Нереди у Широком Бријегу

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Široki Brijeg, došlo tri do četiri puta više navijača Sarajeva nego ih je bilo službeno najavljeno, a isti su odmah po dolasku, oko pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede, fizički napavši prodavača ulaznica i zamjenika zapovjednika PU Široki Brijeg, otuđivši pritom od prodavača ulaznice i torbu s novcem i nanijevši pritom obojici tjelesne ozljede. Nakon toga došlo je do eskalacije sukoba na ulicama oko stadiona Pecara, gdje je uredovala policija. O tim događajima službeno je javnost izvijestio nadležni MUP Zapadnohercegovačke županije.

Žalosno je da je pojedini članovi vodstva FK Sarajeva sada daju izjave o tome tko je koga napao i optužuju domaćine, s obzirom na činjenicu da su oni cijelo vrijeme bili na sigurnom, u klupskim prostorijama NK Široki Brijeg i na travnjaku Pecare, te uopće nisu mogli vidjeti što se događalo na ulici. Jednako tako, žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve.
http://www.index.hr/sport/clanak/nk...e-huligane-zeli-prikazati-zrtvama/453770.aspx

АЛЕКС
ПРОЧИТАЈ ДОБРО.......САМО ЋЕ ТИ СЕ КАСТИ......
ОВДЕ НИШТА....АМА БАШ НИШТА НЕМА ВЕЗЕ СА ФУДБАЛОМ.....
ЉУДИ СУ ОДРАДИЛИ ДОМАЋИ ЗАДАТАК..........
И ВИ СТЕ САД НА ТАПЕТУ....ХТЕЛИ ИЛИ НЕ...
:dash:

Pa dobro krivo sam se izrazio..ali cinejnica je da su na jednoj strani bili takozvani navijaci Sarajeva,a na drugoj takozvani navijaci Sirokog..iako ja nikog od njih nebi nazvao navijacima,jel oni to nisu..to su obicni huligani kojima je nogometni teren postao poligon za izbacivanje frustracijaa(to mislim i za Grobare sto ubise covjeka i BBB sto divljahu po Temisvaru)..ma nije to ni bitno..bitno je da se takve stvari iskorijene ako je ikako moguce..

Slazem se sa svim ...

Tačno.Dok god imaju od koga da otmu pare muslimani iz Sarajeva neće se baviti privredom nego gradnjom džamija i idejama kako da otmu još koji komad zemlje kao što naglas na forumu razmišlja onaj BH*rbin.

hebote, potrosise sve pare na sehite i borce i ljiljane iz budzeta a kojeg, izmedju ostalog pune podjednako i hrvatski kantoni. negdje sam procitao da otprilike pet puta vise ide na penzije i pomoc borcima arbih nego u rs, tipa jednima oko 13 miliona mjesecno a drugima oko 60-70 miliona, kad tome pridodamo redovne penzionere u rs mjesecno treba oko 25 milona km za penzije a u federaciji oko 125 milona. plus administracija za deset kantona, deset vlada itd. to zemlja sa ovakvom privredom ne moze izdrzati a muslimani trenutno ne razmisljaju kako poceti raditi vec kako i od rs oteti dio kolaca. pa dokle vise

АЛЕКС

na koga mislis?jel ovo sto sto si boldao se tice navijaca Sarajeva,a to ja i govorim cijelo vrijeme..da se prava istina mora cuti,a ne da se pravi atmosfera linca u Sirokom,kad su i Horde itekako krive(iako je po meni policija najkrivlja)

I to da smo na tapeti..hmm..pa ne bi reko bas..itekako su ljudi svjesni da nije bas tako kako Muslimani pokusavaju prodat..

Naravno da znam da ovo nema veze sa nogometom..kako bi i moglo biti kad je covjek mrtav,nekolicina ozlijedjenih...

hebote, potrosise sve pare na sehite i borce i ljiljane iz budzeta a kojeg, izmedju ostalog pune podjednako i hrvatski kantoni. negdje sam procitao da otprilike pet puta vise ide na penzije i pomoc borcima arbih nego u rs, tipa jednima oko 13 miliona mjesecno a drugima oko 60-70 miliona, kad tome pridodamo redovne penzionere u rs mjesecno treba oko 25 milona km za penzije a u federaciji oko 125 milona. plus administracija za deset kantona, deset vlada itd. to zemlja sa ovakvom privredom ne moze izdrzati a muslimani trenutno ne razmisljaju kako poceti raditi vec kako i od rs oteti dio kolaca. pa dokle vise
Sve te parazite treba potrpati u prugaste uniforme i naterati da grade puteve i tucaju kamen po federaciji.

Puljić je iz miješanoga braka Hrvata i Muslimanke, a očito se htio dokazati kao "lojalni Bosanac".

Gori Poturica od Turčina.

A neznam bas,..kao sto vidis iz snimke,on je bio dosta daleko od mjesta dogadjaja..a i svi koji ga poznaju(bar tako pisu po Bosanskim forumima) kazu da je bim to jedan dobar decko,sklon nenasilju..ako se on unatoc tome sto mu je tata Hrvat,osjecao veci Musliman,i navijo za Sarajevo..to je ok,tako je on izabrao i tu nema nista lose..

Samo jos zalosnije mi je sto je bas(ako su istiniti navodi o njemu)nastradala osoba kojoj nije bilo do nereda...

АЛЕКС

Слажем се, ово је исценирано и испланирано у Сарајеву, како би се хрватска полиција у кантону представила као неспособна, и како би муслимани ушли у њен састав, ипак су хрвати превише ојачали у херцеговини.....

na koga mislis?jel ovo sto sto si boldao se tice navijaca Sarajeva,a to ja i govorim cijelo vrijeme..da se prava istina mora cuti,a ne da se pravi atmosfera linca u Sirokom,kad su i Horde itekako krive(iako je po meni policija najkrivlja)

I to da smo na tapeti..hmm..pa ne bi reko bas..itekako su ljudi svjesni da nije bas tako kako Muslimani pokusavaju prodat..

Naravno da znam da ovo nema veze sa nogometom..kako bi i moglo biti kad je covjek mrtav,nekolicina ozlijedjenih...

covjek ti kaze da malcice relativiziras. nije policija kriva, trebali su uzeti duge cjevi i pobiti stoku koja ih gadja kamenjem i tuce sipkama? vodje hordi zla su instruisali muslimanski obavjestajci , vec sam pisao, i ljudi su poceli tuci i gadjati sve oko sebe cim su izasli iz autobusa. sirokobrijezani su se samo branili i nisu se odmah ni uspjeli organizovati. no, kako je to mali gradic, brzo su stjerali bagru na jedno mjesto. ovo je politicki obracun sa neposlusnim hrvatima u hb kantonu. nista drugo. sarajevsak politicka igra. zrtva je kolateralna steta i prava je sreca da ih nije bilo vise. sarajevu je to svejedno, vec imaju iskustva sa tim

Слажем се, ово је исценирано и испланирано у Сарајеву, како би се хрватска полиција у кантону представила као неспособна, и како би муслимани ушли у њен састав, ипак су хрвати превише ојачали у херцеговини.....

upravo tako...

covjek ti kaze da malcice relativiziras. nije policija kriva, trebali su uzeti duge cjevi i pobiti stoku koja ih gadja kamenjem i tuce sipkama? vodje hordi zla su instruisali muslimanski obavjestajci , vec sam pisao, i ljudi su poceli tuci i gadjati sve oko sebe cim su izasli iz autobusa. sirokobrijezani su se samo branili i nisu se odmah ni uspjeli organizovati. no, kako je to mali gradic, brzo su stjerali bagru na jedno mjesto. ovo je politicki obracun sa neposlusnim hrvatima u hb kantonu. nista drugo. sarajevsak politicka igra. zrtva je kolateralna steta i prava je sreca da ih nije bilo vise. sarajevu je to svejedno, vec imaju iskustva sa tim

ej polako...naravno da je Policija kriva..jer pazi..derbi Siroki Sarajevo je osiguravao enormno mali broj policajaca..a opravdanje da ih je vecina bila u Mostaru jednostavno nepije vodu..pazi mogli su angazirati recimo policajce iz Banja Luke..i njihova je briga sprijeciti nerede,nije da se nemoze...

Kako to da su oni uopce dosli naoruzani??Kako to??

Policija snosi tu najvecu odgovornost,jer na kraju krajeva oni su zaduzeni za mir,a ovu utakmicu su osigurali ocajno..ova tekma je takodjer trebala biti proglasena utakmicom viskog rizika,jer odavno se zna netrepljivost izmedju njih..

@alex ja jedino mogu zakljuciti da ti nisi nikada uzivo dozivio tu destruktivnu energiju koju ti majmuni imaju. a ja sam gledao i mogu ti reci da nema te policije koja zna uraditi bas sve poteze kako treba
i opet lutas, ako je neko kriv od policije zato sto su sa navijaci dosli naoruzani onda je to policija sa kantona
Postojala je takva policija.Srpska policija u Slobino vreme je imala pravi recept za huligane.

ej polako...naravno da je Policija kriva..jer pazi..derbi Siroki Sarajevo je osiguravao enormno mali broj policajaca..a opravdanje da ih je vecina bila u Mostaru jednostavno nepije vodu..pazi mogli su angazirati recimo policajce iz Banja Luke..i njihova je briga sprijeciti nerede,nije da se nemoze...

Kako to da su oni uopce dosli naoruzani??Kako to??

Policija snosi tu najvecu odgovornost,jer na kraju krajeva oni su zaduzeni za mir,a ovu utakmicu su osigurali ocajno..ova tekma je takodjer trebala biti proglasena utakmicom viskog rizika,jer odavno se zna netrepljivost izmedju njih..

Аман човече.
Батали полицију.Схвати шта покушавам да ти кажем.
КАКАВ ДЕРБИ?....:dash:
ПОЛИЦИЈЕ ЈЕ БИЛО ТАМАН ОНОЛИКО
КОЛИКО ЈЕ ТО НЕКОМЕ ОДГОВАРАЛО, ДА БИ СЕ ДЕСИЛО НЕШТО,
СКУВАНО У КУХИЊИ ДАЛЕКО ОД ШИРОКОГ.
А И ШИРОКИ НИЈЕ ИЗАБРАН БЕЗ РАЗЛОГА....:dash:
РАЗМИСЛИ МАЛО
:per:

hebiga, to ne smijem spomenuti, skocice na mene demokrate:)
Ma mogu da skaču koliko hoće,daćemo im i rekvizite.Ja sam kao mladić u vreme inflacije lepo zarađivao na Marakani.Kad huligani dođu u stanje delirijuma,policija nam naredi da se sklonimo u stranu.Onda upadne horda policajaca i napravi od viška energije manjak dobrim batinama.One kojima još preostane potrpaju u marice i odvezu u stanicu da isteraju zlo...a ne ko ove kornjače danas,ne mogu ni da se kreću a kamoli da smeju da biju.

Poslednja izmena:
Само је питање да ли ће хрвати сада паметно одиграти или насести на муслиманску провокацију.
sumnjam..balkanski mentalitet je to..
@alex ja jedino mogu zakljuciti da ti nisi nikada uzivo dozivio tu destruktivnu energiju koju ti majmuni imaju. a ja sam gledao i mogu ti reci da nema te policije koja zna uraditi bas sve poteze kako treba
i opet lutas, ako je neko kriv od policije zato sto su sa navijaci dosli naoruzani onda je to policija sa kantona

jooj grijesis...itekako sam bio i dozivio..dovoljno da ti kazem da sam vatreni Dinamovac,koji je dugo zivio u Splitu..svasta sam tu dozivio..takodjer sam bio i na dosta gostovanja Dinama(doduse prije).A nije istina da se nemoze to sprijeciti koloko god bilo destruktivne energije...policija ovdje jednostavno nije obavila svoj posao kako treba..od toga da je premali broj osiguravao tekmu,do nekih drugih sitnica....recimo kako je moguce da navijaci Sarajeva izlaze iz busa naoruzani do zuba,a navodno su pregledani nekoliko puta..na kraju krajeva ovo je specificna situacija...

Znas li ti da u Njemackoj se trude da odnos policajaca naspram huligana bude 2 naprema jedan??Mislis da je tamo moguce tako nesto da se dogodi ko ovdje...

Аман човече.
Батали полицију.Схвати шта покушавам да ти кажем.
КАКАВ ДЕРБИ?....:dash:
ПОЛИЦИЈЕ ЈЕ БИЛО ТАМАН ОНОЛИКО
КОЛИКО ЈЕ ТО НЕКОМЕ ОДГОВАРАЛО, ДА БИ СЕ ДЕСИЛО НЕШТО,
СКУВАНО У КУХИЊИ ДАЛЕКО ОД ШИРОКОГ.
А И ШИРОКИ НИЈЕ ИЗАБРАН БЕЗ РАЗЛОГА....:dash:
РАЗМИСЛИ МАЛО
:per:

jooj sve je meni jasno...ali samo kazem kako je trebalo to da bude...pa iako je sve skuhano u Bosanskom loncu,svejedno najveca odgovornost ide muriji

Ma mogu da skaču koliko hoće,daćemo im i rekvizite.Ja sam kao mladić u vreme inflacije lepo zarađivao na Marakani.Kad huligani dođu u stanje delirijuma,policija nam naredi da se sklonimo u stranu.Onda upadne horda policajaca i napravi od viška energije manjak dobrim batinama.One kojima još preostane potrpaju u marice i odvezu u stanicu da isteraju zlo...a ne ko ove kornjače danas,ne mogu nida se kreću a kamoli da smeju da biju.

to je i jedino rjesenje, odbijati bubrege i trati ih batinama. danas, vodja navijaca ima moc kao gradonacelnik a huligani zastitu k'o medjedi. to je onaj segment kad demokratija postaje instrument nasilja, jer sta je pseudo tolerancija? visak tolerancije? to je momenat kada ona sama sebe ponistava i kada se okrece protiv same sebe. nije to moja umotvorina. to su vrhunski sociolozi kulture davno napisali

Nisu mogli angazovati policajce iz Banjaluke jer MUP Republike Srpske nema nikakve nadleznosti na teritoriji druge drzave federacije BIH....

Ovo je ocigledno rezirano u politicke svrhe,samo je pitanje ko stoji iza ovoga,ko je reziser hrvati ili bosnjaci.........

Mozda je ovde odgovor ,pogledajte komentare puka
http://www.poskok.info/index.php?op...-na-prosvjed&catid=71:ciroki-brijeg&Itemid=51

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back