Нереди у Широком Бријегу

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo mi objasni što je to balija, zašto plicja kantona uzvikuje "ubij balje", zašto ta policijua federacije nosi oznake "šahovnicu" a ne oznaku policije federacije.
Ipak mislim da je policija države hrvatske u pravu kad je Knin stavila pod jurisdikciju države Hrvatske, iako ne pravdam zločine koje su tom prilikom poćinili.
Država Bosna i Hercegovina treba angažirti negdašnje travničke milicajce (Avdu i Ranka) koji će prvo palicom izbrojatim rebra izgrednicima a potom ih pitati kako se zovu ko ih je pravio i ko ih je rodio i kada.

Danas prepodne :
Original postavio siticentar
Sarajlije izjavljuju da su pod policijskom pratnjom trebali ući u stadion bez zaustavljanja. Policija je zaustavila navijaće Sarajeva u gradu gdje je došlo do sukoba tako što su huligani širokog poćeli gađati vozila sa navijačima Sarajeva a policija uzvikivala "ubij balije". Ako si gledao snimke mogao si vidjeti i šahovnicu na policijskom automobilu i niti jedno obiljezje federacije ili države BiH. Policija je tamo jednonacionalna i očekivati da njihov izvještaj bude objektivan je isto što i vjerovati ratnim izvještaćima (huškaćima) iz BiH.

Otkud ja znam,ja sam pitao tebe koji si jutros postirao ove citate iz novina.I sad ponavljam pitanje : Da li su sa navijačima išle i balije i ako nisu zašto su uzvikivali Ubij balije.Možeš i da objasniš ko su balije i po čemu se razlikuju od ostalih navijača.

Poslednja izmena:
sta mi je...lipo objasnija?
da je Siroki etnicki gotovo cista, a mentlitetom prilicno...zatvorena zajednica
i da tamo nemaju sta traziti autobusi krcati "navijacima" iz...zelene zone...
ili da bi se slicno proveli i npr. u Bijeljini...pa cak i u Trebinju...? hmm...

od vajkada je cista sredina,ne od rata kao bjeljina,pa ne razumijem o cemu zboris

mentalitet je isti uzduz i popriko humske zemlje

pisali smo vec za navijace,autobuse...iscitaj

salim se za viklere,podsjecas me na mamu,samo bez cigare :mrgreen:

od vajkada je cista sredina,ne od rata kao bjeljina,pa ne razumijem o cemu zboris

mentalitet je isti uzduz i popriko humske zemlje

pisali smo vec za navijace,autobuse...iscitaj

salim se za viklere,podsjecas me na mamu,samo bez cigare :mrgreen:

odvajkada "cista" nije...tako da ne znam o cemu zboris...
no, od rata "cista" jeste...doduse, "cistija" nego bilo koji drugi budzak u BIHahaha :mrgreen:

ps na majku...lijepo, no, kako, bez cigare? :eek:

sta mi je...lipo objasnija?
da je Siroki etnicki gotovo cista, a mentlitetom prilicno...zatvorena zajednica
i da tamo nemaju sta traziti autobusi krcati "navijacima" iz...zelene zone...
ili da bi se slicno proveli i npr. u Bijeljini...pa cak i u Trebinju...? hmm...

masis, navijaci imaju sta traziti, sirokobrijezani nisu nista manje usiljeno gostoljubivi od bilo kojeg djela bih. samo sto ono nisu bili navijaci vec instruisane zivotinje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back