Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Dvoumila sam se gde ovu temu da postavim, ovde ili na psihologiju.
Naime imam 18godina, sada ce svi reci pobertet slicne gluposti, ali ne pricam sad o tome i mislim da ja to nikad nisam prozivela kako su moji vrsnjaci proziveli.
Imam po meni jedan ogroman problem, koji iziskuje za sobom more problema. Imam oca (50god) koji je tako reci dosta konzervativan, krug prijatelja mu ne ne svodi na nulu nego je jos tako reci u minusu. Ponasa se ne znam kako bih to opisala. UVEK mora da bude po njegovom, tako ili nikako. Sta to znaci? To znaci da kada nekome zabrani nesto ili kaze da se to uradi, to mora da bude i nema ali i slicnog. Mama cesto prica jednu pricu pa drugu. Otkako znam za sebe oni se ne slazu, uvek su bili u svadji nekada bi se zagrli ili slucajno mozda poljubili. Sta znaci nekada? pa to je onako mozda 2-3 puta godisnje. Sa tatom nikad nisam imala neki odnos. Secam se jos perioda kada sam bila u zabavistu, sta god bih zgresila ubio bi boga u meni, pa je sve to psotalo mnogo gore kada sam krenula u skolu. Uvek sam bila odlican djak, ali nikad nije bio zadovoljan time, i kad bih dobila 5- derao bi se na mene za 3 bih batine dobijala pa sam cesto i lagala za ocene, jer bolje mi je bilo da ubije boga u meni jednomposle roditeljskog nego svaki put kad bih dobila neku ocenu. Tako je bilo do nekog VII - VIII razreda i od tada nije ubio boga u meni no i dan danas se desi da dobijem somar (cestit ) za stvari koje mu se ne svide i koje nisu po njegovom. Od odlazaka napolje jedino do skole, i ono svakodnevno do prodavnice. Sto se mog drustva tice, niko mu nije po volji, bas kao i za mamine prijateljice, a za drugove nece ni da cuje. Ali kad je brat u pitanju stvari potpuno drugacije stoje iako on ima samo 14 godina moze gotovo sve da radi sto pozeli.Ne znam vise sta da radim, polako postajem ocajna zbog celoukupne situacije.....
Pokusam da trazim podrsku od mame ali ona je danas na mojoj strani a sutra ide totalno drugacija prica....![]()
A tipično... pogotovo za mlađeg brata. I mislim da nije fora što je muško već što je mlađi i možda otresitiji, druga ličnost, veći buntovnik, a ti sva odlična i fina i ideš niz dlaku i dok to ne promeniš neće se promeniti ni njegov odnos prema tebi. No, malo upozorenje