Nesrećno dete je preduslov da postane uspešan čovek.

Mene je očvrsnulo konstantno guranje u blato.

Константно гурање у блато нема едукативног смисла. Не можеш дете да научиш да лепо плива ако га константно само бацаш у воду. Мора много да се ради на техници да би то било правилно и ефикасно. Овако ће само да млати да се не би удавило, док не изнемогне. Можда због тога буде имало мало већи срчани мишић од друге деце, али неће му то пуно помоћи да не буде међу последњима у трци.

Pa uvek si odgovoran za ono što si postao. Čovek je kovač svoje sreće. Ako si nečim nezadovoljan, izvoli, popravi to, naravno za takve stvari potrebno je vreme.

Batali se te priče. To "za sve ti sam kriv u životu" je najveća glupost, koja samo sliuži da ljudima nabija krivicu i dovodi ih u stanje zbunjenosti. Srećni su oni koji su sami donosili odluke a kojima su roditelji samo bilo podrška i zvezda vodilja. Ja da sam imao slobodu da odlučujem mnoge odluke bi bila drugačije ili ih ne bi ni bilo.

Slazem se.svako dete ako bi na fax mora da se zaposli negde ,nesto privredjuje bar za 100e mesecno i moze da plati skolovanje,nista besne kupovina kola i svaki cas nov mob,mora da cuva stvari i treba samo nekretnine da nasledi,ne da proda,porodicni posao isto ako hoce
ne možeš da završiš faks kako treba uz posao, možda neki lakši. sa ostalim se slažem u potpunosti.
ali tema o studentima, studenti - roditelji odnosi su već relacije između odraslih ljudi....

ne možeš da završiš faks kako treba uz posao, možda neki lakši. sa ostalim se slažem u potpunosti.
ali tema o studentima, stdenti - roditelji odnosi su već relacije između odraslih ljudi....
Pa ne mora fon da studira 15 god,najgore sto znam takve koje posle toliko protracenih godina rade u turistickoj agenciji a druga gaji decu,znaci sto zahtevniji fax ide na teret deteta ne roditelja,da bi istrajalo a ne oce kaki nece kaki da roditelji grcaju do njegove 30e

Batali se te priče. To "za sve ti sam kriv u životu" je najveća glupost, koja samo sliuži da ljudima nabija krivicu i dovodi ih u stanje zbunjenosti. Srećni su oni koji su sami donosili odluke a kojima su roditelji samo bilo podrška i zvezda vodilja. Ja da sam imao slobodu da odlučujem mnoge odluke bi bila drugačije ili ih ne bi ni bilo.
nema potrebe mene da ubeđuješ. niti podržavam takve floskule nabijanja krivice deci niti šta drugo.....

sad, pošto si odrastao, imaš priliku da donosiš odluke u svom interesu, prema tome izvoli, guraj napred, a roditeljima koji su te othranili, ako išta, oprosti jer tako ćeš naći mir.

Pa ne mora fon da studira 15 god,najgore sto znam takve koje posle toliko protracenih godina rade u turistickoj agenciji a druga gaji decu,znaci sto zahtevniji fax ide na teret deteta ne roditelja,da bi istrajalo a ne oce kaki nece kaki da roditelji grcaju do njegove 30e
fon studiranje 15 godina.... mislim realno to nije studiranje. :) treba da postoje rokovi naravno, i ako se padaju godine, naravno da se radi!

Takvo dete,...odnos, takva deca vrlo brzo i rano napuštaju roditeljski dom.
Jer samo tako mogu kasnije postati koliko -toliko, normalni i uspešni ljudi.
Toga i sami budu svesni prilično rano.
Jer 18 godina života (period koliko traje detinstvo) je ništa u odnosu na to koliko traje celi život.
Zahvalni verovatno neće biti nikada!
Odu i postanu ljudi. A da je drugačije ostala bi, ne bi znala ni pertle da vežu i večito bi bila vezana za maminu suknju.

Odu i postanu ljudi. A da je drugačije ostala bi, ne bi znala ni pertle da vežu i večito bi bila vezana za maminu suknju.
Nije baš tako,...i normalni idu i postanu ljudi.
Samo nije isto kad odrastaš sa ili bez roditeljske podrške. Ako roditelj nije, ne zna ili ne ume biti podrška detetu kroz život, onda je za dete bolje da što pre napusti dom. To je moje skromno mišljenje!

Učinite da vaše dete bude što nesrećnije da bi moralo da se bori. Srećno dete, dete kome je pruženo, dete koje je podržano može samo da izraste u slabića i neuspešnog čoveka iz prostog razloga što nema motivaciju, nije pritisnuto. Takva deca koja su srećna, imaju podršku, kojoj je pruženo u životu prostone nemaju razlog da grizu, da se bore, da rade takva deca izrastaju u lenje i inertne ljude oslonjene na to da će sve da im pruže mama i tata.

Zato zgazite sreću svog deteta, neka mu je muka od života, ****** ga u mali mozak mučiće se tada ali će vam biti večno zahvalno u životu kada odraste.
Evo mogu da budem primer i nemam volje ni za cim i mogu da kažem da nisam uspešna

ali tema o studentima, studenti - roditelji odnosi su već relacije između odraslih ljudi....
U potpuno se slažem za fakultet
Za moj faks, gde su i predavanja i vežbe obavezne uz to i jos neke predispitne obaveze samo bih sa poslom izvisila i umorila se i psihicki i fizicki i plus ne bih ni zavrsila godinu : D

Učinite da vaše dete bude što nesrećnije da bi moralo da se bori. Srećno dete, dete kome je pruženo, dete koje je podržano može samo da izraste u slabića i neuspešnog čoveka iz prostog razloga što nema motivaciju, nije pritisnuto. Takva deca koja su srećna, imaju podršku, kojoj je pruženo u životu prostone nemaju razlog da grizu, da se bore, da rade takva deca izrastaju u lenje i inertne ljude oslonjene na to da će sve da im pruže mama i tata.

Zato zgazite sreću svog deteta, neka mu je muka od života, ****** ga u mali mozak mučiće se tada ali će vam biti večno zahvalno u životu kada odraste.
Kakve nebuloze sirotinjska prica uzas

ili će postati neko ko svoju nesreću seje celom svetu
nijanse su u pitanju

Isaac Newton je bio vrlo nesretno dijete i vrlo uspješan čovjek, ali i kao odrasli čovjek je bio vrlo nesretan. Sad što je važnije, što je utemeljio modernu znanost i moderno doba ili što je cijeli život bio nesretan, depresivan, bijesan i sl. Adolfa Hitlera ne doživljamo kao Isaaca Newtona ali i on je bio uspješni čovjek čuje je djetinjstvo bilo nesretno. Svi njegovi potezi su lako objašnjivi nesretnim djetinjstvom i općenitom društvenom klimom tokom njegovog djetinjstva i mladosti

Da bi se pristupilo ispravnom razmatranju postavljene teme neophodno je prvo dati definiciju "uspeha" - šta je to uspešan čovek?
Gotovo sam siguran da u tom davanju definicije uspšenog čoveka, nećeš uspeti!
Da, teško je to opisivo? Poslovni uspjeh, akademske uspjeh, činjenica da imaš skladnu familiju i prijatelje ili ko zna što još???

Ova ili ovaj koji je otvorio ovu temu uviđa kako danas roditelji odgajaju emocionalne i praktične debile nesposobne za život na način da ih drže kao kap vode na dlanu, s e rade za njih i sl. To je dobro uviđeno ali rješenje problema je više nego kretenski i idiotsko🤪🤪 Naravno da djeci moramo pružiti ljubav ali praviti ih postepeno ljudima a ne prije naznačenim debilima. Znači djeca da pospremaju za sebom, da uče same, pomažu nešto roditeljima i sl. Od ovoga što se predlaže u uvodu može ispasti samo psihopata

Nesrecan nikad nije bolje biti nego srecan.
Mozda si upotrijebio pogresnu rijec.Mozda si mislio na razmazen.

Back