sunchaya
Buduća legenda
- Poruka
- 40.798
Ne razumem baš šta hoćeš da kažeš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem baš šta hoćeš da kažeš?
само се ти смеј, рафинисано уље је живи отров.. питај медицинаре
" rafinisana ulja takođe imaju veliku koncentraciju polinezasićenih masnih kiselina koje se dodatnim prženjem i termičkom obradom oslobađaju veliku količinu slobodnih radikala za koje je dokazano da imaju negativna svojstva na organizam poput izazivanja arteroskleroze, malignih oboljenja i slično kaže Radmila Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje."
Čemu se ti kliberiš ?
Mome lupetanju ili svome plitkom znanju ?
Koliko bi se smejao kada bi čuo da testenina ima više holesterola
nego slanina !?
A,šta kažeš na to ?
Ko je govorio o maslinovom ulju ?Tvom lupetanju i neznanju.
Svinjska mast sadrži samo zasićene masne kiseline , omega 6 i transmasne kiseline. Znači samo loš holesterol.
Maslinovo ulje sadrži skoro 80% nezasićenih masnih kiselina , smanjuje LDL holesterol i štiti HDL holesterol.
A koja testenina?
Ako u testenini ima mnogo jaja ima i holesterola. Šta je tu čudno? Jaja imaju više holesterola od svinjetine.
U rafovima niških prodavnica gotovo je nemoguće pronaći suncokretovo ulje i šećer.
![]()
Ove namirnice povremeno je moguće pronaći u Tempu i lancima IDEA, a za sada je najstabilnije snabdeven Merkator.
U marketu TC Merkator tokom tokom prepodneva moglo je da se kupi ulje "Iskon" po ceni od 168,90 dinara, ali je kupovina ograničena na "5 litara po računu". Šećera je bilo od nekoliko proizvođača, cena po kilogramu se kretala od 89 do 92 dinara, ali je i tu kupovina ograničena na 5kg.
U većini prodavnica ipak je moguće pronaći i maslinovo i palmino ulje, ali je njihova cena znatno viša od suncokretovog. Za kanticu od 5 litara ulja palme potrebno je platiti više skoro 700 dinara.
Kako su Južne vesti pisale juče, iz tržišne inspekcije najavljene su oštre kontrole prodavnica zbog sumnje da su trgovci namerno povukli ulje i šećer iz prodaje, zbog najavljenog poskupljenja. Ali, za sada nema informacija o rezultatima akcije.
http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Nestasica-zejtina-i-secera-Nis.sr.html
Наравно.zar nije palmino ulje za friteze?
Наравно.
Хладно цеђено маслиново и хладно цеђено сунцокретово(од пресних семенки наравно) су најздравија.
И бундевино од пресних семенки, мада је тиха језа од цене!
Ješćemo mi korijenje!
Ješćemo mi korijenje!
У продавницама здраве хране, или на Јесењем пољопривредном сајму у НС, или да одеш до фирми које то раде и купиш упола цене.e super, a gde ima da se kupe prva dva, naročito suncokretovo?![]()
To nam je odavno prognozirala (videla u kartama ili pasulju) guvernerka Tabakovic.
p.s. Koliko ona moze korenja da kupi za 500.000 plate?
jel to najava da ce ds da vraca sve plate koje su primili?
Nemam pojma, pitaj njih.
Ja pricam o nama koji tolike plate nemamo, a pominjalo nam se korenje kao alternativa.
jel to najava da ce ds da vraca sve plate koje su primili?
pazi ti njega što je bezobrazan?
Pa vi ste krali i dok ste bili opozicija!
pitam tebe, ti si spomenula 500.000.
kolike su bile plate bivse vlasti? ko je delio evrice na ruke po ministarstvima podobnim
svakako manje od bivših DS "stručnjaka"To nam je odavno prognozirala (videla u kartama ili pasulju) guvernerka Tabakovic.
p.s. Koliko ona moze korenja da kupi za 500.000 plate?
ja sam uvek opozicija . i danas
ds nije opoziicija
Da. 100.000 manje. Divno.svakako manje od bivših DS "stručnjaka"