Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas me zanima da li ce na sudu biti obrazlozeno ,njeno kretanje tel.signala ,kao i optuzenog?!I gde je njen signal bio identifikovan u vreme njenog nestanka ...

Sto se tice cadaver psa ,on cak i posle toliko vremena moze da se iskoristi za neku vrstu indentifikacije tragova,,,jer kada je u stanju da pronadje ,telo koje je staro vise od 100godina ,onda i na mestu zlocina moze da otkrije nesto,pogotovo dok su jos tragovi sveziji ,,umesto novinara koji su pravili dokumentarce na nasipu ,takav pas je trebao da bude doveden....

Ja se upravo tu uzdam u nase sudstvo. Ne zato sto je mnogo efikasno ( ne bih da upotrebim tezi izraz) vec zato sto kada predocavas dokaze moras debelo kroz rekonstrukciju da sve povezes. Nece sud ulaziti u preispitivanje rada institucija niti vremena pronalazenja dokaznog sredstva ali ce i te kako traziti da sve bude smisleno,povezano u smislu samih predocenih dokaza koji bez obzira na vreme pronalazenja,moraju da cine jednu skladnu celinu. Nase pravo potpada pod kontinentalni sistem a to je sistem utvrdjivanja krivice i kod nas kao i svugde u Evropi je taj proces jako tezak. Narocito kod nas. Svedoci smo oslobadjajucih presuda zbog nedostatka dokaza kao i preblagih kazni.

Ono sto pokusavam da ti predocim od samog starta je upravo to sto imam utisak ako naravno ne gresim da imas bojazan da ce biti odredjenih rupa preko kojih ce sud (ako bude optuzen,naravno pod pretpostavkom) preci.

S obzirom na nasu praksu i tezinu dokazivanja kod nas mislim da ce biti cupavije od tvojih pitanja u vezi nelogicnosti. To je ono sto pokusavam da ti predocim. Kod nas dokazivanje krivice nije nimalo lak proces. Tako da mislim da nemas o cemu da brines. Ako sam stekla pravilan utisak.

Imali smo slucajeve dodeljenih sluzbenih advokata gde su sudije opet odredile blage kazne iako je postojao pritisak javnosti. Ali videcemo. Isuvise je rano jer nemamo ni optuznicu. Dug je put i do optuznice. Kod nas je neki sistem "bolje pustiti sve krive nego da nevin ide u zatvor". Ne samo kod nas,to vam je kontinentalno pravo. Bar kod krivicara je tako. Sve neke uslovne i neke nanogice a dokazi na tanjiru.

- - - - - - - - - -

Da ne pricam o oportunitetu i sporazumima o priznanju krivice. Da ne lajem dalje...

Desavalo se ,pa i desava se da i nevini budu osudjeni.Tacno ovo sto je Sipka rekao ,"rat vestaka bice"₪

U Americi da. Oni su gresili mnogo a dele kazne kao bombone. Kod nas, za tesko ubistvo tesko da neko nevin lezi 30-40 godina. A ovde imamo slucaj teskog ubistva. Bas bi morala dobro da se zamislim za te teske slucajeve. Skoro je bas izasao clanak o tim nasim najtezim osudjenicima poimence.

- - - - - - - - - -

I to su bas grozni slucajevi. Ima negde clanak,skoro je izasao.

Sto se odbrane tice naravno da odbrani nasip vise ide na ruku jer se skida mogucnost ubistva u kuci.Majole

Pa ako im je to taktika ,i pokaze se da je nevin ,onda cisto sumnjam da cemo saznati pravu pozadinu ovog dogadjaja,kao i ubicu/e,,na neki nacin pravim pociniocima moze i da odgovara takva odbrana,,,sto ujedno znaci da nece nikakve vestake ni angazovati?!

Jedino racun moze da im pomrsi angazovanje privatnih vestaka od strane Krsmanovica ,i to moze barem u javnom mnjenju da im pomrsi racune ,,,zato advokati omalovazavaju rad Sipke?!?

Poslednja izmena:
Naravno da im je to taktika. Ja da sam advokat odbrane prvo bi isla na to da odbacim mogucnost da je ubijena van nasipa.

Sa Sipkom i bez njega ja sumnjam od momenta kada sam videla taj prostor. Ako je istina to za nasip pocinilac je imao debelu srecu da ga niko ne vidi.

- - - - - - - - - -

Ne znam sta bih drugo rekla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back