Bice oni opet vase cvece kad vam budu trebali..eto..."cvijece"..se pretvorilo..u korov....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bice oni opet vase cvece kad vam budu trebali..eto..."cvijece"..se pretvorilo..u korov....
http://www.preporod.com/aktuelnosti-rubrike-33/841-nakon-dva-stoljeponovo-munara-u-vojvodini.html
Monotoni vojvođanski ravničarski ambijent zakratko su prekinuli gromoglasni tekbiri, koji su pred podne namaz 24. augusta 2008. godine odjeknuli kada su Mehmed Elmaz iz Turske i muftija Muamer ef. Zukorlić, presjekli vrpcu na vratima “ Muhadžir” džamije u Subotici, čime je džamija zvanično otvorena. Ovo je bio historijski trenutak, kada se u Vojvodini, po prvi put nakon 200 godina, otvara džamija i to je prva munara u ovoj pokrajini, te jedina u pravcu od Poljske do Makedonije.
..![]()
![]()
...
![]()
..imam ja jedan stav..prema navijacima..ali kad bih ga izneo..rekli bi mi .,.da sam Staljinista..Titoista..Hitlerovac..onda bolje da ga i ne iznosim.....
Sarajeva?
Čuo si da navijaći Širokog nisu pravili nikekve belaje.
Nisi čuo da su navijaći Sarajeva u posljednje dvije godina naćinili manje inmcidenata u BiH no bilo koi naviaći drugih klubova.
Naravno, takav kakav jesi, nećeš ni ćuti da su navijaći Sarajeva tražili da se ukljući i policija i tužilaštvo federacije u istragu o nemilom događaju.
Ja ne vjerujem da je 500 sarajlija došlo u Lišticu koja ima 10.000 stanovnika da organizovano napravi nered, kako to hoće prikazati MUP tog kantona.
Treba saslušati obje strane.
Sarajlije izjavljuju da su pod policijskom pratnjom trebali ući u stadion bez zaustavljanja. Policija je zaustavila navijaće Sarajeva u gradu gdje je došlo do sukoba tako što su huligani širokog poćeli gađati vozila sa navijačima Sarajeva a policija uzvikivala "ubij balije". Ako si gledao snimke mogao si vidjeti i šahovnicu na policijskom automobilu i niti jedno obiljezje federacije ili države BiH. Policija je tamo jednonacionalna i očekivati da njihov izvještaj bude objektivan je isto što i vjerovati ratnim izvještaćima (huškaćima) iz BiH.
"Vedrana je ubio policajac koji mu je pucao u glavu sa nekoliko metara. Krv mu je šikljala iz glave. Bilo je strašno. Policija tvdi da nije pucala. To nije istina. Vedrana je ubio policajac", rekao je navijač Sarajeva koji tvrdi da je svjedok tragičnog događaja koji je jučer potresao bh. javnost. Među okupljenim navijačima kružila je informacija da postoji snimak događaja na kojem se vidi ukupan tok dešavanja na ulicama Širokog Brijega.
Podsjećamo da je policija MUP-a ZHK na pres konferenciji izjavila da je Vedran Puljić ubijen tupim predmetom.
Navijači Sarajeva koji su se sinoć vratili iz Širokog Brijega tvrdili su da je policijski izvještaj prema kojem nije korišteno oružje netačan i da je više pripadnika MUP-a koristilo pištolje. Prema tvrdnjama svjedoka prema njima je pucalo i nekoliko mještana Širokog Brijega od kojih jedan i iz automatske puške. Neslužbene informacije govore da je u toku noći u policijsku stanicu privedeno više osoba za koje se sumnja da su učestvovali u neredima.
"U toku dana više osoba je privedeno u policijsku stanicu Široki Brijeg. Neki od njih su davali iskaze s obzirom na okolnosti, a sedam osoba je lišeno slobode. Jedan uhapšeni je iz Širokog Brijega, a ostali su iz Sarajeva. U toku je kriminalistička obrada, a oni se još uvijek nalaze u pritvoru", rečeno nam je iz MUP-a HNK.
05.10.2009. u 10:05
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/091005004
..ispravak..netočnog..navoda....#stav..prema svim..navijacima-huliganima#..bez..obzira..na vjeru.. boju koze..ili nesto..trece..kontas.....
А шта кажу Италијанске власти на то?
http://www.preporod.com/aktuelnosti-rubrike-33/841-nakon-dva-stoljeponovo-munara-u-vojvodini.html
Monotoni vojvođanski ravničarski ambijent zakratko su prekinuli gromoglasni tekbiri, koji su pred podne namaz 24. augusta 2008. godine odjeknuli kada su Mehmed Elmaz iz Turske i muftija Muamer ef. Zukorlić, presjekli vrpcu na vratima “ Muhadžir” džamije u Subotici, čime je džamija zvanično otvorena. Ovo je bio historijski trenutak, kada se u Vojvodini, po prvi put nakon 200 godina, otvara džamija i to je prva munara u ovoj pokrajini, te jedina u pravcu od Poljske do Makedonije.
..![]()
![]()
...
![]()
Ne pristaj mi na muku, Iwo!![]()
sta fali taman da se osecas kao u zavicaju![]()
ima i kod nas u NSu , al je inkognito u obicnoj kuci , niko ne bi reko da se tu nalazi
dok se nisu medjusobno pobili sa motkama i ciglama proletos
mada im ja ne bio dao da prave sa visokim minaretima u ovim sredinama , nek uklope nekako u okolinu i tradicionalnu arhitekturu , pa nek prave gde oce ...
Aha , dosli batinasi i iz Pazara i domaci , uglavnom cigusi , jos je to u jednoj od najprometnijih ulica u gradu , takoreciu u centru , a vecina gradjana i nema pojma da je tu molitveni centar .
Mos misliti koje je bilo iznedjenje kada su videli u sred bala dana odjednom ispada iz kuce gomila cigana i nesto belih i krlja se izmedju sebe na sred ulice sa motkama ,ciglama ,a neki su imali i nun cake , ko u filmovima ***.
Al se mora priznati da u duhu verske tolerancije nisu dirali svoje hriscanske sugradjane i prolaznika iako je bila gomila krvavih glava ,sva sreca bez ozbiljnijih posledica .![]()
ima i kod nas u NSu , al je inkognito u obicnoj kuci , niko ne bi reko da se tu nalazi
dok se nisu medjusobno pobili sa motkama i ciglama proletos
mada im ja ne bio dao da prave sa visokim minaretima u ovim sredinama , nek uklope nekako u okolinu i tradicionalnu arhitekturu , pa nek prave gde oce ...
I to su je napravili na ulasku u grad na kelebijskom putu, tako da onaj ko ulazi u Srbiju odmah može da stekne ustisak da je ušao u muhamedansku državu.
pa nemaju samo Madjari vlast u Subotici , pre ce bitio da svio oce da se uvuiku muslimanima ne bi li dobili njihove glasove , mislim i da ih ima par hiljada to je respektabilno biracko telo za grad velicine SuboticePa, i ovde su bili u kući, dok im mađarske vlasti nisu dozvolile da naprave džamiju sa minaretom, samo da bi pakostili Srbima. I to su je napravili na ulasku u grad na kelebijskom putu, tako da onaj ko ulazi u Srbiju odmah može da stekne ustisak da je ušao u muhamedansku državu. Vrlo perfidno smišljeno. A, glupi mađarski političari nisu ni svesni kakvu su glupost napravili, a kada shvate biće kasno.
Zasto imam utisak da pojedini forumasi prizeljkuju novi rat?![]()
To oni koji su za vreme Slobe još bili u obdaništu ili pak oni što su se iz inostranstva smejali kako čekamo u redovima za litar mleka ili kilo praška za veš
odanvo nismo imali rat u komsiluku u kojem nismo ucestvovali
Pa, i ovde su bili u kući, dok im mađarske vlasti nisu dozvolile da naprave džamiju sa minaretom, samo da bi pakostili Srbima. I to su je napravili na ulasku u grad na kelebijskom putu, tako da onaj ko ulazi u Srbiju odmah može da stekne ustisak da je ušao u muhamedansku državu. Vrlo perfidno smišljeno. A, glupi mađarski političari nisu ni svesni kakvu su glupost napravili, a kada shvate biće kasno.