Quantcast

Neredi u Zagrebu

GolubBabic

Domaćin
Poruka
3.759
Oko 14.30 sati više stotina mlađih prosvjednika uputilo se prema Markovom trgu u Zagrebu kojega su okružile jake policijske snage. Po dolasku na barikade prosvjednici su počeli s bacanjem upaljača, baklji i boca na specijalnu policiju. Specijalci uzvraćaju pendrečenjem prosvjednika u prvm redovima!

Policija se nakon 20-ak minuta malo povukla, jer su prosvjednici počeli bacati cigle na njih. Pokušavaju se obraniti suzavcem i povlačenjem. No, vrlo brzo policija je krenula prema prosvjednicima i počela ih masovno pendrečiti. Potisnula ih je niže niz Radićevu ulicu! Ima ozlijeđenih.

Izbio je veliki sukob prosvjednika i policajaca!


Prosvjedi u Zagrebu: Nismo ratovali i ginuli da bismo bili zatvarani kao zvijeri

Uz pozornicu na Trgu bana Jelačića nalazi se veliki transparent na kojemu piše "Čobanica Jaca", a na kojemu je ilustracija premijerke na livadi s ovcama na kojima su napisana imena vodećih HDZ-ovaca - Šuki, Čobi i Šeki. Na pozornici se nalazi veliki plakat: "Ne damo naše branitelje", javlja Index.
Oko deset tisuća ljudi nalazi se na Trgu. Među njima su i Petar Janjić Tromblon, Branko Borković Mladi Jastreb, Slobodan Lang, Ivan Pandža, Pero Kovačević.. Sviraju se pjesme Bili cvitak, Moja domovina... U 13.15 nakon sviranja himne započelo je obraćanje predsjednika braniteljskih udruga prosvjednicima.

Točno u 13 sati, okupljenom mnoštvu na Trgu obratio se jedan od organizatora te kazao kako će skup službeno započeti kroz 15-ak minuta jer su autobusi s prosvjednicima zaustavljeni na prilazim gradu. Počelo se zviždati i uzvikivati "U boj, u boj za narod svoj".

"Hvala vam što ste se odazvali na ovaj mirni i dostojanstveni prosvjed, hvala što se odlučili zajedno s nama reći "Stop progonu hrvatskih branitelja" i "Dosta, dosta rasprodaje hrvatskog suvereniteta", obratio se jedan od organizatora nakon sviranja himne prosvjednicima koji ga prekidaju pljeskom ali pri spomenu na Vladu i Jadranku Kosor počeli su uzvikivati "Izdaja, izdaja"


"Mi nismo ratovali i ginuli da bismo bili zatvarani kao zvijeri, da bi u našem Hrvatskom Saboru sjedili oni koju Hrvatski nisu željeli i koji su protiv nje ratovali. Danas ti isti u našoj hrvatskoj kući odlučuju o našoj sudbini. Mi jesmo ratovali zbog stoljetnog sna za stvaranjem slobodne i suveren hrvatske države i da bismo bili svoj na svome. Mi smo taj san braćo i sestre i ostvarili, ali loša politika naš su san pretvorili u noćnu moru. Nećemo dopustiti nikome da nam sudi zato što smo stvarali hrvatski državu. Ne bojimo se nikoga niti Europe niti svijeta, jer mi imamo najmoćnije oružje na svijetu a ono ne zvecka kako su neki rekli, ono je dio hrvatskog naroda od davnina, pobijedilo je i kraljevstva i carstva, to naše oružje je vjera, vjera u Boga vjera u hrvatski narod i ljubav prema domovini", rekao je branitelj Mario Maks Slaviček čije su riječi bile isprekidane povicima "Tako je!".

Thompson na Trgu: Nitko ne voli Hrvatsku više od onih koji su bili spremni ginuti za nju!

Nakon njega na pozornicu se popeo Thompson za kojega se do zadnjeg trena nije znalo hoće li doći i zapjevao. "Pozdravljam ovaj skup i ne mogu biti ravnodušan i miran kad vidim kako se odnose prema Hrvatskoj i braniteljima. Mislim da nitko tko u sebi ima malo domoljublja ne može biti ravnodušan. Kao vaš suborac dodajem da su hrvatski branitelji udarili temelje svojoj državi i uz pomoć naroda i božje providnosti stvorili smo državu. Ali ova Hrvatska nije onakva za kakvu smo se borili i vrijeme je reći "Dosta!". Vrijeme je da se organiziramo, kad smo je znali stvarati moramo znati sačuvati našu državu! Ne smijemo dopustiti da nas branitelje dijele političari. Moramo biti zajedno i nikada više ne smijemo dopustiti da se Hrvatskom upravlja bez hrvatskih branitelja. Nitko ju više ne može voljeti od onih koji su za nju bili voljni i život svoj položiti", obratio se Thompson prosvjednicima a zatim otpjevao još jednu.


http://www.dnevnik.ba/novosti/svije...-i-ginuli-da-bismo-bili-zatvarani-kao-zvijeri
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.