nesto najmocnije-igra je u pitanju

markomm:
Ne mogu nikoga da napadnem zbog zastite novajlija. Sta je to?

To su pocetnici a istim se smatraju igraci ispod 1000 bodova ja mislim.Znaci to su igraci koji su tek poceli da igraju i nema svrhe da ih napadas posto nemaju nista.I takve igrace nije moguce spijunirati a nebi trebao napadati nikog pre spijunaze jer kad spijuniras vidis da li ima odbranu i kakvu.Znaci uvek prvo spijunaza pa onda napad!!!
Nemojte preterivati sa nalozima dosta je 2.Posle necete moci stici sve jer prakticno sa 2 naloga imate 18 planeta {KAD IZGRADITE PO 8 KOLONIJA NA SVAKOM}tako da je 2 plafon.Ja sam imao 3 pa sam jedan prepustio kolegi

Ma znam da su pocetnici, nego interesuje me dokle je neko pocetnik. Primenjivao sam taktiku Sickmanno-a, stigao do prvih rejdova, napravio dva mala lovca i mali transporter. I gle cuda, ne mogu da napadnem nikog u mom sistemu. Posto sam vec napravio floticu i potrosio resurse, morao sam nekog da napadnem. Prvi na koga sam naleteo polupao me i sta sad! Pa nista, prijavio sam se na uni 8 i krenuo taktiku kornjaca. Mislim da bi svako trebao da prvo krene tom taktikom, pa kad malo nauci da igra, prijavi se na drugi uni i krene da rejda.
Inace sta znaci 00:00?

00:00 je ponoc(gle cuda)
A kornjaca, jel to da pravis odbranu ko lud?
Inace, u solarnom sistemu, oni koji su zeleni, slabiji su od tebe(imaju manje od 20% bodova od tebe), crveni su jaci od tebe(imaju preko 500% bodova od tebe), njih, kao i zelene ne mozes da napadas, bele mozes da napadas. Podeli broj svojih bodova sa 5 i dobices donju granicu, ili ga pomnoyi sa 5 i dobices gornju granicu. Tin koji su izmedju te dve granice su beli, i njih mozes da napadas. Sivi su oni koji nisu bili na sajtu preko 7 dana, a tamno sivi oni koji nisu bili vise od 28 dana, oni se nayivaju inaktivni, i njih svi mogu da napadaju.

Ponoc :D Naleti ti gomila informacija i onda kad pola teksta ne razumes, uhvatis se najgluplju stvar. Mislio sam da je neki trenutak posle kog...
Da, kornjace se oslanjaju na odbranu.
Gde si procitao to za pocetnike?
Pa ima puno saveza (mozda cak i previse), za sad ne znam u koji cu da udjem.

Interesuje me posto jos nisam napadao (uspesno), a ni mene jos niko nije napao, sta se desava. Koliko sam shvatio planeta ne moze da se unisti, a moze da se opljacka max 50% res.
E sad, da li se moja skrsena odbrana reciklira?
Da li moze da mi srusi rudnike i ostalo, ili samo odbranu?
Kako da recikliram u orbiti svoje planete?
Da li je moguce da se pored odbrane branim jos i sa flotom?

markomm:
Interesuje me posto jos nisam napadao (uspesno), a ni mene jos niko nije napao, sta se desava. Koliko sam shvatio planeta ne moze da se unisti, a moze da se opljacka max 50% res.
Verovatno nisi razumeo(ukoliko igras po taktici navedenoj na ovom forumu) da se ona odnosi na pocetak igre u novom univerzumu. Osmi je poceo pre 2-3 dana pa je mozes tamo primeniti. Deo odbrane ti uniste, a deo ti pokvare. Mogu da ti uniste samo odbranu i flotu, ukoliko ti je flota bila na planeti za vreme napada. Kad izgradis recikler, mozes da ga posaljes po rusevine, ali ne samo oko svoje nego i oko drugih planeta. Ako te napadnu dok ti je flota na planeti, i ona ce da puca na napadaca.

markomm:

OBAVEZNO PRE NAPADA SPIJUNIRATI I TO SA MIN 3 SONDE
ZNACI ODETE U POSTAVKE I TAMO PODESITE DA UVEK IDU 3 SONDE!!!
KAD SPIJUNIRATE VIDITE STA TAJ IMA OD FLOTE I ODBRANE I ONDA AKO VAM SE NE SVIDJA PODVIJETE REP I IDETE DALJE

Ja sam u UNI 7 u savezu K.T.A. Imamo samo 3 chlana, tek pravimo savez. Pocheli smo 15. Maja.

A igram i u UNI 2, ali tamo sam (greshkom glupog konja od Game Operatera) banovan do 2033. godine. A tamo sam u savezu TG i imam 13000 poena : ) a ne mogu igrati, grrr...

Inache, zashtita novajlija traje dok si ispod 5000 poena, tad ti vaze pravila da te ne sme napadati niko 5 puta jachi od tebe, a ni ti ne smesh napadati nikog slabijeg 5 puta. Kad predjesh 5000, moze te napadati ko hoce, mene je npr. napadala neka riba koja je imala 370.000 poena.
Planetu i zgrade ti niko ne moze unishtiti (samo odbranu i flotu, i pokrasti resurse)
Kad odesh na GALAKSIJA, u donjem desnom uglu imash legendu sa oznakama pored igracha. Oni koji imaju znak ( i ) su inaktivni vishe od 7 dana, a oni sa ( I ) vishe od 28 dana. Te inaktivne slobodno napadajte, samo svaki 20. se vraca (naravno, prvo ih shpijunirajte).
Odgovore na vecinu pitanja mozete naci na Ogame forumu, ili na PRAVILA.
Na pochetku vam savetujem da gradite rudnike, dogurate ih na 10+ lvl, onda sagradite par transportera i pochnete pljachkati inaktivne ljude bez odbrane. I koji recikler jer se moze svashta skupiti i u rushevinama. Nemojte graditi odbranu niti neku veliku borbenu flotu dok ste slabi. jbg, neko ce vam ih srokati kad ne budete pazili i odoshe poeni dole. I naravno, najvaznija stvar je FS (FleetSave), kad nisi online, natovari resurse na transportere, pokupi svu borbenu flotu i poshalji ih na neku koloniju, rushevinu i sl. Kad ljudi vide da nemash ressa na planeti, nece te ni napadati.
U jbte, kol'ko sam napisao!

markomm:
Hvala! Niste mi samo odgovorili da li se odbrana reciklira?
@Nemanja, u pravu si, nisam uopste razumeo da se to odnosi na nov uni, a i dalje mi nije jasno.
Nisam siguran da li moze da se reciklira, ali deo odbrane ode na popravku posle borbe.
Ti igras recimo u uniju koji traje vec 2 meseca, tu svako ima neku odbranu. A u novom uniju(osmi traje 3-4 dana) nisu stigli da je izgrade.

markomm:
Ma to je ok, ali sta da radim u starijem iniju? Necu valjda da cekam da se otvori novi?

Ma nishta, pichish normalno, ali nemoj troshiti resse na odbranu. U starijim UNI-jima ljudi te napadaju sa vishe stotina Borbenih Brodova, pa ce ti kad-tad skrshiti tih par raketobacacha : )
Naravno, pravi napadi pochinju tek kad predjesh 5000 poena. Period od 5000 do 10-tak hiljada je najgori, Svi se izivljavaju. Ali, radish FS i niko ti nishta ne moze. A i malo diplomatije nije na odmet, ili trazish pomoc od saveza, oni zaprete, i tako to...

P.S. Kao shto rekoh, igram u UNI 7 u savezu K.T.A. Tek je pocheo savez, imamo samo 3 chlana (po 100 poena : )), a moze da udje ko hoce. Jedini uslov je da su igrachi aktivni i da ne napushtaju savez bez opravdanog razloga.

MOLIM SVE POSETIOCE OVE TEME DA PAZLJIVO PROCITAJU SVE STO SAM NAPISAO O IGRANJU I TAKTICI KAKO NEBI PONAVLJALI PITANJA I ODGOVORE

Znaci J O S J E D N O M
Gradite rudnike i istrazujte sto vise kako bi sto pre dosli do flote.Da bi to sto lakse uradili i dosli konkretno do odredjene stvari otidjite u TEHNOLOGIJU i vidite sta vam je potrebno za tu stvar.NPR Za borbeni brod vam treba HYPERSPACE POGON level 4 i RECIMO tvornica brodova level 8 ZNACI ove dve komponente moraju da vam budu na oznacenim levelima da bi mogli da kupite borbeni brod...
Svaki igrac moze da napravi 8 kolonija ZNACI kupite kolonijalni brod i saljete ga na praznu lokaciju sa zadatkom KOLONIZIRATI.Najbolje pozicije za koloniju su 4. 5. i 6. jer imaju najvise polja.Na prosloj strani sam objasnio sta znace polja i citajte sve po redu
AJDE...

Pa 1,2 i 3 su dobre zbog solarnih satelita (kao blize su Suncu pa dobijas vise energije), 13, 14 i 15 zbog deuta. Medjutim pravilo je da su prve i poslednje planete male, tj. imaju mali broj polja, a svaka zgrada zauzima po jedno. Znaci brze ces napredovati, ali ces ih brzo popuniti.

Vidi, najbolje je da odes na forum i detaljno procitas sve sa ove stranice http://board.ogame.com.hr/board.php?boardid=29 mislim da ti nece trebati puno vremena. Na forumu su ti jos objasnjene taktike i milion drugih stvari, lako ces se snaci. I ja sam se malo pogubio u pocetku, ali sad su stvari dosle na svoje mesto. Krivo mi je samo sto mi niko nije rekao gde da gledam, a usput mi je jos i promakao, ne znam ni sam kako, F.A.Q.

Back