Poplave su moja specijalnost.
Nisam se davio, za to nema potrebe
Nisam se davio, za to nema potrebe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Verovatno ste primetili da se u poslednje vreme širom Srbije, i naravno sveta, radnje „Otkupljujem zlato“ otvaraju na svakom ćošku. Američki novinari su pokušali da odgovore na pitanje zašto je to tako.
U jednoj podužoj istrazi došlo se do podatka da je preko 600 vodećih bankara svojevoljno napustilo pozicije, a banke prolaze kroz pripreme kao da je nekakva velika promena pred vratima. Jedna od tih priprema je veliki otkup zlata širom sveta, najčešće preko privatnika koji naknadno isto to zlato preprodaju bankama i fondacijama.
Najpoznatiji svetski trgovac hartijama od vrednosti Džordž Soros najaktivniji je upravo u ovom području – prodao je veliki deo sopstvenih akcija (13-F SEC izveštaj to potvrđuje, u pitanju su udeli u Citigroup, JP Morgan i Goldman Sachs) dok je poslednjih meseci kupio velike količine zlata (javno je kupio zlato u vrednosti 130.000.000 $ preko SPDR Gold Trust).
U jednom intervjuu je donekle razjasnio o čemu se zapravo radi: „Trenutna situacija je najozbiljnija i najteža s kojom sam se susreo kroz karijeru. Dolazi izuzetno teško vreme, slično velikoj depresiji u 30-tima, a najgori scenario je potpuni finansijski kolaps…“
Kad Soros javno kaže ovako nešto, budite sigurni da je stvarnost daleko, daleko ozbiljnija. Ali, tu nije kraj.
Ono što je najavio kao logičan sled događaja nakon ove krize možda govori u prilog nekim teoretičarima zavere: „Pobune građana biće izgovor za snažne odgovore vlasti ka održavanju reda i zakona, te će sve u najekstremnijem slučaju rezultovati represivnim političkim sistemom i društvom gde je individualna sloboda suzbijena, a sve će biti veliki pomak od tradicije SAD-a“!?
Naravno, nije on jedini koji skuplja zlato, tu su i njegovi prijatelji. Džon Polson je neverovatnih 10 milijardi dolara iz sopstvenog fonda potrošio na kupovinu zlata, a centralne banke sveta povećale su otkup zlata za gotovo 150% od 2011. godine. Do 2009. su zlato samo prodavale, a od tada ga kupuju u neverovatnim količinama.
Berze, takođe, navode na mogućnost nekog velikog događaja – insajderi ruše rekorde u međusobnoj razmeni deonica dok ulagači izvlače novce iz vrednosnica „pumpanjem“ vrednosti. Samo je u poslednje dve nedelje izvučeno preko 10 milijardi dolara iz raznih fondova, a to je stalni proces.
Američka Vlada, pak, masovno kupuje municiju, naročito nakon incidenta u Aurori. SSA kupuje 174.000.000 šupljih zrna, ranije je Homeland Security kupio približno 450.000.000 šanžera .40 kalibarskih šupljih metaka, a DHS oko 750.000.000. Iako se ne zna pravi razlog, analitičari tvrde da su u toku „rutinske pripreme za moguće nemire zbog finansijske situacije u SAD-u“.
Šta će se zapravo dogoditi niko ne zna, ali možemo konstatovati kako nas čekaju turbulentni dani…
Svetski rat bi takodje izazavao velike probleme i poremecaje vezano za novac kao takav, jer se u ratovima pokaze koliko je bezvredan zapravo.
da palachinke
al prvo da kupim
pljuge
bas danas mi prijatelj iz hrvatske prica da i kod njih masovno otvaraju otkup zlata.......samo u cakovcu recimo,ima preko 10 odkupljivaca...placaju 40e za gram.....sad vidim i u srbiji
veruujem da kod nas u ex jugi zlato na taj nacin otkupljuje soros...on je baja za ove krajeve
Elem, poenta je sto se to desilo nesto pre opste krize gde su, gle cuda, popucali bas - investicioni fondovi (+banke koje su iza njih stajale i jos poneke).
Dakle, sve ide vrlo organizovano, i pljacka se sve sto se moze uzeti.
Stoga, sad mnogo mudriji nego sto sam bio, zakljucujem da je nova mucka na pomolu i mogu jedino da posavetujem da ko moze radi sto i oni - "kud svi tu i mali Mujo", a moze i ona "kada si u Rimu, radi ono sto rade Rimljani". Dakle, kupujte zlato, ne znam zasto ali koristice.
Znaci da se zlato izvlaci svuda.
Da nista nije slucajno, ilustrovacu licnim primerom. Mozda neki znaju, pre par godina bila je ovde kampanja da se ulaze u investicione fondove. Ja sam takodje bio pozvan da prisustvujem propagandom predavanju, dopala mi se ideja i ulozio sam nesto novca. Propagandu su radili Slovenci, posto su kod njih to vec ispropagirali, po nekakvom multilevel sistemu.
Elem, poenta je sto se to desilo nesto pre opste krize gde su, gle cuda, popucali bas - investicioni fondovi (+banke koje su iza njih stajale i jos poneke).
Dakle, sve ide vrlo organizovano, i pljacka se sve sto se moze uzeti.
Stoga, sad mnogo mudriji nego sto sam bio, zakljucujem da je nova mucka na pomolu i mogu jedino da posavetujem da ko moze radi sto i oni - "kud svi tu i mali Mujo", a moze i ona "kada si u Rimu, radi ono sto rade Rimljani". Dakle, kupujte zlato, ne znam zasto ali koristice.
Ne vidim ja tu nikakvu mućku.
Kad je kriza, onoga koga pogađa, taj prodaje zlato iz kuće, jer nema ništa više što bi mogao da proda.
A da li je kriza u Srbiji? (nagradno pitanje)
Izgleda da je pogodilo masu domaćinstava u čitavom regionu. U Hrvatskoj je standard malo viši nego u Srbiji ali trendovi su im jednaki. Za Bosnu ne znam, ali me ne bi začudilo da je tamo isto tako.
Neko ko ima para je izgleda pretpostavio da će u skoroj budućnosti biti mnogo onih koji bi da prodaju nešto iz svojih crnih rezervi, "čisto da se prikrpe do prvog"
Za to i nije potrebna neka pamet, dovoljno je da čovek ode na pijacu i otvori oči i uši.
Šta reći na primer na drastičan porast broja zalagaonica. Pre ih uopšte nije bilo.
Ukidanje novca?
Katastrofa, zavera, reptili
šmgGWB jr.
How yes no?
Poenta je sto su sve krize zapravo "krize" tj. rezirane su (projektovane, planirane...) od strane jedne grupice ljudi. Oni znaju da ce biti kriza, a mi ne. Zato sam i naveo onu pricu za fondove - bas pred krizu u kojoj su pukli upravo fondovi neko se setio da dodje na Balkan i nudi nama dzunglasima da ulazemo jer se tako, eto, moze zaraditi? I onda, neposredno nakon sto su neki ulozili lovu, krah?
Kao sto sam vise puta rekao, u slucajnosti ne verujem ni 1%. Da sada ne analiziramo zasto su napravili novu krizu, mislim da je svima jasno - zbog masovne pljacke ljudi. Cilj nije nimalo bezazlen i uopste nije taj da se oni dodatno obogate, vec da mi (obicni gradjani) ostanemo bez icega i prakticno postanemo robovi.
Moj akcenat je na tome da su krize namerno napravljene, i da postoje oni koji za to unapred znaju i ucine sve sto treba da izbegnu posledice i profitiraju na tome, dok mi obicni nemamo te informacije i stoga placamo danak. Samo da pojasnim za one koji ne znaju da berze ne dozvoljavaju ovakav vid profitiranja, bar na papiru. Tj u pitanju je kriminal, formalno govoreci.
Eto to sam 'teo istaci.
I da, ovako definisano, to daje zaveru - protivzakonito tajno delovanje sa definisanim ciljem koji ostecuje druge ljude.