Nervni slom zbog forumske diskusije?

Да би неко имао нервни слом, потребно је много тога да се накупи...
Сматрам да форумска дискусија може да буде само "окидач".
Врло се ријетко дешава да је неко толико пукао да га само један дио живота доведе до просипања у стилу риже.
И то је обично нека емотивна несређеност у вези, неко у фирми ко је довољно безобзиран да користи нашу примораност да зарађујемо несретни динар, па нас тјера на ствари које нас понижавају...
Заправо, сви ми имамо не један, него бар три или четири "алтер ега".
Код куће се понашамо нормално, на послу суздржано, а овдје како заиста желимо, или би вољели, али не смијемо.
Или смо овдје нормални, а код куће глумимо.
Мислим да је најјачи окидач за "пуцање" на форуму ипак комплекс ниже вриједности, у стилу "ето, НИ ОВДЈЕ ме нико не слуша" ...
Овдје ипак нема посљедица, бар не опасних по нас, осим ако нисмо клинички случај, али то је већ за психијатре.
Ја сам ипак само "аматер у покушају"... :mrgreen:

Odlično si ovo prepoznao kao potencijalni uzrok( tačnije povod ili okidač). Znači osoba dođe već u nekom stadijumu psihoze na forum i kada shvati da je i ovde neshvaćen i da njegove ideje i misli "ne prolaze" kao ni u svakodnevici i njegovom okruženju, on konstatuje boldovano i nastane "kurcšlus"kao posledica. E sad možemo zaključiti da bi nervni slom bio najteža posledica, a svakako postoje i lakše u vidu izliva besa i vređanja drugih učesnika u diskusiji.

Психоза
Из Википедије, слободне енциклопедије

Психозе су најтежи душевни поремећаји, који захватају различите функције и личност у целини. Огледају се у поремећеном контакту или чак прекиду контакта са стварношћу, дубоким поремећајима опажања, емоција, мишљења и понашања. Психотичној особи често недостаје увид у сопствену болест, па стога болесник верује да није он битно поремећен, већ његова околина.

Пошто се јављају поремећаји у понашању и мишљењу, лаици често мешају психозе, које називају лудилима, са урођеном слабоумношћу, тј. ниским интелектуалним способностима или су уверени да психотична особа говори само бесмислице. Међутим, неке психозе није лако одмах препознати, поготово у почетним фазама, нити оне морају да захвате целокупно понашање и све области психичког живота. Остају острва нормалних реакција у којима се ништа неуобичајено не примећује, или бар нема ничег упадљивог.

Link ka izvoru

Pitam se, može li žučna forumska rasprava dovesti korisnika u stanje ozbiljnog psihičkog rastrojstva?

Upravo sam prisustvovao situaciji u kojoj je korisnik počeo da ogromnim slovima optužuje sve na forumu da su ustaše i cigani te da im nudi oralni seks na vrlo vulgaran način?

Mislite li da je moguće da diskusija na forumu može da dovede ljude do takvog destruktivnog psihičkog stanja?

Kako se uopšte boriti sa virtuelnom frustracijom?

Virtuelno nije 'potpuno odvojeno' od našeg 'realnog' ..ne može se reći da 'mi nismo uključeni' ..može se reći da je nastavak realnog..ili dodatak realnom..ali izdvojeno..to zavisi od našeg postavljanja prema drugome, pa i korisniku..baš kao i u realu .koliko su naše ne Id funkcije(superego, ego) sposobne da usklade i kontrolišu našu ličnost u realu ..isto toliko,odn. na isti način će za to biti sposobne i u kontaktu sa bilo kakvom materijom koja (a svaka, više ili manje, nesvjesno ili svjesno..) preko ulaznih vrata (dakle čula..) interreaguje sa našim 'nagonskim programom' ...

pa moze :I doduse nisam bash poludela ali sam se nervirala izbegavala da citam sta je napisano, onda ono da ceo dan mislis samo kako ces da odgovoris i o forumasenju vec je opsta stvar :)
nisam dobila odgovor i to bas mozda nije nervni slom ali me je bacilo ko talas na obalu to nije bas forum ali chat jeste. a glupo je

Za to postoji bar jednostavno resenje mada dosta tesko moram priznati: :arrow: ograniciti vrijeme za internet... sto krace to bolje.

pa to je malo bezanje... kad sam radila dosta drugih stvari i kad sam igrala itd onda sam manje ozbiljno shvatala forum a dosta sam sedela. sad teze shvatam i manje sedim. uvek mozes da se pitas zasto. i ta nevidljivost ... pa ne mora da znaci da ces uspeti da je odrzis

bes iv redjanje, pa to je uobicajenije neog da nema, i to zavisi od karaktera foruma tj koliko se tolerise... ovde se tolerise a negde ne
ali mislim danema foruma da se neko ne krvi nesto, nekad to deluje glupo ali redje je da se ljudi kao kulturno smire dogovore... a i onda bude nekako ljigavo

Pa da, mora ponekad Forum da se bavi i samim sobom...:D

Pa dobro, svi su munjeni po дифолту :lol:, nađi ti normalnog čoveka danas ali možda treba da preciziram: Može li forumska diskusija biti okidač za nervni slom ili može li dovesti do pogoršanja već načetog mentalog zdravlja do te mere da izazove demoliranje mentalnog sustava?

Pretpostavimo da je bolest već prisutna u nekom stadijumu ali može li eskalirati pomenutim putem?
Zar je za ovo potreban odgovor. Mentalni sklop može da bude takav da kada vidi monitor dobije nervni slom.
Šta će biti okidač individualno je, dakle okidač može biti bilo šta na forumu.
Ja sam za to da se za takve ima razumevanja. Bar oni koji su svesni i imaju određena znanja.
Neka je to i čisto pražnjenje. Pa pustimo čoveka da bar negde da oduška sebi.
Svako ima žutu minutu pa iako je uopšteno normalan. Zapravo je manje normalan onaj koji nema tu žutu minutu i ravnodušan je prema svemu.

U CARA TOJANA KOZJE UŠI!!!

Психоза
Из Википедије, слободне енциклопедије

Психозе су најтежи душевни поремећаји, који захватају различите функције и личност у целини. Огледају се у поремећеном контакту или чак прекиду контакта са стварношћу, дубоким поремећајима опажања, емоција, мишљења и понашања. Психотичној особи често недостаје увид у сопствену болест, па стога болесник верује да није он битно поремећен, већ његова околина.

Пошто се јављају поремећаји у понашању и мишљењу, лаици често мешају психозе, које називају лудилима, са урођеном слабоумношћу, тј. ниским интелектуалним способностима или су уверени да психотична особа говори само бесмислице. Међутим, неке психозе није лако одмах препознати, поготово у почетним фазама, нити оне морају да захвате целокупно понашање и све области психичког живота. Остају острва нормалних реакција у којима се ништа неуобичајено не примећује, или бар нема ничег упадљивог.

Link ka izvoru

Upravo dodatak onome u čemu sam upravo pisao. Pa hajde da stoji u blizini.

Back