http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:156453-Ako-sko269im-zadavi263u-te
POGREŠNI BROJEVI
Neposredni povod za najnoviji incident u sudnici broj 3 Okružnog suda u Beogradu, bila su pitanja advokata Zore Dobričanin, branioca Milana Radonjića, upućena svedoku Radoslavu Đorđeviću. On je ispričao kako je kobnog 3. oktobra 1999. godine nekoliko puta, na Ibarskoj magistrali, video kamion koji je nekoliko sati kasnije ubio Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Dragana Vušurevića i Vučka Rakočevića.
Đorđević je čak zapisao i tablicu **sveže ofarbanog kamiona tamnozelene boje**, jer ga je vozilo zadivilo **svojom markantnošću i lepotom**.
- Zašto tu te brojeve niste saopštili policiji, ili nekom drugom državnom organu, već ste na to čekali 26 dana, kad ste došli kod istražnog sudije - interesovalo je advokata Zoru Dobričanin.
- Pet puta ja ovde svedočim, i svaki put isto govorim - nije se dao Đorđević. - Mislio sam da policija već ima te podatke. Doduše, u novinama je bila objavljena registracija, ali pogrešna. Mislio sam da je reč o štamparskoj greški. Odmah sutradan sam ispričao da sam video kamion i tablicu.
- Ali, zašto ste ćutali 26 dana - insistirala je Zora Dobričanin.
- Nisam ćutao.Pa, već sam vam sve rekao - obrecnuo se Đorđević.
- Molim vas da mi odgovorite - i dalje je insistirala advokat Dobričanin.
- Ne možete da dozvolite ovakva pitanja ! - sledećeg trenutka ustao je od stola advokat Vladimir Božović, zastupnik porodica oštećenih.
- Molim vas sedite, već ste jednom opomenuti, i to je ušlo u zapisnik - protestovao je sada predsednik krivičnog veća, sudija Bojan Mišić.
ŠAKOM O STO
Branilac optuženog Milana Radonjića ponovila je pitanje, na šta je burno reagovao advokat Božović, koji je tresnuo šakom o sto i uzviknuo:
- Nemožete da dozvolite pitanja koja se zasnivjau na lažima! Što nas pravite budalama?!
Tog trenutka, sa svog mesta,a iza šestorice optuženih, skače i Veselin Osmajlić:
- Ubijaju mi već mrtvog brata! Ponavlja se scenario od prošli put i stalno provocira ova žena. Nemoj da mi se smeješ u lice. Ako ti skočim tamo, zadaviću te.
Sudija Mišić sledećeg trenutka traži od stražara i obezbeđenja, koji su već na prvi nagoveštaj incidenata poskočili sa svojih mesta , da isprazne sudnicu. Posle pauze od desetak minuta svi su, iznova, seli na svoja mesta.
- Kako je advokat Božović već bio opomenut, sud donosi rešenje da se do kraja današnjeg pretresa udalji iz sudnice - diktirao je sudija Mišić zapisnik.
BožoviĆ je ustao i uzeo tašnu, a za njim su i ostali zastupnici porodica oštećenih krenuli na polje. Pridružila im se i rodbina nastradalih.
- Vi ćete morati javnosti da objasnite ovo - vikao je Božović izlazeći.
- Neka vam sada Zora vodi postupak - dobacio je sudiji neko od rodbine pobijenih.
- To bi bilo bolje i za vas, i u vašem interesu - nije ostala dužna Zora Dobričanin.
Psujući joj majku Vaselin Osmajlić je, već na samom izlazu, dobacio Zori Dobričanin:
- Ćuti, smradu jedan !...
- Ćuti brate, vidiš kakva je ružna - smirivao je Marko Osmajlić brata Veselina.
Evo kako doticna provocira