NEPOBEDIVO SUNCE
Elita
- Poruka
- 23.131
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a mislili su samo da se ocepe i pobiju "Vlahe" i procvetace....
ali cvrc
Crnogorci kakvi Crnogorci.
Kad su se oni doselili na Balkan.
Kad su imali svoju državi.
Samo nemoj da mi spomilješ Njegoša(Srpski vladika) i Kralja Nikolu koji se krunisao kao Srpski kralj.
Ako si hteo da kažeš Srbi iz Crne gore to je sasvim nešto drugo.
To je problem, sto ljudi ne kontaju da su se ovde dole naselili bugari, srbi i hrvati... sa tim da su bugari stopljeni sa avarima.
Dakle svi ostali tkz narodi su proizasli od srba i hrvata...
Crna Gora je termin iz 17. vijeka i donosi se na uski pojas oko Lovćena (4 nahije)...
Čarobnjak hoće da kaže kako su to sve pravoslavni Hrvati?
e vidiš brate ni ti, ni ogromna većina ljudi ne razumije razliku između plemena, naroda i nacije (države nacije)... srpsko pleme se naseljava u 7. vijeku u bivšoj rimskoj pokrajini Dalmaciji i Gornjoj Meziji... međutim, u narednih 200-300 godina to pleme zajedno sa ostalim srodnim slovenskim plemenima i romanizovanim prastanovnicima Balkana (Vlasima) stvara srpski narod...
budimo realni,
čak i da ovo nisu socijalni protesti, do njih će doći neizbežno. a i u srbiji isto. osima ako ne pukne amerika, procveta rusija itd.
pa nisu spičkali jugoslaviju iz dosade
Nema nikakve veze kralj i pleme.
Čarobnjak, da te ne citiram, Srbi i Hrvati su postojali i prije raskola crkve.
Ali to su nacije, jer recimo velika britanija je sastavljena od vise plemena, skoti, englezi i tako..

Izvini malo sam nervozan ali ovo sta pises nema veze za mozgom jedino Skoti su imali plemena a Skoti i Englezi su narodi. Ovdje svako pleme (recimo) bira svog kralja unutar svog plemena. Jer ovdje su drzave nastale po "plemenskim" granicama. Nisu nastale naseljavanjem stanovistva od svuda.
I
Postoji bascanska ploca u kojoj se spominje hrvatski kralj. Po prijevodu je moguce da su onda postojali i hrvati (kao pleme) a mozda i ne (to naime nije jasno). Za srbe ne znam od kad se spominju.
U svakom slucaju ovdje su dosli slaveni, e sad kad je bilo odvajanje na hrvate i srbe ne znam a mislim da ni nema tocnih podataka ali razlicitu vjeru imaju od crkvenog raskola. Iako, slaveni nisu bili krscani. Tako da su i jedni i drugi primili istu verziju krscanstva (jer nije bilo druge) dolaskom ovdje.
Hrvati i Srbi dolaze na Balkan kao plemena (slovenska)... moguće je da su im dalje porijeklo i imena vezana za iranske narode, pogotovo što se tiče Hrvata, ali pričali su slovenski jezik imali tu kulturu...
Izvini malo sam nervozan ali ovo sta pises nema veze za mozgom jedino Skoti su imali plemena a Skoti i Englezi su narodi.
Kralj se ne bira nisu se ni Kresimir niti Nemanja birali. Pleme je vrsta organizacije i kad Hrvatska i Srbija postaju kraljevine te organizacije osim mozda u ruralnim teretorijama i nema.

Iranska teorija Hrvata je isto toliko klimava kao one za Srbe.
Pazi Kole, ovo je Politika, ovde te ne kontaju baš...
- - - - - - - - - -
zato i kažem moguće je...
Izvini malo sam nervozan ali ovo sta pises nema veze za mozgom jedino Skoti su imali plemena a Skoti i Englezi su narodi.
Kralj se ne bira nisu se ni Kresimir niti Nemanja birali. Pleme je vrsta organizacije i kad Hrvatska i Srbija postaju kraljevine te organizacije osim mozda u ruralnim teretorijama i nema.
Hrvati i Srbi dolaze na Balkan kao plemena (slovenska)... moguće je da su im dalje porijeklo i imena vezana za iranske narode, pogotovo što se tiče Hrvata, ali pričali su slovenski jezik imali tu kulturu...
Iranska teorija Hrvata je isto toliko klimava kao one za Srbe.
Ajmo reci ovako, pleme je povezano krvlju ili ti zajednickim rodbinskim vezama. I svi u plemenu su na neki nacin u rodbinskim vezama.
nacija, drzava..i to je skup ljudi na nekom prostoru koji mogu ili ne moraju biti rodbinski povezani.
Ili ti ovako, ljudi koji zive u srbiji su vecinom rodbinski povezani sa ostalim ljudima koji zive u srbiji. Ljudi koji zive u nizozemskoj su doseljeni sa svih strana svijeta i nemaju rodbinske veze nego zive na tom prostoru.
Jel to bolje objasnjeno ?
Kralj se bira na ovim prostorima. Vani se postaje kralj po tome sto ti ljudi dolaze iz odredenih (plemickih) obitelji. Ovdje su kraljeve birali predstavnici plemena.
Ili da ti kazem ovako. Franjo ferdinand je dosao u sarajevo kao kralj (BiH) i onda ga je netko ubio. Nije se pleme (ajmo tako reci) slozilo da on bude kralj.
Da, pricali su slavenskim jezikom ali nisu imali pismo i to su im pokazali ciril i metod. Zato i nema puno dokumenata iz tog doba jer nije bilo pisma. Ali su imali jezik svoj.
A za ovu iransku teroiju..ne bi rekao iako to ce pokazati genetska istrazivanja
U najmanju ruku je klimava..meni je i smijesna![]()
Postoji bascanska ploca u kojoj se spominje hrvatski kralj. Po prijevodu je moguce da su onda postojali i hrvati (kao pleme) a mozda i ne (to naime nije jasno). Za srbe ne znam od kad se spominju.
U svakom slucaju ovdje su dosli slaveni, e sad kad je bilo odvajanje na hrvate i srbe ne znam a mislim da ni nema tocnih podataka ali razlicitu vjeru imaju od crkvenog raskola. Iako, slaveni nisu bili krscani. Tako da su i jedni i drugi primili istu verziju krscanstva (jer nije bilo druge) dolaskom ovdje.
Nije totalno je ne tacno pleme je relativno mala grupacija vise familija koji nuzno ne moraju biti u rodstvu. Najbolje ti je pokazatelj Slovensko-albansko pleme Kuci u Crnojgori.
Delimicno tacno ali za koju to zemlju ne vazi Sveto rimsko carstvo nemackih nacija i Poljska su ti bili dosta bolji primeri od Srbije i Hrvatske.
Ferdinand je bio nadvojvoda i to nije izbor nego atentat.
Protohrvati i Srbi mozda zapadnoslovensku varijantu slovenskog jezika. a preuzeli su juznoslovensku od plemena koja su osvojili.
Ne, jer je ovde u pitanju odakle je naziv a ne odakle je vecina genetskog materijala.
Srbi i Hrvati su na Balkan došli kao dva različita plemena.
Da, pricali su slavenskim jezikom ali nisu imali pismo i to su im pokazali ciril i metod. Zato i nema puno dokumenata iz tog doba jer nije bilo pisma. Ali su imali jezik svoj.
A za ovu iransku teroiju..ne bi rekao iako to ce pokazati genetska istrazivanja
Nema dokaza za to. Postoje dokazi da su dosli slaveni..onda kasnije su (najvjerojatnije) nastali srbi i hrvati.
Ili, ja ne znam da postoje neki dokazi za tu tvrdnju pa mi ti prezentiraju ako imas.
To varira zbog lokalnih uvjeta ali plemenska drustva su obicno povezano krvnim srodstvom, Sa tim da moras uzeti u obzir da su slaveni dosli ovdje nakon sto su albanci vec bili. Tako da su albanci u stvari prihvatili slavene ali i slaveni albance u svoje pleme (recimo to tako).
To imas recimo kod srba i hrvata. Imas hrvate koji se ozene pa predu na pravoslavnu vjeru i postanu (na taj nacin) pripadnici (ajmo reci) srpskog plemena. Iako, to je dosta rijetko i u takvim situacijama se dosta cesto dogada ona gori je poturica od turka. Tipa, seselj. On je hrvat koji je veci "cetnik" ili srbin kako hocete od ostalih.
Da, ali ovdje su pape priznavale lokalne kraljeve. Nisu postavljale ljude koji bi onda vladali. Ili, jesu ali tek kasnije kad su zemlje bili oslabljene od turskih osvajanja i to. Uglavnom, tendencija je bila da stranci priznaju lokalne kraljeve a ne da ih postavljaju.
A, gle..on je dosao i poslao vojsku kao kralj. Znaci, ajmo reci da je anektirao drzavu. I ljudi iz mlade bosne su imali izbor oce to priznat ili ga ubit. I izabrali su da ga ubiju. Mozemo reci i da je bio izbor. I to vrlo brz![]()
to nisam siguran, ja mislim da je juznoslavenska nastala modificiranjem nego orginalnog jezika sa kojim su govorili. Tipa, lokalna varijanta jezika sa utjecajima lokalnog stanovnistva. Isto kao sto je cirlica lokalna modifikacija glagoljice. Mislim da je to prije ovdje razvijeno pod lokalnim utjecajima
kao naziv hrvati ?
To mozda cak i nije bitno. Dat cu ti primjer
Hrvatsku zovu hrvatska juzni slaveni. Na engleskom je croatia.
Nema dokaza za to. Postoje dokazi da su dosli slaveni..onda kasnije su (najvjerojatnije) nastali srbi i hrvati.
Ili, ja ne znam da postoje neki dokazi za tu tvrdnju pa mi ti prezentiraju ako imas.
Srbi i Hrvati su druga tura Slovena na balkanu i ne prema svemu sudecu je pradedovina Srba i Hrvata istocna Nemacka i zapadna Poljska. Ti ljudi su onda osvojili ili asimilirali druga plemena na Balkanu.
Ko je bio prva? Ja kako povezujem da su se prvo Srbi i Hrvati doselili pa jedno 300 godina poslije njih nova tura slovena, koji su u svojim plemenskim simbiozama bili poprilično heterogeniji nego S i H, pa su se zbog toga i stopili u ova dva.