisali pa su došli u bolnicu i očekuju da sve država pokrije", kaže Lončar.

On je izneo i podatak da je u Srbiji trenutno izolovano osam slučajeva delta soja, ali upozorava da ih sigurno ima više, pa se odugovlačenjem vakcinacije samo još više otvara prostor virusu da mutira.

"Pandemija u celom svetu ne može da se reši dok nema dovoljno vakcinisanih, i sigurno se neće rešiti dok ne bude 70–80 odsto globalno imunizovanih. Da li je bolje da se svi vakcinišemo na vreme i vratimo se normalnom životu, a ne da se pitamo gde treba da nosimo masku? Bez vakcinacije to ne možemo i sve ostalo je prazna priča”, objasnio je ministar.

Ministar je izneo podatke da je povećan broj ljudi na prvim pregledima, kao i na prijemima za bolnicu, te da je jedina stvar koja to može da spreči - vakcinacija.

Imunizacija je usporena, delta soj se ubrzao, četvrti talas epidemije je tu. Ovo će biti talas nevakcinisanih, oni će da generišu ovaj soj virusa u ovom talasu i možda neki novi soj koji će se pojaviti, rekao je savetnik Unicefa za imunizaciju doktor Dragoslav Popović.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=07&dd=16&nav_category=12&nav_id=1891490

Delta-Variant-COVID-19.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Delta soj se širi Srbijom; Lončar: "Sigurno ih ima više"​

Beograd -- Sasvim je logičan zahtev lekara da nevakcinisani građani sami plaćaju deo troškova lečenja od koronavirusa, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=07&dd=16&nav_category=12&nav_id=1891490
Neka vrati onda novac koji je uplaćen za osiguranje pa neka se leče sami gde hoće! Bahatost SNS-a nema granice!
Treba da objasne zašto je vakcina važna i kako radi a ne da glume silu po hiljaditi put, nismo mi njihova deca da nas šamaraju nego su oni naši zaposleni!

neće da se vakcinišu,kukaju kako pandemija nikakao da prođe,ljute se što se pojavljuju novi sojevi,bune se kad počne da se priča o tome da im se naplaćuje lečenje koje im i ne bi trebalo kad bi se vakcinisali,a dobar deo njih neće ni maske da nosi...

Žalosno što to mora da kažem ali sve više mi se čini da će se pre ili kasnije pojaviti neki zajebani soj da prirodna selekcija uradi svoje...

neće da se vakcinišu,kukaju kako pandemija nikakao da prođe,ljute se što se pojavljuju novi sojevi,bune se kad počne da se priča o tome da im se naplaćuje lečenje koje im i ne bi trebalo kad bi se vakcinisali,a dobar deo njih neće ni maske da nosi...

Žalosno što to mora da kažem ali sve više mi se čini da će se pre ili kasnije pojaviti neki zajebani soj da prirodna selekcija uradi svoje...

Naravno da nećemo ništa od navedenog, jer nam ISTA ekipa govori prvo da je virus sprdnja, pa da ćemo svi da pomremo, a sve to dok oni govore nama da ne smemo ništa i da sedimo kod kuće oni ne nose maske i ne sede kod kuće, nije jednom slikana njihova privatna žurka. Dakle, ako već hoćete nešto, onda se u skladu sa tim i ponašajte, a ne da pričate jedno i radite drugo.

Što se tiče lečenja, kao što rekoh već ok može, neka mi naplate to lečenje, samo isto tako neka mi vrate moje pare koje plaćam kad nisam bolestan, sve ok. Uostalom, kakvo nam je zdravstvo, rado bih se od svojih para privatno lečio, koliko mi uzmu na godišnjem nivou, ne znam koja bolest ne daj bože mora da me napadne da košta toliko.

Naravno da nećemo ništa od navedenog, jer nam ISTA ekipa govori prvo da je virus sprdnja, pa da ćemo svi da pomremo, a sve to dok oni govore nama da ne smemo ništa i da sedimo kod kuće oni ne nose maske i ne sede kod kuće, nije jednom slikana njihova privatna žurka. Dakle, ako već hoćete nešto, onda se u skladu sa tim i ponašajte, a ne da pričate jedno i radite drugo.

Što se tiče lečenja, kao što rekoh već ok može, neka mi naplate to lečenje, samo isto tako neka mi vrate moje pare koje plaćam kad nisam bolestan, sve ok. Uostalom, kakvo nam je zdravstvo, rado bih se od svojih para privatno lečio, koliko mi uzmu na godišnjem nivou, ne znam koja bolest ne daj bože mora da me napadne da košta toliko.
Ok ondas prestani da plaćaš zdravstveno osiguranje nego samo po potrebi plaćaj intervencije i lečenja pa onda kad ti jednog dana iskrsne neka ozbviljnija stvar koja zahteva ozbiljnu intervencija posle koje ide malo duže ležanje u bolnici nemoj da kaukakš što je račun veliki :D
Za koronu sad ima vakcina više proizvođača,možeš da izabereš koja ti se sviđa...osim ako nemaš neki ozubiljan zdravstveni razgog zašto ne smeš da je primiš(psihičke smetnje se u to ne računaju) nemaš ni ti ni niko drugi izgovor zašto da se ne vakcinišeš i budeš na teret zdravstvenog sistema.Gle,da ti objasnim...što više zaraženih to više mora da se osoblja i resorsa usmeri na njihovo lečenje...To su osoblje i resorsi koji manjkaju posle za one pacijente koji nisu bolesni od korone,a ima vakcine da to spreči...razumeš?

Može, super, samo moramo da regulišemo i onaj iznos koji ja uplaćujem onim mesecima kada nisam bolestan. Dakle kada sam bolestan ja njima platim, kada nisam bolestan oni meni vrate moje pare, jer nisu imali angažovanje oko mene.

Већ је урадила селекција своје. Твој пост је доказ тога!
Ти и теби слични сте као скојевци после другог светског рата, индоктринирани и спремни на све у циљу доказивања. Парола им је била ко није са нама против нас је. Те, који нису били са њима, линчовали су.
Када се завршило комунистичко лудило, онда су били најгрлатији опозиционери ( Шешељ и Драшковић су најпознатији такви ликови).
Сутра, када се заврши ово лудило, ти ћеш бити један од таквих. Први ћеш нападати све такве као што си сада ти, ликове који пропагирају вакцинисања са вакцинама које нису прошле клиничко испитивање.
Ти буди заморче за испитивање вакцина а ја нећу бити нити ћу икада бити.
Још увек користим разум уместо колективног лудила!

A ja i u svom srpskom i u nemackom okruzenju poznajem
samo vakcinisane. I sta cemo sad? Ko poznaje vise ljudi? :D
Ти по обичају убијаш аргументима! Бар си мени то више пута доказала.
Даће Бог па ће ово проћи а онда ће бити весело. Чекам да после овог лудила чујем твоје објашњење за твоје ангажовање у ширењу тог лудила.

Back