Znači, nastavak ˘arapskog proleća˘, a?
Što se mene tiče, ja nikada nisam bio, i nikada neću biti za ovakve ekstremne proteste. Protesti, napadi, kamenovanje Vlade, i sve što ne nanosi štetu građanima koji ne protestuju, kao i samom mestu protesta, gradu, opštini, selu, i sl, već je direktno usmereno samo i samo ka vladajućim lopovima, je ok. Ali paljenje zgrada koje služe svrsi svih građana, neredi i stvari koje nanose veliku štetu svim građanima, kao i gradu, je vrlo ružno.
Ali, donekle i razumljivo, jer se sav ovaj bes, nemaština i patnja taložila još od ratnog vremena, i to je slučaj u skoro svim bivšim SFRJ zemljama, pre svega BiH i Srbiji, gde i dalje na snazi važi politička fora da smo ovoliko osiromašeni i ojađeni zahvaljujući ratu. Kao da već početkom 21-veka nismo mogli krenuti, a do danas i potpuno se oporaviti od istog, u finansijskom, ekonomskom i svakom drugom smislu. E, pa sada je konačno dozlogrdilo tim jadnim ljudima i rešili su da na ovaj ili onaj način uzmu stvari u svoje ruke, i moja puna podrška za njih, da zbace kriminalce i lopove sa vlasti, koji su se obogatili na njihovoj muci, i koji i dan danas pokušavaju na vlasti opstati raznim nacionalističkim, šoviništičkim i krvničkim frazama, kao da se mržnja prema Srbima maže na hleb...
Nažalost, razlog što su danas Bosanci u ovakvoj situaciji, pored takvih vlasti je i to što su mnogi pali na njihove reči. Ali mi je drago što je većina naroda shvatila da ovakva situacija više nigde ne vodi, jer biti bar 5x siromašniji od jedne Srbije je zaista veliko, veliko dostignuće... I sada kad su shvatili da mora nešto da se menja, teško onima na vlasti...
A ja ću živeti da ovakav dan za godinu, dve, maksimum tri, osvane i u našoj lepoj Srbiji... A, kad osvane...