Nestvarne scene u Šri Lanci: Demonstranti zapalili premijerovu kuću, upali u predsedničku rezidenciju i kupaju se u bazenu

Doveo ih do prosjackog stapa, a dugovi narasli na 50-ak milijardi

sad lepo mmf da im obrise dug jer su se hrabro digli na noge [nema sanse da placaju, mislim pola da isplate do 2027]... indija im je pozjmila jos 3 mlrd sad da prezive, rusi dali neku naftu isto. a zapad, mmf bi da im oguli kozu s ledja, tesko, nemaju nista? samo da pratimo dalje sta ce da bude, moj im je savet da traze od indije da ih usvoji, da budu INDIJA, geografski i jesu njihovi

jer ako im indija sada daje pare kada znaju da nemaju nista, to je iz ljubavi, nije iz interesa, a zapadu da pokazu srednji prst za stari dug, bankrot

ako se ovo sve ostvari molim da me se prizna za geoanaliticara na krsti broj 1. za egzoticne zemlje, pa da kane neko ambasadorsko mesto savetnika u toplim morima, ide starost reuma, a i kredencijali bi se nasli
Tako i kod nas .

Zemlje u razvoju, uključujući El Salvador, Ganu, Egipat, Tunis i Pakistan, bit će suočene s historijskom kaskadom neplaćanja jer gomila problematičnih dugova od četvrt triliona dolara nastavlja vršiti pritisak na ekonomije, izvještava Bloomberg.

Zemlje u razvoju se suočavaju s opasnošću neispunjavanja obaveza

Vjerovatno neispunjenje obaveza može biti praćeno političkom nestabilnošću. Ranije ove godine, Šri Lanka je bila prva država koja je prestala plaćati svoje strane obveznice, opterećena nezgrapnim troškovima hrane i goriva koji su podstakli proteste i politički haos.

Zemlje u razvoju, uključujući El Salvador, Ganu, Egipat, Tunis i Pakistan, bit će suočene s historijskom kaskadom neplaćanja jer gomila problematičnih dugova od četvrt triliona dolara nastavlja vršiti pritisak na ekonomije, izvještava Bloomberg.

Zemlje u razvoju se suočavaju s opasnošću neispunjavanja obaveza

Vjerovatno neispunjenje obaveza može biti praćeno političkom nestabilnošću. Ranije ove godine, Šri Lanka je bila prva država koja je prestala plaćati svoje strane obveznice, opterećena nezgrapnim troškovima hrane i goriva koji su podstakli proteste i politički haos.
Сјајно! Удруже се и пониште дугове према Никоме (као што су Светска банка, ММФ,...).

Сјајно! Удруже се и пониште дугове према Никоме (као што су Светска банка, ММФ,...).
pa jel vidis da nam neki samo nabijaju komplekse, kao mi smo krivi ako smo se prezaduzili [lenji kao grci], a ovamo bi da budemo na eu sisi?
pa je se ceo zivot borim sa pogresnim predubedjenjima, sto svojim, sto tudjim...
rusi ce to da rese, gas i zito za rublje, i kvit.
nek uteraju poljake u eu zonu, umesto sto ih guraju u rat sa rusijom, pa cemo da vidimo, cija ce da gori do zore

Njemačka pritišće Poljsku da usvoji Euro

pa jel vidis da nam neki samo nabijaju komplekse, kao mi smo krivi ako smo se prezaduzili [lenji kao grci], a ovamo bi da budemo na eu sisi?
pa je se ceo zivot borim sa pogresnim predubedjenjima, sto svojim, sto tudjim...
Овако резонујем: Колико год да је председник Шри Ланке био лопов, непотиста, штагод, не може држава одједном да стане.
Ко је изазвао вишедеценијску нестабилност, разарања и сиромаштво? Ко је помагао тамилске тигрове?
Приходи су им веома пали због Ковид-а (туризам).
И онда одједном, ето Срђе, ето приче: лопов, диктатор, ојадио целу државу. Није него.

Овако резонујем: Колико год да је председник Шри Ланке био лопов, непотиста, штагод, не може држава одједном да стане.
Ко је изазвао вишедеценијску нестабилност, разарања и сиромаштво? Ко је помагао тамилске тигрове?
Приходи су им веома пали због Ковид-а (туризам).
И онда одједном, ето Срђе, ето приче: лопов, диктатор, ојадио целу државу. Није него

pa jel je nije ojadio? pazi, nije isto ojaditi drzavu koja nije duzna, i onu koju si ojadio zaduzivsi je, ne moras cak ni da budes diktator
razumem ja, citao sam kada si rekao - spoljni faktor

pa jel je nije ojadio? pazi, nije isto ojaditi drzavu koja nije duzna, i onu koju si ojadio zaduzivsi je, ne moras cak ni da budes diktator
razumem ja, citao sam kada si rekao - spoljni faktor
Не браним га, далеко било, н пута сам написао да су за мене сви политичари гомна, само кажем да то скоро никада није разлог масовног бунта.

Не браним га, далеко било, н пута сам написао да су за мене сви политичари гомна, само кажем да то скоро никада није разлог масовног бунта.
prazna kasa, kad nema nicega, bunt je obavezan
spoljni faktor nikoga ne oslobadja diktatora da bi narodu bilo bolje, vec da bi mu nametnuo veci jaram, duznicko ropstvo
nekad su tzv diktatori imali kohezioni faktor, zemlje cvetale, a potom su upropascene, kao libija

imas dobrih i losih diktatora pod kojima zemlje cvetaju, ili venu

prazna kasa, kad nema nicega, bunt je obavezan
spoljni faktor nikoga ne oslobadja diktatora da bi narodu bilo bolje, vec da bi mu nametnuo veci jaram, duznicko ropstvo
nekad su tzv diktatori imali kohezioni faktor, zemlje cvetale, a potom su upropascene, kao libija

imas dobrih i losih diktatora pod kojima zemlje cvetaju, ili venu
Каса никада не мора да буде празна, па нема ни бунта. Већ написах да о томе одлучује страни фактор.

не може држава одједном да стане
pa evo ti sad ovi buntovi u eu - jel to neki ruski maligni uticaj? jel mislis da ne moze sve da stane? isto i te zemlje gde je zapadni uticaj

ako ne mogu narodu da obezbede hranu, gorivo i lekove, sta se trte? zasto dozvoljavaju da dodje do bunta, pa da beze glavom bez obzira? neka podnesu ostavke pre bunta.
Каса никада не мора да буде празна, па нема ни бунта. Већ написах да о томе одлучује страни фактор.
ma, kakvi - kasa je prazna, narod nema lekove, pa zato bije ministre, a ne zbog stranog faktora, reko im srdja, jes kako da nije

ko je zapravo kriv za propast sri lanke, glad i bedu?

Soros dogma responsible for turmoil in Sri Lanka

With extreme energy shortages and inflation in Sri Lanka over 50 percent, food prices rising by 80 percent, a half-million people fell into poverty over the last year.

“But the underlying reason for the fall of Sri Lanka is that its leaders fell under the spell of Western green elites peddling organic agriculture and ‘ESG’, which refers to investments made following supposedly higher Environmental, Social, and Governance criteria. Sri Lanka has a near-perfect ESG score (98) which is higher than Sweden (96) or the United States (51),” explained Micheal Shellenberger.

Higher oil prices resulted in transportation prices rising by 128 percent since May as a result of the country insisting on adhering to Soros’ ESG directives.

“The biggest and main problem causing Sri Lanka’s fall was its ban on chemical fertilizers in April 2021. Over 90 percent of Sri Lanka’s farmers had used chemical fertilizers and, after the ban, 85 percent experienced crop losses. After the fertilizer ban, rice production fell 20 percent and prices skyrocketed 50 percent in just six months. Sri Lanka had to import $450 million worth of rice despite having been self-sufficient in the grain just months earlier. The price of carrots and tomatoes rose five-fold. Tea, the nation’s main export, also suffered, thereby undermining the nation’s foreign currency and ability to purchase products from abroad.

“While there are 2 million farmers in Sri Lanka, 70 percent of the nation’s 22 million people are directly or indirectly dependent on farming.”

nek uteraju poljake u eu zonu, umesto sto ih guraju u rat sa rusijom, pa cemo da vidimo, cija ce da gori do zore

Njemačka pritišće Poljsku da usvoji Euro

al zato hrvatska uvodi od avgusta,
njih se ne mora pritiskati,
oni dobtrovoljno sire noge

Back