Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 92.207
И добро, где се у тој причи о племенима уклапају ова бошњачка дивља племена?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moja teorija. Dolaze Srbi i asimiluju lokalne narode. Stanovnici bivseg rimskog carstva nisu mogli tek tako da nestanu ako se zna da je na teritoriji danasnje Srbije posle Rima rodjeno najvise rimskih imperatora.Ne mora da bude ogroman broj slovena dovoljno je da su dominantni i da su imali nekakvu organizaciju.
U pravu je ova gospodja, imao sam prilike proci kroz cijelu BiH, razlika izmedju Federacije i RS je kao nebo i zemlja! U Federaciji kaos, apokalipticna atmosfera koja se u hrvatskom i bosnjackom dijelu razlikuje samo u dizajnu, u hrvatskoj zapadnoj hercegovini npr. sva djeca setaju u dresovima hr reprezentacije, a na zidovima ustaske parole, kompletan paket od "U", ZDS itd. Na ljudima se vidi ocaj i bijeda na licima skoro kao u Hrvatskoj, s tim da su im ceste i auta u uzasnom stanju. Nekako sve podsjeca na balkansku verziju MAD MAX-a, s tim da SVI voze ludje nego Mel Gibson u filmu.
Prelazak u bosnjacki dio ocigledan je jer primjetite erupciju minareta, ali ne onih sagradjenih prije 50, 100 i vise godina, vec novih, u nekom arapskom stilu koji ovom regionu pase kao Tudjmanu petokraka. Zene hodaju prekrivene carsafima, a Boga mi i mnogi muskarci, sa onim kapicama i bradicama kakve vidjate jos samo u Teheranu, Bagdadu i Kabulu.
Ceste, auta, ista prica kao u hrvatskom dijelu, ali je za pohvaliti cistoca, daleko su cisci od Hrvata, koji smece doslovno bacaju svuda, gdje stignu.
E kad udjete u R. Srpsku kao da ste usli u drugu drzavu, u zraku se odmah primjeti opustenija atmosfera, ljudi imaju drugaciji sjaj u ocima, nemaju onaj zombie-look kao Hrvati i Bosnjaci, a i sama RS je neuporedivo mnogo uredjenija i modernija od Federacije. Pogotovo Banja Luka, prelijep grad.
![]()
Ti vjerovatno imas, kao i ovi junaci sa slikama putina, ocilima, orlovima, sajkacama itd. 0 god. radnog staza i u dzepu nesto novca od tudjeg rada... u drugom dzepu svu pamet ovog svijeta!
JA VAM GARANTUJEM VECINI VAS, da kada budete posteno radili u ovoj "postenoj" zemlji tj. na ovim "postenim" eks-ju prostorima, tek cete tada shvatiti zasto je neko onda pre deset-dvadeset godina, te 2014 u februaru bacao kamenice u nekom gradu u BIH...
Skole kad pozavrsavate i kada izadjete na ledinu, pred zivot, pred time da treba da stvorite i izdrzavate porodicu, da zivite od svog rada, kada tata i mama u penziju odu... videcete ko je gde zaposlen, ko gde radi i koliku platu dobija, neciji sin nekog modernog despota zvucnog prezimena koji se ko zna kako obogatio iz vaseg razreda nece rmbati kao sin onoga koji se posteno na liniji borio, prije rata imao dobar poso a sad rmba na gradjevini a trebo bi u penziju, ne moze treba kiriju platit penzija mala... kada vidite da despotov sin studira u BG ili NS, ima svoj stan, dzip "Rexton" krese i mjenja dobre ribe, zaposli se odma po zavrsetku studija i sisa drzavni (narodni) budzet... a sin postenog sljaka za minimalac kod privatnika, radi od jutra do mraka i obrnuto...
tada...
kada vam se otvore oci...
lupice te takvu samarcinu sami sebi za sve ovo sto ste sada pametovali. Pocece borba za goli zivot, postace te obicna raja lisena nacionalizma, jadni i bijedni...
to ce biti tek pocetak, a ceo zivot pred vama...
Nije tačno da nije bilo pisma. Postojalo je latinsko i grčko.
Oko Ćirila i Metodija znamo tek 50% šta su radili, poprilično su slabo zastupljeni u istraživanjima s obzirom na Čehe npr.
Genetska istraživanja nisu relevantan faktor. Imaš Bugare koji imaju neslovensko ime (Protobugari su azijati), ili Mađare koji isto tako ne dijele baš mnogo genetiku naroda koji im je dao ime.
Imaš na sjeveru Bijele Srbe i Bijele Hrvate. Od Bijelih Srba su danas Lužički Srbi, a Bijeli Hrvati su se stopili u poljsku naciju. Zanimljivo, prije 100 godina prilikom masovne emigracije u USA zabilježen je popriličan broj ljudi koji su se izjašnjavali kao Bijeli Hrvati, a emigrirali su sa područja Krakova.
Nema vise Srba i Hrvata koji zive u plemenima. Osim folklor tipa skupljenje Vasojevica.
Sta si hteo da kazes za tim???
Interesantno za istoricara jeste. Inace koga briga kako te stranci nazivaju.
Srbi i Hrvati su druga tura Slovena na balkanu i ne prema svemu sudecu je pradedovina Srba i Hrvata istocna Nemacka i zapadna Poljska. Ti ljudi su onda osvojili ili asimilirali druga plemena na Balkanu.
Dobro pitanje Srbi, Hrvati i Bugari (kao nesloveni dolaze) vek kasnije kao druga tura po opisu De admistrado imperijo.
И добро, где се у тој причи о племенима уклапају ова бошњачка дивља племена?
Moja teorija. Dolaze Srbi i asimiluju lokalne narode. Stanovnici bivseg rimskog carstva nisu mogli tek tako da nestanu ako se zna da je na teritoriji danasnje Srbije posle Rima rodjeno najvise rimskih imperatora.Ne mora da bude ogroman broj slovena dovoljno je da su dominantni i da su imali nekakvu organizaciju.
ps Bakir Izetbegovic ima svoju teoriju da su tu vec bili muslimani.

pa bosnaci su ti slaveni i iliri. Recimo, damatinci su sigurno iliri i dobili su ime po dalamtima.
A ovo sve sa srbima, hrvatima i muslimanima je doslo nakon rascjepa crkve i razlicitih drzava. To samo ovisi tko je bio na kojem teritoriju i pod cijom vlasti. Neki su presli na islam, neki su postali pravoslavlci, neki su postali katolici...
Svi su bili krscani na pocetku. Sad, ovisno kako ih je zadesilo.
Sta li je tebe zadesilo kad ne znas da su Srbi i Hrvati doneli svoja narodna imena sa severa nekoliko stoleca pre 1054te. Tamo i dan danas postoj narod Srbi koji su nekad bili veliki narod.
Ilirica( glagoljica, Jeronim iz Dalmacije zapisao kao ilirska slova
A sto je relevantnije od genetike ?
mitovi ?
To ne bi znao, znam da postoje te neke stvari iako po genetskim istrazivanjima nije tolika koncentracija kao ovdje tog gena. Ima najvjerojatnije vise razloga za to.. uglavnom, znam za to ali ne znam dovoljno.
Mi srbi smo mali i pokvaren narod, ovo argumentovano tvrdim.
Po mom misljenju skandinavski narodi su do sada najvise evoluirali pozitivno na socijalnom nivou, mnogo prijatan, uspijesan i kulturan narod na koji se treba ugledati, a ne na nazadne ruse ili sta ti ja znam.
Po mom misljenju skandinavski narodi su do sada najvise evoluirali pozitivno u na socijalnom nivou, mnogo prijatan, uspijesan i kulturan narod na koji se treba ugledati, a ne na nazadne ruse ili sta ti ja znam.
Po mom misljenju skandinavski narodi su do sada najvise evoluirali pozitivno na socijalnom nivou, mnogo prijatan, uspijesan i kulturan narod na koji se treba ugledati, a ne na nazadne ruse ili sta ti ja znam.
Evo izjave postenog i radnog covijeka, slabo da ce shvatiti ovi sto se grebu od kevin novcanik al' ajd...
Imaš li kakav link za Sv Jeronima?
A šta su drugo nacije već mitovi. Danas se Srbi okupljaju oko Kosovskog mita, epskih junaka itd. Za neke druge narode je nešto drugo. Obično je to neka izgubljena bitka kao što je Kosovo, Masada, Alamo, Vukovar... Sutra da se svi Bugari genetski testiraju, koliko njih bi nosilo gen protobugara? 1 % I šta bi onda ti Bugari koji nisu pravi Bugari, kako bi se oni onda zvali.
Daj mi jedan narod koji je genetski homogen. Genetika je prilično mlada nauka, a statistika je koorva. Ne vidim relevantnost povezanosti genetike i naroda. Gen je star desetine hiljada godina, narodi su mnogo mnogo mlađa forma.
Dobro pitanje Srbi, Hrvati i Bugari (kao nesloveni dolaze) vek kasnije kao druga tura po opisu De admistrado imperijo.
Да, ти скандинавски народи су увели беше оно родитељ један и родитељ два уместо маме и тате. Па онда, одеш тако у Швецку, где је ладно ал стандард, за комшију имаш педофила коме је дозвољено да усвоји дечака... У Норвешкој деци читају бајке где се принц заљубио у краља... Да не настављам. Врло је лепо што ти тамо негде на северу уживаш и имаш лове, али схвати једну ствар МИ СРБИ СМО СВЕ САМО НЕ МАЛИ. НИ ПОКВАРЕНИ. БАГРО Срби су најславнији народ а такви олоши из разних Скандинавија и остале три ***** материне и јесу деценијама радили на томе да сви мисле да смо мали и покварени. Иди сад код родитеља један мрш.
Да, ти скандинавски народи су увели беше оно родитељ један и родитељ два уместо маме и тате. Па онда, одеш тако у Швецку, где је ладно ал стандард, за комшију имаш педофила коме је дозвољено да усвоји дечака... У Норвешкој деци читају бајке где се принц заљубио у краља... Да не настављам. Врло је лепо што ти тамо негде на северу уживаш и имаш лове, али схвати једну ствар МИ СРБИ СМО СВЕ САМО НЕ МАЛИ. НИ ПОКВАРЕНИ. БАГРО Срби су најславнији народ а такви олоши из разних Скандинавија и остале три ***** материне и јесу деценијама радили на томе да сви мисле да смо мали и покварени. Иди сад код родитеља један мрш.
Slaveni su pleme i moze se dokazati postojanje slavenskog gena na ovim prostorima sto podrzava pisane zapise.
Imas genetski vise i genetski manje homogene nacije. Plemena su vise genetski homogena od drzava nastalih na nekom prostoru (tipa amerika).
Ne razumijem se u genetiku, ali recimo ovako: Slovenski gen je X i on je zastupljen kod Hrvata sa recimo 40%, šta ćemo onda s onim što imaju gen Y ili gen Z. Druga stvar, kako možemo biti sigurni da su prvi Hrvati nosili baš taj X gen, jer šta ako je recimo skup plemena sa 5 različitih gena nije stvorio neku pradavnu federaciju i nazvali se Hrvatima.