Нереди у Федерацији БиХ

BiH se raspada

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Drama i u Sarajevu i Zenici

U Sarajevu su u toku sukob demonstranata i policije koja koristi suzavac i gumene metke protiv aktivista.

Prema rečima Biljane Jandrić, portparolke KCUS-a, u Urgentni centar do 14 sati su primljene tri osobe. Radi se o demonstrantima koji su imali posekotine na telu, uglavnom na glavi.

U Hitnoj pomoći kažu da imaju ogroman broj intervencija i da sada ne mogu davati precizne podatke.

Vladimir Bobetić, novinar Al Džazire iz Sarajeva, javlja kako su u toku nemiri ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo gde policija koristi suzavac i gumene metke.

Demonstranti okupljeni ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona zapalili su više prostorija u tom objektu iz kojeg je krenuo crni dim. Nakon izbijanja požara, policajci koji su čuvali zgradu Vlade odložili su opremu i demonstrantima prepustili kontrolu nad tim objektom.

Nema vise ćetnika da ih ugnjetavaju sad ih jasu njihovi....

A njihovi opalili gumenim mecima po njima....

Nije im valjala Jugoslavija sad vidim uzivaju

Sve se može raspasti a kao što ti tvrdiš da se RS niakda neće rapsasti tako su tvrdili da s eni SFRJ za koju je proliveno more krvi - neće raspasti.

ISKRENO se nadam da će RS preživeti, ali slede divlje demonstracije, pa dovoženje Balija u RS na demonstracije, pa pritisak iz sveta na Dodika da "pregovara" i posle da "prihvati zahteve" "naroda" .
Cilj je da se rasturi RS i da se utopi u Bazniju.

Nigde ne tvrdim da se RS nikad nece i ne moze raspasti vec da to ne moze biti "jednostavno i lako" kako ti mislis. I mrzim kad neko pise gluposti i crne slutnje nicim izazvane. Muslimani zele nestajanje RS od pocetka i to im nije poslo za rukom ni kad je ceo svet bio protiv nas, ni kad su nas bombardovali, ni kad su nas proterivali zasto bi moglo sad?

ne volim podele na Srbe i Srbe ali cinjenica je da smo mi malo drugaciji Srbi od vas Srba. Kod nas ne ide tako lako nismo bas primerni djaci u skoli EU i Amerike kao vi.

Nema vise ćetnika da ih ugnjetavaju sad ih jasu njihovi....

A njihovi opalili gumenim mecima po njima....

Nije im valjala Jugoslavija sad vidim uzivaju

gori-tuzla-kazete.jpg

Sve se može raspasti a kao što ti tvrdiš da se RS niakda neće rapsasti tako su tvrdili da s eni SFRJ za koju je proliveno more krvi - neće raspasti.

ISKRENO se nadam da će RS preživeti, ali slede divlje demonstracije, pa dovoženje Balija u RS na demonstracije, pa pritisak iz sveta na Dodika da "pregovara" i posle da "prihvati zahteve" "naroda" .
Cilj je da se rasturi RS i da se utopi u Bazniju.

To je njima oduvek cilj, i da sam muskarac sad bih ti rekla sta samo mogu, ovako necu nije red. :)

Secam se ja i onih pre njega. Dodik je otkrovenje u poredjenju s njima.

Dodik je prvi koji je imao sve poluge vlasti u rukama... oni prije su bili ograničeni OHR-om i međunarodnim faktorom... ova sad struktura SDS-a je 3. generacija i vrlo malo imaju veze sa onima od prije... ne mislim ja ni o njima nešto lijepo... ali, narod će im sad u oktobru dati šansu...

ama ne interesuje me to... mene interesuje što nama u RS nije bolje, a nije nam bolje zbog ove "laktaške vlasti"...
Ma sta te briga, vidis da ljudi uzivaju kada neki drugi ljudi pate i gladuju.
I sigurno da je svakom coveku na ovom svetu njegov zivot i njegove svakodnevne brige najvaznija stvar, ali ipak bi trebalo da imamo neku empatiju
za ove jadnicke , a koji su, kako0 vidimo, hrabriji ( valjda su i ocajniji) od svih nas ovde.

Da. I zato mi ne bi bilo zao da im vidim samo pepeo od bivseg grada.

Ni meni nije žao - ali vidim da je ovo daleko veće zlo smišljeno i da ide prema Banjaluci.

P.S. Pogeldajte FB grupu "Udar" koja je jedan od organizatora, grupa istog iemna je u Kijevu.....

- - - - - - - - - -

To je njima oduvek cilj, i da sam muskarac sad bih ti rekla sta samo mogu, ovako necu nije red. :)

Mogu mnogo, nemate više vojsku, nemate tenkove, nemate topove. a oni će da navale na Vas, a vi ste u okupaciji NATO pakta... pa vidi.

Dodik je prvi koji je imao sve poluge vlasti u rukama... oni prije su bili ograničeni OHR-om i međunarodnim faktorom... ova sad struktura SDS-a je 3. generacija i vrlo malo imaju veze sa onima od prije... ne mislim ja ni o njima nešto lijepo... ali, narod će im sad u oktobru dati šansu...

Pa bio je i Dodik dok ih nije otresao i EU i medjunarodni faktor. Mogli su to i ovi pre njega da se nisu usrali od straha za svoje fotelje ili za svoju ratnu i kriminalnu proslost.
Ja sam iz I. Sarajeva i ako su imalo informisan znas kakve su hulje vladale za vreme prethodnika Milorada Dodika. Ko je sejao strah, koliko je glava palo, koliko pljacki, nasilje, bezakonja. Tek Mile je uveo red da se ovde moze ziveti normalno, da se zna ko vlada, sta se sme a sta ne.

Poslednja izmena:
Pa bio je i Dodik dok ih nije otresao i EU i medjunarodni faktor. Mogli su to i ovi pre njega da se nisu usrali od straha za svoje fotelje ili za svoju ratnu i kriminalnu proslost.
Ja sam iz I. Sarajeva i ako su imalo informisan znas kakve su hulje vladale za vreme prethodnika Milorada Dodika. Ko je stitio Eleza, Zdrala, ko je sejao strah, koliko je glava palo, koliko pljacki, nasilje, bezakonja. Tek Mile je uveo red da se ovde moze ziveti normalno, da se zna ko vlada, sta se sme a sta ne.

Januković je uveo red u Ukrajinu, istok živi normalno u saradnji sa Rusijom, a Zapad je divljački i sada plae zemlju. Tako će biti i ovde.

- - - - - - - - - -

Opet izrezirano prolece u Bosni, rezultat ce biti 3 entiteta ukinuta ;)
Ako smo pametni, otici cemo iz te kvazi drzave i postati nezavisna republika srpska :D

Tražiće ukidanje entiteta, to je cilj.

GRAĐANI Bosne i Hercegovine odlučili su reći glasno "ne" daljnjoj političkoj pljački i uništavanju države te životu u bijedi. Današnja okupljanja počela su u podne u većim gradovima na području Federacije BiH, a dvije nevladine organizacije pozvale su i građane Banja Luke da se pridruže. Nakon procjene sigurnosnog stanja općinske vlasti u Tuzli odlučile su da u petak u tom gradu neće raditi škole i fakulteti.

Tijek događaja pratite na Indexu

14:55 Zgrade Vlade Tuzlanskog kantona sva je u plamenu, ali vatrogasne ekipe su spriječene da interveniraju, javlja agencija Fena.

14:45 Gori zgrada Vlade u Tuzli! u Sarajevu policija gumenim mecima i suzavcem pokušava rastjerati demonstrante!

14:42 U Sarajevu sukob policije i demonstranata, više ozlijeđenih!

14:20 Situacija u Tuzli je izmakla kontroli, prosvjednici uništavaju inventar iz zgrade iznad koje se može primijetiti gusti oblak dima.

14:10 U poslijepodnevnim satima do izgreda je došlo i u Bihaću gdje se pred sjedištem županijske vlade okupilo nekoliko stotina prosvjednika. Kada je s njima pokušao razgovarati županijski premijer Hamdija Lipovača prosvjednici su ga zasuli kamenjem te potom gađali zgradu vlade. Lipovača i ostali vladini službenici potom su evakuirani iz zgrade koju pokušava zaštititi policija.

14:00 Novinar Al Jazeere koji se javio iz Sarajeva, navodi kako su demonstranti kamenjem gađali zgradu Vlade Kantona Sarajevo, na što je policija odgovorila suzavcem. Potom su pripadnici MUP-a potisnuli demonstrante na veću udaljenost od zgrade Vlade.

13:50 Al Jazeera javlja kako topovski udariodjekuju Tuzlom, te da se policija povukla ispred zgrade Vlade. Ima ozlijeđenih policajaca. Navodno je izbio i požar u zgradi Vlade.

13:30 BiH mediji javljaju kako prosvjednici demoliraju zgradu Vlade u Tuzli!

13:20 Više stotina građana Bihaća gađalo je zgradu Vlade Unsko-sanskog kantona kamenjem i jajima. Na zgradi je razbijeno nekoliko stakala, a došlo je i do naguravanja građana i policije, javlja Radio Sarajevo

12:45 Klix.ba javlja da je na ulicama Tuzle preko 5 tisuća ljudi! "Ako vam je do igre uzmite mede,zeke,slagalice NAMA JE DOSTA IGRE", pozivaju Tuzlaci.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...mecima-i-suzavcem-na-demonstrante/726172.aspx

i u tunisu je pocelo arapsko proljece samosapljivanjem onog prodavaca novina ...

Januković je uveo red u Ukrajinu, istok živi normalno u saradnji sa Rusijom, a Zapad je divljački i sada plae zemlju. Tako će biti i ovde.

- - - - - - - - - -

Tražiće ukidanje entiteta, to je cilj.

Hajd vise ucuti majketi! pa nismo mi maloumni da nam glupe Muje podvale svoje revolucije. Samo slutis gluposti i nerviras se bez razloga. Srpska nikad lepsa i nikad jaca.

- - - - - - - - - -

uživancija:D

nisu u stanju da kontrolišu ni 23% svoje teritorije ali su im puna usta "države" bih.:hahaha:

što incko ne interveniše?

Nema vremena druzi se sa oricem u Potocarima juce i danas.

Hajd vise ucuti majketi! pa nismo mi maloumni da nam glupe Muje podvale svoje revolucije. Samo slutis gluposti i nerviras se bez razloga. Srpska nikad lepsa i nikad jaca.

- - - - - - - - - -

ZAŠTO TREBA VRATITI USTAV REPUBLIKE BH!

-ROMI, JEVREJI, KINEZI, RUSINI, MADJARI, SLOVACI I SVE OSTALE MANJINE!
Da bi mogli biti birani u vlast i tako postati ravnopravni sa ostalima.

HRVATI!
-Da bi mogli biti ravnopravni i suvereni od Drine do Une i od Save do more a ne samo na Hercegovačkom kamenjaru. Da bi mogli sami birati svoje predstavnike, a ne da im to radi neko drugi, što je moguće urediti Izbornim zakonom Republike BH. Da se konačno oslobode katoličkih četnika, bivših „Jugoslovena“ iz oba HDZ-a koji ih lažu već 20 godina.

SRBI!
-Da bi mogli biti ravnopravni i suvereni od Drine do Une i od Save do more a ne samo u rezervatu zvanom tzv RS
. Da konačno progledaju i skinu sa leđe Laktašenka, koji ih je zajedno sa Miloševićem i Karadžićem doveo na prosjački štap i u svjetskim razmjerama na stup srama, zbog genocida u koji su bili uvučeni lažonm četničkom propagandom „o Srbiji do Tokija“, a Srbija sa tim budaletinama sve više postaje „Nokia“.

BOŠNJACI!
--Da bi mogli biti ravnopravni i suvereni od Drine do Une i od Save do more a ne samo u rezervatu zvanom tzv FBH. Da bi zaustavili i spriječili veleizdajnike iz SDA, SDP, SZBH, DNZ da dalje prodaju i ruše našu Jednu i jedinu.

BOSANCI I HERCEGOVCI!

Njih ne treba nagovarati, oni sve ovo razumiju

Nema vremena druzi se sa oricem u Potocarima juce i danas.

https://www.facebook.com/1udarbih?fref=ts

Vise volim nase lopove nego federalne svece.

Do juce smo redom bili koljaci i genocidni a danas bi da sa njima divljamo po nasoj lepoj RS. Malo sutra.

A za Dodika sta da kazem sem neka nam je ziv i zdrav jos 100 godina!

Позивам браћу у Републици Српској да се не идентификују са прикривеним циљевима ове побуне у Федерацији јер је главни циљ изазивања побуне унитаризација целе БиХ. Не падајте на "економске" разлоге.

Ni meni nije žao - ali vidim da je ovo daleko veće zlo smišljeno i da ide prema Banjaluci.

P.S. Pogeldajte FB grupu "Udar" koja je jedan od organizatora, grupa istog iemna je u Kijevu.....

- - - - - - - - - -

Mogu mnogo, nemate više vojsku, nemate tenkove, nemate topove. a oni će da navale na Vas, a vi ste u okupaciji NATO pakta... pa vidi.

Navaljuju oduvek pa nista. Nisu nam nista mogli dok je u Rusiji klecao pijani jelcin a ne sada kad se stvari odvijaju malo drugacije. Mirno spavaj i ne brini ti nista za nas, bolje, pogledaj malo oko sebe, nesto mi Vule i Toma previse puzu pred svetskim mocnicima.

Back