Netrpeljivost sopskih Srba i ostalih Srba

Zasto postoji netrpeljivost sopskih Srba i ostalih Srba koji govore pravilnim srpskim jezikom?

Јужњачки говор није неправилан српски језик, већ један од дијалеката српског језика.

И други народи имају дијалекте и стандардизовани књижевни језик који се разликује од локалних дијалеката.

Најбољи пример у Европи су немачки и италијански језик.

Јужњачки говор није неправилан српски језик, већ један од дијалеката српског језика.

И други народи имају дијалекте и стандардизовани књижевни језик који се разликује од локалних дијалеката.

Најбољи пример у Европи су немачки и италијански језик.

То питај твоју динароидску милу ли ти елиту која влада од 1944.г...

Да ли ти овим насловом и почетним постом кудиш јужњачки дијалект или га браниш од агресивних напада од стране оних који не говоре јужњачким дијалектом?
A ne nikako. Meni je simpatican vranjanski govor i procitao sam sve knjige od Bore Stankovica. Meni mi Sumadinci izgledaju agresivno.

Мени су подједнако драги и Врањанци и Шумадинци.

И сви други, тамо амо,
Амо да се поиграмо.

Нису.

Теби су драги динароиди преко Дрине што владају од 1944.г. и запостављају источне и јужне Србе...до пустиње...

Нису.

Теби су драги динароиди преко Дрине што владају од 1944.г. и запостављају источне и јужне Србе...до пустиње...

Подједнако су ми драга сва браћа и сестре и са ове стране Дрине, и са оне стране Дрине. И са ове стране Мораве и са оне стране Мораве. И са ове стране Дунава, и са оне стране Дунава.

Zasto postoji netrpeljivost sopskih Srba i ostalih Srba koji govore pravilnim srpskim jezikom? Naime sopski Srbi mijesaju padeze sto kod ostalih Srba (narocito Sumadinaca) izaziva podsmjeh.
Taj trend je i izmedju Bosnjaka Sandzaka i Bosnjaka iz Bosne.
Postoji ''podsmeh'' ali zvuči čudno da su za neke reči potpuno u pravu da čak mi grešimo koji se''hvalimo'' ispravnim govorom.
.........................................................................................................................................................................................
U celom svetu postoje takve stvari, na primer Texas i Njujork, ili nasilno uvodjenje današnjeg Nemačkog jezika kao obavezan za Nemačku populaciju koja se medjusobno do skoro ,nije uopšte razumela.

То питај твоју динароидску милу ли ти елиту која влада од 1944.г...
Screenshot_20221123_011557_com.krstarica.krstarica_edit_150695738170233.jpg

Zasto postoji netrpeljivost sopskih Srba i ostalih Srba koji govore pravilnim srpskim jezikom? Naime sopski Srbi mijesaju padeze sto kod ostalih Srba (narocito Sumadinaca) izaziva podsmjeh.
Taj trend je i izmedju Bosnjaka Sandzaka i Bosnjaka iz Bosne.
Највише вицева има о Баеограђанима и њиховом неприродном говору.
Веорватно је све то део свакодневног надметања, које је племе височије, а које паметније

Ја ама немам никак'в проблем с'с својето српство и немам проблем с'с осталити Срби. Ама све разбирам и оној посеверно и оној појужну јербо сви ми вревимо на исту думу и исти језик. И све се разбира

Back