Нереди у Федерацији БиХ

BiH se raspada

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
"Удар": Циљ протеста враћање устава из 1992. године

Организација "Удар", која на својој фејсбук страници позива на протесте у БиХ, прозвала је бошњачке политичке лидере да су "издајници и прва линија агресора на Републику БиХ", због истрајавања на рушењу, како кажу, "Републике БиХ" кроз дејтонски процес.

"Удар" је у тексту, објављеном на њиховој фејсбук страници, прогласио кривим предсједника и потпредсједника СДА Сулејмана Тихића и Бакира Изетбеговића, предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџију и некадашњег предсједнике Странке за БиХ Хариса Силајџића, наводећи да су прекршили "Устав Републике БиХ у дејтонском процесу, у којем она треба да нестане, а Република Српска настане".

Ова организација сматра да су ови лидери криви и за "Изборни закон у дејтонској БиХ, према којем се Република БиХ дијели на двије изборне јединице, као и за ентитетско гласање, чиме је чак и оваквој дејтонској БиХ стављена омча око врата".

"Удар" наводи и да су ови бошњачки лидери легализовали и Полицију Републике Српске, која је, како кажу, према пресуди Хашког трибунала "проглашена кривом за геноцид, иако је и ЕУ тражила јединствену полицију за цијелу територију Републике БиХ".

Према мишљењу ове организације, бошњачки лидери су кроз такозване шестоаприлске амандмане покушали легализовати дејтонски Устав, иако је он, како наводе, донесен путем "агресије, геноцида, силом, уцјеном, велеиздајом и мимо редовне уставне процедуре, прописане чланом 268 Устава Републике БиХ и иако се тим Уставом флагрантно крше права грађана Републике БиХ да буду равноправни на свакој стопи њене територије".

На Фејсбук страници ове организације објављен је и проглас Конгреса Бошњака свијета од 20. новембра 2011. године, којим се од "Скупштине БиХ" тражи повратак "Устава Републике БиХ из 1992. године" за који кажу да је још важећи, јер није дерогиран ниједном одлуком Парламентарне скупштине.

Према овом прогласу, "за Босанце и Херцеговце постоји само јединствена, демократска, суверена и независна држава БиХ, а дејтонска творевина такозвана 'Република српска' постоји само као дио нелегалног, октроисаног устава из Анекса четири Дејтонског споразума".

"Циљ агресије и геноцида против грађана Републике БиХ био је стварање етнички чисте Велике Србије на рачун територије Републике БиХ. Законитост и правда у слуцају БиХ ће бити остварена само тако што ће извршиоцима агресије и геноцида бити одузето оно што су ратом остварили као свој циљ", наводи се у прогласу, који су потписали предсједник Управног одбора Конгреса Мухарем Сарачевић и генерални секретар Мурис Поздерац.

Извор: http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=105933

Судбину Балкана и осталих небитних држава су кројиле само велике силе, ако ово није у интересу США, то је у интересу Немачке и БНД.

Сопштење Источних паравојних формација свесрпске државе источно од Дрине.

Победа је наша.

Ми ћемо побиједити.

Најзлатнији орлови.

Примиједбе примамо на:
0612242210284

todorkoomarkoo@gmail.com

"Удар": Циљ протеста враћање устава из 1992. године

Организација "Удар", која на својој фејсбук страници позива на протесте у БиХ, прозвала је бошњачке политичке лидере да су "издајници и прва линија агресора на Републику БиХ", због истрајавања на рушењу, како кажу, "Републике БиХ" кроз дејтонски процес.

"Удар" је у тексту, објављеном на њиховој фејсбук страници, прогласио кривим предсједника и потпредсједника СДА Сулејмана Тихића и Бакира Изетбеговића, предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџију и некадашњег предсједнике Странке за БиХ Хариса Силајџића, наводећи да су прекршили "Устав Републике БиХ у дејтонском процесу, у којем она треба да нестане, а Република Српска настане".

Ова организација сматра да су ови лидери криви и за "Изборни закон у дејтонској БиХ, према којем се Република БиХ дијели на двије изборне јединице, као и за ентитетско гласање, чиме је чак и оваквој дејтонској БиХ стављена омча око врата".

"Удар" наводи и да су ови бошњачки лидери легализовали и Полицију Републике Српске, која је, како кажу, према пресуди Хашког трибунала "проглашена кривом за геноцид, иако је и ЕУ тражила јединствену полицију за цијелу територију Републике БиХ".

Према мишљењу ове организације, бошњачки лидери су кроз такозване шестоаприлске амандмане покушали легализовати дејтонски Устав, иако је он, како наводе, донесен путем "агресије, геноцида, силом, уцјеном, велеиздајом и мимо редовне уставне процедуре, прописане чланом 268 Устава Републике БиХ и иако се тим Уставом флагрантно крше права грађана Републике БиХ да буду равноправни на свакој стопи њене територије".

На Фејсбук страници ове организације објављен је и проглас Конгреса Бошњака свијета од 20. новембра 2011. године, којим се од "Скупштине БиХ" тражи повратак "Устава Републике БиХ из 1992. године" за који кажу да је још важећи, јер није дерогиран ниједном одлуком Парламентарне скупштине.

Према овом прогласу, "за Босанце и Херцеговце постоји само јединствена, демократска, суверена и независна држава БиХ, а дејтонска творевина такозвана 'Република српска' постоји само као дио нелегалног, октроисаног устава из Анекса четири Дејтонског споразума".

"Циљ агресије и геноцида против грађана Републике БиХ био је стварање етнички чисте Велике Србије на рачун територије Републике БиХ. Законитост и правда у слуцају БиХ ће бити остварена само тако што ће извршиоцима агресије и геноцида бити одузето оно што су ратом остварили као свој циљ", наводи се у прогласу, који су потписали предсједник Управног одбора Конгреса Мухарем Сарачевић и генерални секретар Мурис Поздерац.

Извор: http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=105933

Почело је усмеравање енергије простеста у смеру који некима одговара.

Али све ми се чини да ни Босанци нису тако глупи како се прича..

Цитадела, иди нешто запали, почеле су нове демонстрације.

Hahahah pravi srbenda krije se iza zenski skuta :hahaha::hahaha:

Podgovara jedno zensko da ide paliti a sam se sakrio u misiju rupu

Tako ti je i djeneral bio hrabar kad je ulazio u autobus pun stari zena pa onako s ponosom; "Ja sam djeneral mladic" a kad su ga uhapsili nakon toliko godina usro se ko tele kad presisa :hahaha:

Takvi ste vi heroji :hahaha:

Увек био. :)
Чињеница је, да су ови "шатро" социјални протести прерасли у чист бошњачки национализам

Па то је више него очигледно. Што оно кажу ,,види се из авиона". Нарочито сад кад је РС на корак од независности.

Hahahah pravi srbenda krije se iza zenski skuta :hahaha::hahaha:

Podgovara jedno zensko da ide paliti a sam se sakrio u misiju rupu

Tako ti je i djeneral bio hrabar kad je ulazio u autobus pun stari zena pa onako s ponosom; "Ja sam djeneral mladic" a kad su ga uhapsili nakon toliko godina usro se ko tele kad presisa :hahaha:

Takvi ste vi heroji :hahaha:

Sta ce covek kad u busu nije bilo muška. Pobegli.Zar nisi video da je pola bula svršilo kad se pojavio.

Треба јасно поручити овима што стоје иза протеста а који имају неке намере против РС да се оставе ћорава посла..Устав БиХ из 92 се не може вратити исто као ни устав СФРЈ. Према томе, нека уређују федерацију како им воља, ако немају воље за то, нека се лепо селе у Турску или Арабију или неки други исламистички рај.

Мито, брате, кад ћемо ја и ти једном и званично постати земљаци? Ја сам се зарекао да ћу доживјети независност па макар живио као метузалем...

Наравно да ћеш доживети брате НЕЗАВИСНОСТ...... по мом схватању ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ДОДИК РАСПИСАТИ
РЕФЕРЕНДУМ - живи бии па видели !!!

Да је ово искаљивање беса политиче природе, могло се видети још јуче, иако су све време и свим средствима покушавали да то представе као опште расположење свих грађана БиХ, а чему су им на руку ишли и сви могући медији, осим можда дела медија у Републици Српској. Они први протести у Тузли су почели као социјални нереди, али чим су се прелили даље моментално су постали политички, а што посебно могло видети на примеру Мостара.

Али с обзиром да су јуче уништили половину институција Већег ентитета, сад се лепо могу опет вратити првобитној сврси протеста.

Хм, можда си у праву, а можда и ниси. Гледајући стање у бившој СФРЈ, ко је могао 1980. да каже да ће се та држава распасти (сем моје мајке-она је знала)? А данашња БиХ ми изгледа много више трула него ондашња СФРЈ... Ову БиХ, мораш се сложити, одржава само међународни фактор! Нема кохезионе силе, а Хрвати и Срби хоће ван. Муслимани немају снаге нити ће је имати да нас натјерају да живимо заједно, а не могу ни да нас истјерају из своје БиХ (да се не лажемо, већина Муслимана тако мисли, а ни Срби ни Хрвати нису ништа бољи по том питању). Што је још горе, генерације младих које сад ступају на сцену су одрасле испраћајући очеве у рат против друге и треће стране. Има ли ту наде за било какво јединство? На страну шта ја и ти мислили и жељели, "залијепити" ову земљу је "УТОПИЈА"! Најбоље што се може је одвојен живот у своја три тора са заједничком оградом. То је за сада и у подалекој будућности највише што се може постићи...

Горњи пост је намијењен Коему, да не будем погрешно схваћен... А што се земљаштва Мито тиче, ја сам своје већ урадио. Једино да Бог да па да и ти мени будеш...

Само ако не убију Додика или ако му нешто друго не наместе - ЈА САМ СИГУРАН ДА ЋЕ СЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРИПОЈИТИ СРБИЈИ.........

I kreće demoniziranje ljudi koji se bore na svaki način da promjene ono sto im je servirano 20 godina od strane vlasti, a i od pasivnih domaćih sluga koji ih ne žele ili ipak ne mogu razumiti.

Ne daj se Bosno i Hercegovino! :)

- - - - - - - - - -

Неки јесу..али врло мали број. Твој светац се посветио мачем, пљачком, силовањем, причањем бајки и лажи..Има у Хадису примера где твој посланик нешто као пророкује, па се ништа није остварило..Добар ти светац, нема шта. И тебе да је срео, не би ти опростио:)

Aha, to ono kadaje nesa50 otvarao temu i napisao 3 dugacka posta o tome kako je Muhamed predvidio nesto i nije se desilo i da to pise u hadisima i kada sam ga pitao da navede hadise nije znao....

Vidi se da su i Srbi i Hrvati izvukli pouke. I da neće podržavati ove "proteste". A dok se međusobno tuku nama samo može biti bolje. Evo šta oni hoće
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1782059_519783348138580_1492581253_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1779864_519743571475891_1272513375_n.jpg
https://www.facebook.com/photo.php?...323.1073741828.443801219070127&type=1&theater

Ođe se vidi šta ti hoćeš,a to je da im država bude rasturena.
Pa šta ako imaju jednog predsjenika? O.o

Na prvoj slici se kaže ,,tad ce biti bolje narodu i nije bitno koje je Vijere, bitno je da svi zivimo bolje'''

U Maglaju zatraženo ukidanje kantona u Federaciji BiH

Uzvikujući “Lopovi, lopovi”, “Svi smo mi Tuzla”, “Izađite napolje!” skandirale su Maglajlije gradskim ulicama, uglavnom mladi. Na organizovanom protestnom skupu okupilo se oko 200 građana. Bilo ih je manje nego u petak. Skup, koji je trajao oko sat vremena, protekao je ponovno bez ikakvih incidenata a obezbjeđivali su ga pripadnici PS Maglaj.
Neformalna grupa mladih Maglaja, koja je organizovala i subotnje proteste, posebno je pozvala sve učesnike da se ponašaju dostojanstveno i bez uništavanja imovine, koja je zajednička svih građana.

Na parolama su se mogli pročitati napisi:“Jedna država – jedan predsjednik, moguće je!”, “ Nećemo kantone” i “Svi smo mi Tuzla!”.
Studentkinja Amra Agić iznijela je zahtjeve prema višim nivoima vlasti te općini.

- Nismo ovdje da palimo i rušimo, nego da jasno iznesemo svoje zahtjeve prema vlastima. Tražimo smjenu aktuelne vlasti i omogućavanje učešća kvalifikovanih i sposobnih osoba u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, trajno zabraniti politički angažman svakoj osobi koja je optužena i osuđena za privredni ili drugi kriminal, mito i korupciju. Tražimo da se uravnoteže mjesečni doprinosi i plaće u državnim služama u odnosu na proječna primanja, da se po završetku mandata ukinu plaće ministrima i ostalim državnim službenicima, da se postepeno izvrši tranzicija u bezkantonalno uređenje Federacije BiH, da se broj članova različitih komisija i odbora svede na jednu trećinu sadašnje vrijednosti i tako ušteđena sredstva preusmjeri u privredni razvoj, obrazovanje i zdravstvo. Poništiti svaki loš privatizaciji postupak, a odgovorene sankcionisati - nagasila je Amra Agić.

Od općinskih vlasti zatraženo je da služi svome narodu a ne svome džepu, da se građani i lokalne vlasti ujedine u borbi za socijalni i ekonomski prosperitet, da se za polovinu smanje sredstva iz općinskog budžeta koja se izdvajaju za finansiranje političkih stranaka i preusmjere na socijalni i kulturni razvoj grada.

- Ono što se dešava na nivou kantona i Federacije ne može a da se ne odrazi na lokalnu zajednicu. Na nama je da radimo bolje i pokušamo riješti probleme građena Maglaja. Nikoga ne amnestiram iz administracije, ne želimo reći da smo dobro radili, kažem da moramo raditi bolje. Vaše zahtjeve shvatio sam vrlo ozbiljno - rekao je načelnik općine Mehmed Mustabašić (SDA), koji se i na ovom skupu pridružio građanima.

Iz Organizacija RVI i JOB “Unija veterana” Maglaj naglašavaju da podržavaju proteste, ali su odlučno protiv vandalizma i uništavanja imovine, paljenja bh zastave i rušenje instiutucija države BiH koju je branilo i 550 maglajskih ratnih vojnih invalida. Na inicijativu načelnika općine Mehmeda Mustabašića (SDA) održan je sastanak svih čelnika političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Maglaj. Građani su pozvani da u iznošenju i manifestaciji svojih zahtjeva ne nasijedaju na provokacije i rušilački nagon pojedinaca koji bi mogli dovesti do tragičnih posljedica.

Back