NEUHVATLJIVA I ZAVODLJIVA MUZIKA NEPTUNA

Da li to onda znaci da je kod mene dobro sto je Nepun u kvadratu sa Juiterom ?

U globalu, svakom je "dobro" na kraju jer tada, bez obzira gde pada, kako pada, koga drma i koliko, natera coveka dase suoci sa problemom i idealizacijom koju on daje, pa jednog dana coveku bude dosta da to bude tako i ima sanse za promenom. Ovo je uopsteno gledanje ali mislim da me kapirate. Ne daju opozicije i kvadrati dase zastrani i ma koliko bolele, ipak jednog dana kazete "hvala"...

Da, da, videla :wink:

Djuro, mislim da kod tebe i nije nešto zdravlje jaaaako ugroženo, mislim da smo kucali na tu temu ... Rekla bih da si preosetljiva ali mislim da možeš i da osetiš dobro šta ti se u organizmu dešava.

Da, kod mene se sve desava zbog preosetljivosti. Od pada imuniteta do ostalog.
Ne bi niko rekao kada me vidi, jer delujem prilicno samouvereno...ali zaista me mnogo toga kosta.

Kad kažem "preosetljiva" mislim i psihički, a i fizički ti organizam reaguje ali to može biti dobro, verovatno si primetila da reaguješ jače na neke stvari na koje možda drugi uopšte ne reaguju, bolje osetiš pa automatski više brineš i više se paziš. Mislim, jel važi to kod tebe ?

Kad kažem "preosetljiva" mislim i psihički, a i fizički ti organizam reaguje ali to može biti dobro, verovatno si primetila da reaguješ jače na neke stvari na koje možda drugi uopšte ne reaguju, bolje osetiš pa automatski više brineš i više se paziš. Mislim, jel važi to kod tebe ?
Da, da razumela sam te...to i kazem...Mada tesko svoju karakter mogu promeniti...pa da se ne sekiram zbog npr nekulture....Banalan primer...ali recimo to je nesto sto zna da me izbaci iz koloseka....Dok drugi o tome mozda i ne razmisljaju ...mene npr to pogadja...vazno mi je u kakvom okruzenju zivim, pa kad mi npr prva komsinica ne kaze " dobar dan"...kao da mi je samarcinu razvalila...
To ne utice direktno na zdravlje , ali i utice....jer sigurna sam , da ukoliko si okruzen "normanim" ljudima, koji ne moraju da te vole...ali barem moraju u sebi imati one najosnovnije elemente ljudskosti, mora i tebi biti bolje.
Eto, takve stvari meni znace....znace mi do te mere , da su u stanju da me " razbole".

Ne znam da li me razumes....sigurna sam da ja ovo slusam, mislila bih da je onaj, koji mi to govori, lud.

Sto se drugih stvari tice, da umem da se pazim...mada cu recimo otici kod doktora tek ako padnem po sred ulice....taj sam tip....grozim se lekara...Tu sam totalna malogradjanka...necivilizovana malogradjanka. Pleonazam ali nema veze...

Ipak, kao sto ti rece....kada znam da mi nesto smeta...ni u ludilu ne bih rizikovala.
Nikada u zivotu nisam uzela neki opijat, nisam ni alkohol pila...osim po nekad..retko retko...pusila jesam..ali shvatih da ti nije za mene, jer u cigareti ne uzivam....eto....
Kapiram da ukoliko nisi u stanju provesti se , i "odlepiti" bez svega toga....onda ti ni to ne treba da bi te " diglo"...

Hoce li neko da pocne da hvali jadnog Neptunka kako donosi izrazenu intuiciju, kako uplivava tamo gde se covek ne nada i kako daje slike u glavi... Jos kad ima neki jak aspekt, pa moze da se primeni... I kako da znate da nije " laznjak" , iluzija ili fanatizam.... Hajde da vas cujem.......

PS. zar mi svi ovde nemamo nekog Neptuna kad plivamo astrologijom tako lagano?

Evo ja imam Venera u ovnu u 3 kuci trigon Neptun u strelcu u 12,kazu da lepo pevam.
S te strane Neptun donosi veliki dar za umetnost.
Mislim da osim toga Neptun u 12 mi nije doneo nista lepo.
S druge strane imam i kvadrat sa Marsom u vagi u 8 kuci i to je ono sto najvise pravi kod mene problema,lose zdravlje,stalno neke upale,ne dijagnostikovane boljke i tako je jos od kad sam bila mala.

S druge strane imam i kvadrat sa Marsom u vagi u 8 kuci i to je ono sto najvise pravi kod mene problema,lose zdravlje,stalno neke upale,ne dijagnostikovane boljke i tako je jos od kad sam bila mala.[/QUOTE]

Da li ima lepo moralo bi da se vidi u natalnoj karti, a jeste sigurno umesao prste u polje bolnice i zdravlja s tim sto pored kvadrata marsa mora da se gleda i 1 i 6 polje i njihovi vladari i odnos sa Neptunom

I ja imam Neptuna u trecoj , u sekstilu se Venerom i Plutonom na asc.
Ne znam da li mi je on doneo talente, ali zaista ih imam nekoliko. Do kraja nisam znala za sta da se opredelim kada je umetnost u pitanju, jer mi je na tim poljima dobro islo . Presudila je valjda genetika, jer se moj otac bavi istim zanimanjem kao i ja.
Sa druge strane, skroz sam netalentovana kada su neke egzaktnije stvari u pitanju..pa recimo cesto ne znam koliko je 2 + 2.... ali bukvalno..od brojeva mi se zavrti u glavi.
E sad , kazem...ne znam da li sve ovo sa Neptunom ima veze..ali tako je.
Takodje sam sklona platonskim ljubavima....tj. imala sam jednu...i jos uvek mi je u glavi, a sto je najgore, bojim se da joj je najbolje tu i da ostane. Kao da imam osecaj , sve bi se srusilo kada bi medju nama bilo necega...odnosno svesna sam da je samo u mojoj glavi " to TO"....a sve ostalo bi bio promasaj....

I ja imam Neptuna u trecoj , u sekstilu se Venerom i Plutonom na asc.
Ne znam da li mi je on doneo talente, ali zaista ih imam nekoliko. Do kraja nisam znala za sta da se opredelim kada je umetnost u pitanju, jer mi je na tim poljima dobro islo . Presudila je valjda genetika, jer se moj otac bavi istim zanimanjem kao i ja.
Sa druge strane, skroz sam netalentovana kada su neke egzaktnije stvari u pitanju..pa recimo cesto ne znam koliko je 2 + 2.... ali bukvalno..od brojeva mi se zavrti u glavi.
E sad , kazem...ne znam da li sve ovo sa Neptunom ima veze..ali tako je.
Takodje sam sklona platonskim ljubavima....tj. imala sam jednu...i jos uvek mi je u glavi, a sto je najgore, bojim se da joj je najbolje tu i da ostane. Kao da imam osecaj , sve bi se srusilo kada bi medju nama bilo necega...odnosno svesna sam da je samo u mojoj glavi " to TO"....a sve ostalo bi bio promasaj....

Neptun u 3 je kao da je uzeo malo energije Blizanaca, pa takodje i znaka strelca u kojem se nalazi - pa nije mogao da se odluci i sve mu je dobro islo, vise mislis..

...Inače znam dosta ljudi kod kojih (bez obzira na 6. polje) Neptun ugrožava lične i istaknute planete, i koji pate od alergija.

Evo, ja npr, imam sunce u konjukciji sa neptunom, kao sto vec rekoh, i osetljiva sam na prejako sunce, a narocito u kombinaciji sa slanom vodom - osim sto mogu lakse da izgorim, ponekad dobijem i alergiju na sunce. To naravno, samo ako uopste ne pazim na sebe, pa se ne mazem dovoljno kremom za suncanje ili preterujem sa suncanjem i tako to.
Inace mi sunce prija, cak kazu za ovaj aspekt da, u slucaju depresije i malodusnosti, malo sunca i peska osobu ´´vraca u zivot´´ :)

Takodje sam imala 2 puta i alergije na farbu za kosu, i to sasvim iznenada, iako je sve bilo pre toga sasvim ok.

I rekli su mi da pripazim na lekove, narocito na sedative, da ne smem nikada da ih uzimam puno ili cesto, jer sam osetljivija na njihovo dejstvo.

Ovo istovremeno, Krinka, i tebi odgovaram na pitanje uticaja koje ovaj aspekt ima u stvarnom zivotu - ovo su moja iskustva sa Neptunom, a ima ih jos tolikoooo... :D

Ovako, kad imas jako lepe aspekte sa Neptunom ion ima veze sa poljem zdravlja, bolnica i fizickog tela, dogodi se da upliv dobar omoguci npr malignim celijama (ako ima pokazatelja za to) da one nesmetano plivaju i plivaju i sire se krvotokom...ili alergeni ili vec ko zna sta. U takvim slucajevima osoba ne primeti ili ne moze da zna sta se desava. Kako su kvadrati i opozicije nesto sto kaze stoj,stani,ne mrdaj, boli, imas problem, smeta... i slicno, natera coveka da primeti da nesto nije u redu i da mora da se obrati lekaru i bez obzira sto neptun mrlja, muva i daje lazne slike i dijagnoze cesto, ipak na kraju ako je neko uporan dodje se do otkrivanja gde je uzrok i UVEK se ima vremena da se odreaguje na vreme, uvek da mogucnost koju neko moze da iskoristii izleci se, smanji problem ili ga drzi pod kontrolom... Ukratko tako, da li me razumes?

Ali, cini mi se da opozicija neptuna i Marsa moze lako da dovede do toga da lekar, a narocito hirurg pogresi kad je natus u pitanju...zar ne?

Hoce li neko da pocne da hvali jadnog Neptunka kako donosi izrazenu intuiciju, kako uplivava tamo gde se covek ne nada i kako daje slike u glavi... Jos kad ima neki jak aspekt, pa moze da se primeni... I kako da znate da nije " laznjak" , iluzija ili fanatizam.... Hajde da vas cujem.......

PS. zar mi svi ovde nemamo nekog Neptuna kad plivamo astrologijom tako lagano?

Upravo sam se spremala da krenem da, kako ti kazes, hvalim Neptuna....:)
Neptun mi, priznajem, pravi povremeno haos od zivota, i to samo tako, ali mi svakako daje i neverovatne darove...:)

Tako, npr., zahvaljujuci Neptunu imam izrazen uvid u svet umetnosti i pojacano razumevanje istog. Umetnoscu se bavim ceo zivot, ali ne profesionalno, vec sebe radi, i to je jedan od nacina na koji je neptun obogatio moj zivot- sviram klavir, pisem prozu i poeziju (sad kako sam malo omatorila, redje, nazalost:-|) i crtam. Pri tom, to moje crtanje je vrlo specificno, i cesto tako, bez ikakvog razloga, umem olovku i pocnem da crtam, bez obzira na mesto i vreme. I to me nevidjeno smiruje :)

Snovi su mi izuzetno intenzivni, jake boje, zvuci, mirisi, cudo jedno sta ja sve sanjam i kako to sanjam, svaki san kao neki film! I jako cesto sanjam, i cesto se i secam svojih snova. E sad, da li mi se ikad desava da kroz snove dobijem neko resenje problema ili predvidjanje - retko. To mi bas nije jasno, zasto nemam vise takvih snova? Mozda na tome treba raditi i razvijati te spopsobnosti.

Ali zato imam stvarno, bez zezanja, odlicnu intuiciju, cesto se rukovodim osecajem, pa i nesvesno idem za tim, ali u 99% slucajeva ZNAM kako se drugi ljudi OSECAJU - tu sam maltene nepogresiva. U bilo kojoj situaciji, na bilo kom mestu, samo jedan pogled na osobu, dovoljno je dve reci da progovori, ni toliko, odmah skapiram u kakvom je stanju duha. I ovo smatram najvecom ´´pogodnoscu´´, da tako kazem, koju imam zahvaljujuci konjukciji sunca i neptuna, jer mi nevidjeno koristi u zivotu, i daje mi pravi uvid u ljude...

Evo ja imam Venera u ovnu u 3 kuci trigon Neptun u strelcu u 12,kazu da lepo pevam.
S te strane Neptun donosi veliki dar za umetnost.
S druge strane imam i kvadrat sa Marsom u vagi u 8 kuci i to je ono sto najvise pravi kod mene problema,lose zdravlje,stalno neke upale,ne dijagnostikovane boljke i tako je jos od kad sam bila mala.

Nisi jedini slucaj, kad je mars aflikovan od neptuna, pa jos u vezi sa 8. kucom...tacno to sto ti rece - nedijagnostifikovana oboljenja i lose dijagnoze...sto bi neki astrolozi rekli - OBAVEZNO pitaj i za drugo, pa i trece misljenje kod lecenja!

Moguce samo ipak za to treba videti natal i jasan prikaz svih polja, moze da ode i na nesto drugo...

naravno da treba pogledati celu kartu.
ako su u igri i 6. ili 8. kuca, recimo ako je mars vladar ili se nalazi u tim kucama, a u opoziciji sa neptunom, onda postoji sansa za greskom lekara, pa uvek treba traziti i drugo misljenje...
to je iskustvo jednog mog prijatelja, npr...

Ma, zaeban je Neptun, bez obzira na lepe stvari koje poklanja, cini mi se da donosi i mnogo haosa i da ga je jako tesko kontrolisati, da tako kazem.
Temu sam i postavila zato da cujem kako ljudi dozivljavaju Neptuna i kako ga savladavaju...
znam da meni nije bas lako :-)
neko rece da vremenom planete, odn aspekti gube na jacini, ali ja se ne bih slozila, uopste...

Sun conjunct Neptune

Motto: With a powerful Neptune one may never be "normal" whatever that is - but one is likely to be extremely interesting and alive. - Liz Greene

The conjunction has a very mystical meaning for the few who can respond to it, it may even in special cases indicate a link between the ego and the Divine Mother, especially if the aspect is separating. It develops and expands the capacity for self-sacrifice of an active kind and intensifies the mysticism of the nature, often producing an expansion of consciousness. - C. G. M. Adam

Sympathy, kindliness, and love of animals are very pronounced. They are nearly always 'good sorts'. - Charles E. O. Carter

This aspect is commonly found in the horoscopes of astrologers ... I should say that Sun conj. Neptune is the commonest aspect in astrological maps. ... There is usually a sensitive but gifted mentality. It seems to indicate very great enthusiasm for whatever subject is studied, and a lifelong devotion to it. - Charles E. O. Carter

The Neptune-Sun person is ... likely to be "colorful" ... Neptune-Sun person will also radiate a special warmth and flair for living that will automatically brighten the immediate atmosphere. When life becomes overwhelming, he can be revitalized by sun and sand, bright, bold colors, socializing, and glittering, glamorous places. - Virginia Elenbaas

Aspects ... are common in the charts of astrologers, artists, humanitarians and visionaries in political and spiritual fields, those whose lives are guided by a larger vision than normal. - Jane A. Evans

Strange characters, not understood by others. - Paul von Gerich, Finnish astrologer, lieutenant general

Neptune's empathy with human suffering and longing marks the Sun-Neptune individual's creative endeavours with a quality of universality; he or she can communicate in a language everyone understands. - Liz Greene

You can possess a creative, inspirational, intuitive, perceptive, charismatic and very alluring individuality. There seems to be a natural beauty about you with a dreamy type of nature, high ideals and imagination. ... you can go beyond just blind faith to a kind of knowing. You have a natural instinct and intuitive ability to know when a thing is right. ... - Greg Konrad

Self-identity comes under scrutiny because its elusive quality creates a fascination in itself. Not knowing who one is, or why one is, can mean ... a lifelong journey into the realms of self-knowledge. - Cordelia Mansall

Neptune in aspect to the Sun directs us to paths in life which are uniquely ours, expressive of our individuality, and also inspiring us to transcend ourselves and make sacrifices for worthy goals. Unable to exist for ourselves alone, but knowing that we must first possess ourselves and develop our egos (before we can, without self-sabotage, give ourselves up to a higher purpose), we dedicate ourselves to fulfill creative or spiritual aims which satisfy both our egos and our spiritual nature. - Tracy Marks

You have a great imagination and probably can entrance an audience in short order with your visions and ideals. You tend to expect the best from others ... You are a dreamer, a high floater. - Matrix software: "ATalk"

Sun conjunct Neptune ... produces insight into ideas and people. Most of the time you operate on hunches and intuition that you follow with veracity. You believe so strongly in your intuition and opinions that you may often find yourself at cross purposes with facts and basic common sense. ... You function well when your mind is focused on such subjects as art, music, or drama, and in these you may be inspired. You thrive on projects allowing you to express your creativity, and operate by your own clock. ... - Michael McClain

Sun/Neptune - leads to a very high degree of spiritual potential, since Love/Wisdom and devotion are very strong in this combination. ... The personality in the present incarnation is given the opportunity to sacrifice itself (literally, "make itself holy/whole") for the Soul purpose. - Alan Oken

Sun conjunct Neptune natives often seem to be transfixed by celestial music which only they can hear. ... Their power potential is expressed through the ability to merge on the emotional level with the universal life-force, to which their deeper levels of consciousness are attuned. This intuitive awareness often finds expression in the arts. These people therefore become mystics, psychics, clairvoyants, and, in the case of highly evolved natives, channels of divine guidance for humanity. - Frances Sakoian & Louis S. Acker

The Neptunian Powers [those having Sun-Neptune conjunction] are the masters of magnetism, mysticism, illusion, invisibility, compassion and the archetypal reality levels. They dissolve things and situations no longer useful to the planet's evolution. They are the sensitives and the psychics. Their love is pure compassion, because they are able to perceive the common thread that connects all things. - Edwin C. Steinbrecher

In the case of drama and writing, The Sun-Neptune person often has the rare gift of being able to get inside a character, let the audience inside that character, and convey that person's complexities with rare accuracy and insight. - Sue Tompkins

Sun conjunct Neptune: In the eyes of some you are a little lost lamb who needs protection; in the eyes of others, you are a little lost lamb who'll make a delicious stew. You bring out the best and worst in people because of your ethereally innocent quality. - Unknown astrologer in "Horoscope" magazine

The Conjunction indicates the person who works from the inspirational level. Understanding and compassion developed through this conjunction will be of a more spiritual quality than intellectual. - Donald Y. Yott

In a psychological sense these interpretations can be applied to cases with the Sun and Neptune in the same horoscope sign (although not in conjunction). Check here Neptune signs to see whether this was the case with you.

In addition Sun-Neptune interpretations can easily be applied to Sun opposition Neptune. And to some degree even to Neptune in MC (or in the tenth House), the highest and most conscious point in the chart. Likewise Moon-Neptune interpretations may apply to Neptune on IC.

Back