Nesanica i fobija od mracnih prostorija

A da probas da udjes u najdublji mrak koji nadjes ( podrum, neki park/suma..) i budes tu malo, pa kad vidis da ti nije nista, onda te zauvek prodje?

Mene je to uhvatilo kad sam imao 6-7 godina i tako sam resio zauvek taj problem ( usao u sumu).

Neka hvala. A vala mene je moj tata stalno dok sam bio mali plašio sa babarogom, nije smešno, i uvek je govorio da ako uđeš u mrak, tamo je ona.. E sada da li je zbog toga, ne znam, ali zaista, u mračne prostorije ama baš nikada ne zalazim, bez ikakvog osvetljenja, ili sa nekim. Samo čekam da mi nešto iskoči. :lol:

Koliko vremena vec imas problem s tim ? Jesi prica sa nekim o tome ? Ja bih voljela potraziti strucnu pomoc jer sam na netu nasla da mnogi zdravsteni problemi nastaju bas zbog lose nesanice...Ako saznas nesto vise molim te javi... ovo je uzas, ne znam vise kako da se nosim sa ovim problemom...Strah me da ne bude gore..

A ček, zašto ne upališ TV, ili nešto tako? Moj TV je dosta velik, tako da osvetli sobu, dosta, ali ne previše, i tada se osećam veoma lagodno. :)
Pa ovakav sam oduvek. :lol:

Neka hvala. A vala mene je moj tata stalno dok sam bio mali plašio sa babarogom, nije smešno, i uvek je govorio da ako uđeš u mrak, tamo je ona.. E sada da li je zbog toga, ne znam, ali zaista, u mračne prostorije ama baš nikada ne zalazim, bez ikakvog osvetljenja, ili sa nekim. Samo čekam da mi nešto iskoči. :lol:

A ček, zašto ne upališ TV, ili nešto tako? Moj TV je dosta velik, tako da osvetli sobu, dosta, ali ne previše, i tada se osećam veoma lagodno. :)
Pa ovakav sam oduvek. :lol:

Sve sam to probala i pomaze, zatim mnogo je lakse to izvesti u kuci, ali npr odem kod sestre na nekoliko dana i onda mi je neprijatno kad me zapitkuju o tome, ipak nisam vise dijete :S Iskreno da ti kazem, pozelila sam i da se naspavam ono bas kako treba, jer zna se desiti da se budim u toku noci, hvata me neka panika, pa mi onda opet treba vremena da zaspim..

Sve sam to probala i pomaze, zatim mnogo je lakse to izvesti u kuci, ali npr odem kod sestre na nekoliko dana i onda mi je neprijatno kad me zapitkuju o tome, ipak nisam vise dijete :S Iskreno da ti kazem, pozelila sam i da se naspavam ono bas kako treba, jer zna se desiti da se budim u toku noci, hvata me neka panika, pa mi onda opet treba vremena da zaspim..

Meni je u poslednje 3-4 godine bioritam drastično promenjen. Pre, dok sam bio manji, kada god sam legao ustajao bih oko 6, i kasnije nisam imao potrebe da spavam.. A sada se budim nekada u 5, nekada u 12, nekada spavam posle podne, ma užas. Ali ne verujem da je zbog svega ovoga. Pa ako Ti je sestra, šta Ti ima biti neprijatno? :lol: Lepo joj reci da ne voliš da spavaš u mraku, i da mora da bude nešto upaljeno u sobi.

Meni je u poslednje 3-4 godine bioritam drastično promenjen. Pre, dok sam bio manji, kada god sam legao ustajao bih oko 6, i kasnije nisam imao potrebe da spavam.. A sada se budim nekada u 5, nekada u 12, nekada spavam posle podne, ma užas. Ali ne verujem da je zbog svega ovoga. Pa ako Ti je sestra, šta Ti ima biti neprijatno? :lol: Lepo joj reci da ne voliš da spavaš u mraku, i da mora da bude nešto upaljeno u sobi.

Ma dobro, to sam navela kao primjer...Voljela bih rijesiti ovaj problem zauvijek, jer me bas nervira, sinoc sam zaspala oko 3 a ustala u 9 i normalno da mi je raspolozenje bilo uzas :S Budim se u toku noci jer imam neki cudan osjecaj da je neko u sobi, to me bas izludjuje, pokusat cu naci neki caj za smirenje i miran san, pa cemo da vidimo rezultate, ovako se vise ne moze :manikir:

Ma dobro, to sam navela kao primjer...Voljela bih rijesiti ovaj problem zauvijek, jer me bas nervira, sinoc sam zaspala oko 3 a ustala u 9 i normalno da mi je raspolozenje bilo uzas :S Budim se u toku noci jer imam neki cudan osjecaj da je neko u sobi, to me bas izludjuje, pokusat cu naci neki caj za smirenje i miran san, pa cemo da vidimo rezultate, ovako se vise ne moze :manikir:

To je i meni, kada sam u potpunom mraku, a najviše me izludi kada mi mama uđe u sobu, i ugasi televizor, pa kada ustanem ne znam gde ću. :aaa: :lol:

Vjerujem da je bila slicna tema, ali nigdje nisam nasla odgovore koji mi trebaju, naime moj problem je fobija od mracnih prostorija i samim tim nesanica.Dovoljno sam odrasla ali i dalje spavam sa upaljenim svjetlom u sobi i jako mi je neprijatno sto je to tako, jer to mi remeti san..Ako je vec neko imao slicnih problema bilo bi mi drago da napise bilo sta o tome, ovo mi se desava u zadnjih godinu dana, i bas me smorilo, uvijek nenaspavana jer svjetlost mi smeta a bukvalno ne mogu da ugasim jer me taj mrak izludjuje, ne gledam horore i ne znam od cega je sve ovo pocelo, ranije je sve bilo ok..

kupi deciju lampicu sto ide u uticnicu, otprilike je toliko i velika ( nije prejaka svetlost) i zatim- prijavi se na psihoterapiju kroz kreativnost za tretiranje fobija i trauma ..ako postoji tako nesto tu gde zivis..

Daj , nemojte da vise herete , pa ne lete vam nozevi po kucama i Kery vas ceka u wc u sa njenim osvetnickim pogledom .

Vjeruj ja bih najvise voljela da sve ovo prestane, iz tog razloga sam i dosla na ovaj forum da cujem da li ima jos neko sa slicnim problemima i zaprepastila sam se kad sam vidjela koliko se ljudi nalazi u ovoj situaciji... Nije tako jednostavno kao sto mislis :( ajde da je privremeno ali kad s tim imas problema godinama, onda postaje ozbiljno :S

Vjeruj ja bih najvise voljela da sve ovo prestane, iz tog razloga sam i dosla na ovaj forum da cujem da li ima jos neko sa slicnim problemima i zaprepastila sam se kad sam vidjela koliko se ljudi nalazi u ovoj situaciji... Nije tako jednostavno kao sto mislis :( ajde da je privremeno ali kad s tim imas problema godinama, onda postaje ozbiljno :S

Necu da zvucim zlobno ali i ti ga pretera,kao satro blam ti je kod sestre da imas upaljeno svetlo,nije to u pitanju nego si se nameracila da se udas pa je sad neka istripovana frka. :roll:

Back