siticentar
Domaćin
- Poruka
- 4.802
Čuo si da navijaći Širokog nisu pravili nikekve belaje.kazu hrvati iz sirokog d je sve pocelo kad su sarajlije pucale na nekog coveka od 55 godina sto zivi pored samog stadiona , i naneli mu prostrelu ranu
posle toga su poceli da upadaju u kuce i da bodu ljude i zene i kazu da ima preko 10 ljudi i zena starijih sa ubodnim ranama
inace ovi navijaci sirokog nisu dosad nigde pravili neka sranja da sam ja cuo
Nisi čuo da su navijaći Sarajeva u posljednje dvije godina naćinili manje inmcidenata u BiH no bilo koi naviaći drugih klubova.
Naravno, takav kakav jesi, nećeš ni ćuti da su navijaći Sarajeva tražili da se ukljući i policija i tužilaštvo federacije u istragu o nemilom događaju.
Ja ne vjerujem da je 500 sarajlija došlo u Lišticu koja ima 10.000 stanovnika da organizovano napravi nered, kako to hoće prikazati MUP tog kantona.
Treba saslušati obje strane.
Sarajlije izjavljuju da su pod policijskom pratnjom trebali ući u stadion bez zaustavljanja. Policija je zaustavila navijaće Sarajeva u gradu gdje je došlo do sukoba tako što su huligani širokog poćeli gađati vozila sa navijačima Sarajeva a policija uzvikivala "ubij balije". Ako si gledao snimke mogao si vidjeti i šahovnicu na policijskom automobilu i niti jedno obiljezje federacije ili države BiH. Policija je tamo jednonacionalna i očekivati da njihov izvještaj bude objektivan je isto što i vjerovati ratnim izvještaćima (huškaćima) iz BiH.