Нереди у Широком Бријегу

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ubijeni se zvao vedran puljić. jel misliš da je on "balija" kako ti navede:rumenko:

Јадниче. Поставио сам ти шта муслимани из БиХ кажу шта су доживљавали, и сад доживљавају од хрвата.

Такођер да су муслимански навијачи чули кад су хрватски полицајци рекли уби балије, и да је цели широки бријег учествовао у нападу на муслимане.

Нема вишe љубави међу вама, сад је само мржња. Колико год ти то порицао.

Poslednja izmena:
[/B]

ne, nego vrse pritisak kako bi se u hb kantonu smjenili neposlusne policajce i politicare koji ne slusaju centralu iz sa, vec vode racuna o svom narodu. to je istina a ne navedeno licemjerje

s tom idejom i s tim ciljem su i dosli "navijaci" u Listicu..izazvati incident..
bar prema zahtjevima koje postavljaju...hoce u hrv. krajevima nove komsice..cilj je unitarizacija Bosne...

Horde Zla dosle su u Siroki Brijeg da prave nerede.

Iskoristili su situaciju da se taj dan igrao veliki derbi u Mostaru izmedju Zrinjskog i Veleza,di je bilo pozicionirano najvise policajaca,dok je tekma u Sirokom okarakterizirana kao utakmica srednejg rizika :roll: sto je glupost nad glupostima..takodjer kad su vidjeli da je velika vecina navijaca Sirokog vec usla na stadion,okurazili su se i krenili u krvavi pohod ulicama Sirokog...upadali su i u kuce neduznih ljudi i ozljedili neke od tih ljudi i to nozevima

Dosli su u Siroki naoruzani palicama,nozevima te kamenjima kojeg su skupili 10tak minuta prije dolaska u Siroki,na snimkama se lijepo vidi kako navijaci Sarajeva drze metalne sipke,i dosta njih je skrivalo identitet tako sto su prekrili lica da ih se ne poznaju...zar to rade nevini???

Tkodjer na kraju svega,kad su izasli iz Sirokog,nitko nije htjeo da daje izjave,takodjer su jako puno njih stitili identitet..zar to rade nevini???

Pokusali su da zapale benzinsku gadjajuci bakljama,sto je moglo dovesti do katastrofe...

Takodjer najavljeno ih je 150,a dosli su u puno vecem broju,bilo ih je oko 500...

Sad svu krivnju pokusavaju da svale naravno na Hrvate..ali to bas i neprolazi..

Horde Zla su poznati kao navijacka skupina koja stalno pravi nerede i sad se pokusavaju praviti nevinasca...

Da se razumijemo..smatram kako najvecu krivicu snose policajci,koji nisu osiguravali tekmu u vecem broju,a to da je vecina njih bila u Mostaru nije nikakvo opravdanje...takodjer nisu niti Skripari,navijaci Sirokog nevini..ali pitam se ja sta u trebali??Gledati kako im bijesna,pijana i nadroksana rulja unistavaju grad??Upadaju u kuce i diraju obican,nenogometni puk..??Naravno da ne..

Ma svim pravim poznavateljima nogometa,pogotovo onima koji znaju tko su Horde Zla,je sasvim jasno,da su oni iskoristili nemar policije,i da su dosl u Siroki samo kako bi pravili nerede..to su i dobili ali se nazalost izmaklo kontroli..kazem nazalost,jer je jedna mlada osoba poginula...

Samo se mogu nadati da ce se nesto uciniti po pitanju huliganizma..ne samo u BIH,vec i u Hrvatskoj,Srbiji..itd...jer vise nemozes otici ni na nogometnu utakmicu a da ne razmisljas hoces li se vratiti razbijene glave,ili nedaj Boze u lijesu..tome se mora stati na kraj...

R.I.P za poginulog mladica..

Vedran Puljic je napola Hrvat,napola Musliman..ali kakve to sad ima veze sa icim??Jedan mladi zivot je ugasen zbog neke kozje lige kao sto je Bih..i nje sad cilj optuziti samo jednu stranu,kako Muslimani rade..vec se treba reci cijela istina,te kazniti izgrednike..bili oni iz Sirokog ili Sarajeva..i uciniti sve da se ovo vise ne ponovi...nacionalnost ovdje zbilja pada u drugi plan

sto se tice bih, bitno je da vecina hrvata ne priznaje centralisticku politiku sa i veoma podrzava stavove milorada dodika o trecem entitetu. to je realno hrvatima i jedina nada, jer im se sad desava isto sto i srbima prije rata: sve pare odose u sarajevo a sa odlucuje kome i kako pomaze u federaciji. dok god budu imali komsice i druge poslusnike, koji za lovu prodaju pricu o ravnopravnosti i bratastvu jedinstvu hercegovina ce tonuti, to je potpuno jasno. namjera sa je da je svede na nivo privredne aktivnosti kao i u bivsoj srbih-a to je zanemariva aktivnost. istina 100% ma koliko me neki hrvati nepostovali ovde, sansa opstanka u bih je drzati stranu srbima. da ponovim, vecina to shvata, a ima i ovakvih kao "mi hrvati"

Vedran Puljic je napola Hrvat,napola Musliman..ali kakve to sad ima veze sa icim??Jedan mladi zivot je ugasen zbog neke kozje lige kao sto je Bih..i nje sad cilj optuziti samo jednu stranu,kako Muslimani rade..vec se treba reci cijela istina,te kazniti izgrednike..bili oni iz Sirokog ili Sarajeva..i uciniti sve da se ovo vise ne ponovi...nacionalnost ovdje zbilja pada u drugi plan

Pa ne bih rekao, koliko vidim ovdje svi isticu da se radilo o sukobu izmedju Bosnjaka i Hrvata, a niko o sukobu izmedju navijaca Sarajeva i Sirokog ... Pa jel navijacki ili nacionalni sukob ?

:per:То збиља мислиш
или се шалиш?
:think:

sto se tice bih, bitno je da vecina hrvata ne priznaje centralisticku politiku sa i veoma podrzava stavove milorada dodika o trecem entitetu. to je realno hrvatima i jedina nada, jer im se sad desava isto sto i srbima prije rata: sve pare odose u sarajevo a sa odlucuje kome i kako pomaze u federaciji. dok god budu imali komsice i druge poslusnike, koji za lovu prodaju pricu o ravnopravnosti i bratastvu jedinstvu hercegovina ce tonuti, to je potpuno jasno. namjera sa je da je svede na nivo privredne aktivnosti kao i u bivsoj srbih-a to je zanemariva aktivnost. istina 100% ma koliko me neki hrvati nepostovali ovde, sansa opstanka u bih je drzati stranu srbima. da ponovim, vecina to shvata, a ima i ovakvih kao "mi hrvati"

to sto si rekao nije nikakva znanstvena fantastika..

Јадниче. Поставио сам ти шта муслимани из БиХ кажу шта су доживљавали, и сад доживљавају од хрвата.

Такођер да су муслимански навијачи чули кад су хрватски полицајци рекли уби балије, и да је цели широки бријег учествовао у нападу на муслимане.

Нема вишe љубави међу вама, сад је само мржња. Колико год ти то порицао.

не заборави кокице и пиво

Tačno.Dok god imaju od koga da otmu pare muslimani iz Sarajeva neće se baviti privredom nego gradnjom džamija i idejama kako da otmu još koji komad zemlje kao što naglas na forumu razmišlja onaj BH*rbin.

U Široki Brijeg, došlo tri do četiri puta više navijača Sarajeva nego ih je bilo službeno najavljeno, a isti su odmah po dolasku, oko pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede, fizički napavši prodavača ulaznica i zamjenika zapovjednika PU Široki Brijeg, otuđivši pritom od prodavača ulaznice i torbu s novcem i nanijevši pritom obojici tjelesne ozljede. Nakon toga došlo je do eskalacije sukoba na ulicama oko stadiona Pecara, gdje je uredovala policija. O tim događajima službeno je javnost izvijestio nadležni MUP Zapadnohercegovačke županije.

Žalosno je da je pojedini članovi vodstva FK Sarajeva sada daju izjave o tome tko je koga napao i optužuju domaćine, s obzirom na činjenicu da su oni cijelo vrijeme bili na sigurnom, u klupskim prostorijama NK Široki Brijeg i na travnjaku Pecare, te uopće nisu mogli vidjeti što se događalo na ulici. Jednako tako, žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve.
http://www.index.hr/sport/clanak/nk...e-huligane-zeli-prikazati-zrtvama/453770.aspx

Ma Vedranu svaka cast , nek pociva u miru , covek je otisao da navija za SVOJ GRAD, ZA SVOJ KLUB , sa svojom rajom, kako bih ja isto otisao da navijam za Partizan, da se ne bojim da mi neki degenerik nece razlomit stolicu od glavu samo ako cuje moje ime ....

aha znaci grobari razbijaju glavu svojim navijacima koji su druge vere?? vecu glupost u zivotu nisam cuo. ja znam puno muslimana koji navijaju za partizan i redovno idu na utakmice bez problema, prema tome lazes.......

:per:То збиља мислиш
или се шалиш?
:think:

naravno da mislim,Pazi i sam sam zaljubljenik u nogomet...zar treba strahovati svaki put kad idem na neku tekmu??

hUliganizam se treba iskorijeniti sa ovih prostora kao sto su napravili Englezi..evo kao sto vidis,jedan mladi navijac je poginuo..zamisli kako je sad njegovim roditeljima..i boli me racku za nacionalnost u ovakvo tuznoj stvari koja se dogodila..

Ali takodjer treba reci i pravu istinu..a ne sad svu krivnju svaljivati na Hrvate,kad se jako dobro zna ko su i sta su Horde Zla..i da su jedva cekali neki sukob..

Pa ne bih rekao, koliko vidim ovdje svi isticu da se radilo o sukobu izmedju Bosnjaka i Hrvata, a niko o sukobu izmedju navijaca Sarajeva i Sirokog ... Pa jel navijacki ili nacionalni sukob ?

Pa dobro krivo sam se izrazio..ali cinejnica je da su na jednoj strani bili takozvani navijaci Sarajeva,a na drugoj takozvani navijaci Sirokog..iako ja nikog od njih nebi nazvao navijacima,jel oni to nisu..to su obicni huligani kojima je nogometni teren postao poligon za izbacivanje frustracijaa(to mislim i za Grobare sto ubise covjeka i BBB sto divljahu po Temisvaru)..ma nije to ni bitno..bitno je da se takve stvari iskorijene ako je ikako moguce..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back