Klara 85
Zainteresovan član
- Poruka
- 366
Advokati Zorana Marjanovića, koji uveliko pišu žalbu na podignutu optužnicu, navode da je nedopustivo da tužilac u optužnici postavlja pitanja, a ne daje odgovore.
"Optužnica mora da sadrži odgovore. Konstatuje se da je u Jeleninom 'mercedesu' pronađena njena krv na zadnjem sedištu, ali se ne kaže odakle ona tu. Tužilac se pita i gde je Zoranova jakna, ne navodeći koja jakna i šta se sa njom dogodilo. Ima toga još, a sve ćemo to navesti u žalbi sudu", izjavio je advokat Stefan Jokić.
To su sve pretpostavke zato ne navode ,dokaza nema...
Upravo tako... Što se jakne tiče, nju pominju zato što je neki svedok video taj dan Zorana i kod opisa stavio da je imao jaknu... Koja nebuloza, opštepoznato je da očevici retko daju potpuno ispravan opis. Drugo bi bilo da se jakna videla na kameri... Plus, bio je topao dan, znači jakna nije bila potrebna.
Pa onda to je to, što i ja kažem, da tužilaštvo, ako nema nepoborivih pojedinačnih dokaza, mora da rekonstruiše ceo događaj i da ga podupre indicijama.
Ok, ako nema jakne, kad je se onda rešio i gde? Ako je spaljena, gde su ostaci paljevine, neko ko je primetio požar? Ako je bačena u Dunav, da li postoji video zapis nekoga od Marjanovića, kako je taj dan bar išao u pravcu Dunava? Ako je u močvaru, zašto onda nije pretražena?
- - - - - - - - - -
http://www.cbc.ca/m/touch/technology/story/1.3654993
Not only can these dogs detect the scent of human remains under 30 metres of water, some can also detect traces as small as a shard of bone or drop of blood. They can also tell the difference between, say, a dead raccoon and a dead hiker.
Zavisi od psa. Kao kod ljudi, jedan jedva prešao ispit, drugi je izuzetno sposoban za sve, treći se nekako snalazi, ali ima oblasti u kojima je izuzetan, itd.
- - - - - - - - - -
Zavisi podjednako i od vodiča.
- - - - - - - - - -
Znaci da su u pocetku imali cadaver psa/e ,i da je telo bilo u kanalu ,nasli bi ga ,a te price o zadrzavanju molekula .....
- - - - - - - - - -
E sad ostaje pitanje kakvog tragaca su imali tacno i koliko je bio obucen dobro ....da ovaj ima dobre advokate ,ovi bi zvali te ljude koji su vrsili pretragu ,i koji su obucavali te pse u predistraznom postupku ,a i posle ...ali ta zona ,ne sme da se cacka nikako..
To i ja mislim, ali imaju još vremena da ih zovu. Pitanje je da li su sledeći dan promenili psa (ili vodiča)