Znam zasto nedelja ima sedam dana. To postoji jos od Vavilonaca. Naime, bila su poznata samo sedam tela Suncevog sistema(osim Zemlje): Sunce, Mesec, Mars, Venera, Merkur, Jupiter i Saturn. Svakom od njih su posvetili jedan dan. Mislim, Vavilon je bio izgradjen na astronomiji, bili su fanatici po tom pitanju. I 24 casa potice od njih, ali ne znam zasto. Mozes da provalis i odakle nazivi danima: Saturday(od Saturna), Sunday(od Sunca), Monday(od Meseca). To ti je na engleskom, mozes i u ostalim jezicima da pronadjes poklapanja. I ovi podaci su tacni, pise i u "Kroz vasionu i vekove" Milutina Milankovica, tek ako posumnjas.
Kod Rimljana je postojalo manje meseci, pa su ih onda dodavali. Rimljani su, doduse, svoje mesece nazivali ili po vladarima(jul(Gaj Julije Cezar), avgust(Oktavijan Avgust)) ili po brojevima(septembar-sette7, oktobar-otto8, novembar- novo9, decembar-deici10). Tek posle Rimljana su uvedeni januar i februar. A 12 meseci mozda potice od toga sto imas 12 zodijackih znakova, tj. 12 sazvezdja koja leze na ekliptici.
Pozdrav