Nespretnost kod upoznavanja novih ljudi

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Ja sam ponekad na nespretan naćin upoznavao ljude ...tj ne samo upoznavao ljude, nego npr nekog poznanika ili poznanicu, koje ja znam relativno kratko, sam iśao upoznavati s ljudima koje ja znam dulje, poznanicima , ali i moglo bi se reći prijateljima, i onda se povremeno dogodi da se neki ljudi u tim odnosima međźusobno posvađźaju.

Sada, kada ja vidim da dosta toga u tim odnosima i upoznavanjim s moje strane nije bilo u redu, neki od njih mene krive śto sam ih uopće upoznao jedne s drugima.

Stres je uzrokovao i slabiju koncentraciju, lośije spavanje, problem i otkaz na poslu.

Kako se uzdignuti i dokazat da ja nisam namjerno htio da se neki od tih ljudi međżusobno svađźaju?

Meni drame ne trebaju i ja ih ne źelim, ali neki od njih su preosjetljivi.

Kako se bolje postaviti u nastavku godine?

Nemas sta kome da dokazujes, osim samome sebi.
Sam sebe mucis sa time, sebii zamjeras jer vjerujes da si odgovoran za druge ljude.
Ne mozes da utices na druge ljude, niti kako misle, niti sta rade. To je njihov problem!

Zasto je njihov problem postao tvoj?
Zato sto ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke, lakse im je da tebe krive, a ti im vjerujes.

@Maeeeestro Primećujem da je tebi veoma važan socijalni kontakt, tačnije druženje sa poznanicima i prijateljima.

Često osetiš krivicu ako dođe do svađe između tvojih poznanika i prijatelja.

Ne moraš da ti spajaš i povezuješ ljude, oni mogu sami, spontano da se upoznaju i druže.

Ne treba da se nerviraš, samo bi bilo dobro da poznanike dobro upoznaš, pre nego što ti oni postanu prijatelji.

Ja sam ponekad na nespretan naćin upoznavao ljude ...tj ne samo upoznavao ljude, nego npr nekog poznanika ili poznanicu, koje ja znam relativno kratko, sam iśao upoznavati s ljudima koje ja znam dulje, poznanicima , ali i moglo bi se reći prijateljima, i onda se povremeno dogodi da se neki ljudi u tim odnosima međźusobno posvađźaju.

Sada, kada ja vidim da dosta toga u tim odnosima i upoznavanjim s moje strane nije bilo u redu, neki od njih mene krive śto sam ih uopće upoznao jedne s drugima.

Stres je uzrokovao i slabiju koncentraciju, lośije spavanje, problem i otkaz na poslu.

Kako se uzdignuti i dokazat da ja nisam namjerno htio da se neki od tih ljudi međżusobno svađźaju?

Treba upisati tečaj osnova glume. Završio sam davno takav tečaj i imam odličan nastup pri upoznavanju sa ljudima, i za štošta drugo.

Dobro , uvek ide nesto na tvoj racun kad upoznajes ljude medjusobno..

Tako da ih ne upoznajes....mozes da ih povezujes u smislu pricas jednima za druge, ali ih ne upoznajes..

Ne znam tacno gde je kiks, ali neki kiks postoji..
Da to predstavim ovako , ja za novu godinu mogu slobodno bilo koja 4 moja drugara da spojim....bilo koja 4...Tipa koji stalno cuti , doktor nauka u Vinci , tipa koji ne znam da li ima srednju , nocni portir, tipa koji je poznat i radi za vladu, ekonomski 4 klase iznad ovih prethodnih , i jednog profana sa faxa, koji je sav u stratosferi...

I spojio sam , i svi su se lepo proveli , bilo im je super, doduse bile su 3 tuche, ali oko nas, ne mi...nisu bili ni ugrozeni ni blizu, jos su se curice kod nas preselile, tako da smo zavrsili kao utociste za devojke, a to mora da je dobro....

E sad, tu gde smo slavili , 3 minuta dalje , zivi jedan moj poznanik, ima 10 stanova koje izdaje u BG , nije alav na pare, nije stipsa, , jeste alav na pare, ali ne sa onima sa kojima se zabavlja...nema 2g etike, znaci stanarinu od studentkinja naplacuje delom , u naturi , 40e kres, pa nek ide na stajgu ako joj je malo...i tako razni pristupi koji pokazuju totalno odsustvo etike...
Ali njega nisam pozvao da slavi novu godinu sa nama...
Zasto?
Ne zato sto ja ne umem da ga kontrolisem ili da se provedem u drustvu sa takvim osobama, kad mogu sa najvecim krimosima, najvecim ludacima, i najvecim smorovima od politicara, mogu i sa opustenim manipulatorima..

Ali ja sam spojio jednog u oblacima, jednog cutljivog, jednog koji nema nikakav CV i jednog koji ima CV najjaci na doceku...
I svima bilo lepo i zabavno i neobicno..
Ovo neobicno je moja zasluga, , verovatno to i ocekuju od mene...ali ocekuju i to da sami drze stvari u rukama i da ih ne vadim kao sto sam morao sakog od njih par puta, iz situacija gde im ode glava zbog njihovih gluposti...
Jedino profa je u oblacima, njemu nisam ja spasavao glavu , nikad nije pravio socio kikseve, njega sam savetima kako da prezivi kovid potpomogao..minimalna stvar..

Evo ti znaci zasto se i kako sta radi...
Tu imas sve...zasto povezujes neke a ne neke druge, kako to radis i u kojim situacijama...da li znaju sta od njih ocekujes, da li ti znas sta od tebe ocekuju..
Desilo mi se da upoznam devojke koje zele da upoznaju zabavne i lepe momke, sa momcima...i one se naravno smuvaju i onda ih ovi playeri, ebaci kamel trophy prichepe u kolima, i onda im to bude previse agresivno ...
Ali tu ja nemam nista sa tim...jer nisu silovatelji ...samo su malo navalentni...a i nisam ih povezivao kao moje prijatelje, nego kao poznanike, ja znam 5000 ljudi , od toga 2000 mogu da zovem poznanici...na moj nacin..

@Maeeeestro Primećujem da je tebi veoma važan socijalni kontakt, tačnije druženje sa poznanicima i prijateljima.

Često osetiš krivicu ako dođe do svađe između tvojih poznanika i prijatelja.

Ne moraš da ti spajaš i povezuješ ljude, oni mogu sami, spontano da se upoznaju i druže.

Ne treba da se nerviraš, samo bi bilo dobro da poznanike dobro upoznaš, pre nego što ti oni postanu prijatelji.
Da, tako nekako, jer eto nekako sam ja i zbog prećeste prijaśnje samoće dośao do toga da sam npr frendicu upoznao s jednim likom koji nije baś dobar, a ja to nisam shvatio.....lik je otiśao u druge gradove, i ovih dana se vratio i gnjavi i mene i frendicu......i joś par ljudi, a opet lik ima i relativno teźak źivot.....

Nemas sta kome da dokazujes, osim samome sebi.
Sam sebe mucis sa time, sebii zamjeras jer vjerujes da si odgovoran za druge ljude.
Ne mozes da utices na druge ljude, niti kako misle, niti sta rade. To je njihov problem!

Zasto je njihov problem postao tvoj?
Zato sto ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke, lakse im je da tebe krive, a ti im vjerujes.
Zato jer sam ih ja kao upoznao

Realno ne možeš biti ozbiljan da te neko krivi što si ga upoznao sa nekim drugim.

Da, tako nekako, jer eto nekako sam ja i zbog prećeste prijaśnje samoće dośao do toga da sam npr frendicu upoznao s jednim likom koji nije baś dobar, a ja to nisam shvatio.....lik je otiśao u druge gradove, i ovih dana se vratio i gnjavi i mene i frendicu......i joś par ljudi, a opet lik ima i relativno teźak źivot.....
E to je onaj Dalmatinac...

Back