Ma dosli, otaljavili, mislili jos jedno u nizu ubistava....ali prc! Ja mislim da nisu ni slutili na sta ce ovo da izadje. Ma kakvi.
Čitam u informeru da Teodora u ovom postupku neće imati status oštećene već status svjedoka?
Da li to onda znači da joj neće biti dostupan predmet što je i bio cilj CFI?
Komentari CFI
Cfi Doo Novi Sad Mi nikada nismo ni rekli da se prof. dr Stanković izjasnio... Međutim, njegov nalaz imaju advokati, a time postoji realna mogućnost da je štampa došla do rezultata nalaza... Preventivno smo napomenuli da mesto zadavanja udaraca ne može biti nasip... zarad pravilno formulisane optužnice... da ne "padne" zbog pogrešno utvđenog mesta...
Cfi Doo Novi Sad I jos nešto: prof dr Zoran Stanković je veštak sudske medicine. Njegov zadatak u ovom veštačenju je bio da odredi mehanizam povređivanja, uzrok smrti i vreme smrti. Veštak sudske medicine nema legitimitet da određuje mesto događaja. To veštačenje vrši veštak trasolog. Zato je ovo veštačenje kombinovano. Ono što je čudno (i u suprotnosti sa ZKP RS), je to što veštak nije vršio pregled leša i obdukciju, kako nalaže član 130 stav 2 ZKP RS.
"Ona ipak nije dobila status oštećene u postupku, već je u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušana kao običan svedok, a za Kurir je rekla da je zatečena ovakvom odlukom suda, jer je poziv dobila kao oštećena."
"Osporili smo njen status oštećene u ovom krivičnom postupku, kao i punomoćje koje je dala advokatima. Po Zakonu o krivičnom postupku samo najbliži srodnici, odnosno roditelji, rođena braća i sestre, supružnici ili deca mogu imati status oštećenog. Ružno je što od ovog postupka pokušavaju da naprave cirkus u kom se pojavljuje 20 oštećenih polurođaka i prijatelja", kaže za Kurir advokat Zorana Marjanovića Veljko Delibašić, posle saslušanja Teodore Krsmanović.