Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko gde ima da se kupi ona kasica sto je kao limenka, kad hoces da je otvoris moras da je iseces otvaracem za konzerve, a pre toga nema vadjenja novca po malo?

E ja to videla u onim ''sve za.....''
Ja sam skupila oko 4000din siće tako što sam na vrhu flaše od kisele vode napravila rez i ubacivala metalne parice... isekla sam flašu kad je bila otprilike do pola puna i izbrojala 4000... jeeeeeeeeeeeee :)

Pedja nije kasno. Ionako si ti strastveno nepusac najredovniji na obom forumu. Zamisli da od danas pocinjes da pusis, izaberi si cigarete i svaki dan puni kasicu prasicu. Do leta ces imati za super odmor. Da vidis i ti neku korist od foruma

Meni je zdravlje na prvom mestu. Ne moram nista da kupim, ali mi je vazno da se nikada nisam trovao na takav nacin, posto nas i onako truju raznim izduvnim gasovima i ozonskim rupama.
Pusaciu je zdravlje znacajnije kad prestane da pusi od onoga ko nikada nije pusio, kao sto je osudjeniku sloboda znacajnija kad izadje iz zatvora, nego onome ko u zatvoru nije ni bio.

Narode evo me u nedoumici pa molim one koji imaju iskustva ili informacije na ovu temu da mi odgovore da li znaju o cemu se radi u mom slucaju... Pre 15 dana sam poceo da koristim Zyban, prva tri dana po jednu tabletu a onda po dve, ujutru i uvece... Posle 5-6 dana sam primetio da mi se drasticno manje pusi, tako da sam mogao da prodjem dan sa 4-5 cigaret sto je bar 10 puta manje nego sto sam inace pusio... kako dani prolaze meni ne dolazi ocekivani osecaj gadjenja, naprotiv, poslednjih par dana sam povecao broj popusenih cigareta... pitanje je: da li je ovo normalno? nakon kog vremena treba da se pojavi zeljeni efekat i posle koliko vremena treba da se potpuno prestane sa pusenjem? Bio bih zahvalan ako neko ima odgovore na moja pitanja i zamolio bih da ne komentarisete Zyban u smislu dobar je ili losh... to me ne interesuje samo ovo sto sam pitao!

A ko Vam je prepisao Zyban? Ili ga koristite na svoju ruku? U tom slucaju, sami cete morati da se lecite do kraja jer Vi sigurno to znate posto ste sebi uveli lek.
Ali ako Vam ga je uveo lekar onda sa tim lekarom morate biti u kontaktu i njemu postaviti sva pitanja jer on zna zbog cega i kako se uvodi Zyban i kakvi su mu efekti i kad i koliko treba da smanjite cigareta a kad da ih ostavite te sta je zeljeni efekat - Zyban uvode lekari koji se bave nikotinskom zavisnoscu i znaju sve o svemu vezano za ovaj lek i njegove efekte.. O ovome Vas je vas lekar sigurno obavestio ako Vam vodi terapiju, no ako nije javite se svom lekaru sa pitanjima - to se preko interneta ne moze objasnjavati jer je svaka terapija individualna, kao i doze, kao i efekti leka i to moze da isprati samo onaj ko Vas.
A ako ste se samomedicirali...u tom slucaju....sta da VAm kazem. "Uradi sam' tehnika nosi svoje rizike od neuspeha i neznanja.

Poslednja izmena:
A ko Vam je prepisao Zyban? Ili ga koristite na svoju ruku? U tom slucaju, sami cete morati da se lecite do kraja jer Vi sigurno to znate posto ste sebi uveli lek.
Ali ako Vam ga je uveo lekar onda sa tim lekarom morate biti u kontaktu i njemu postaviti sva pitanja jer on zna zbog cega i kako se uvodi Zyban i kakvi su mu efekti i kad i koliko treba da smanjite cigareta a kad da ih ostavite te sta je zeljeni efekat - Zyban uvode lekari koji se bave nikotinskom zavisnoscu i znaju sve o svemu vezano za ovaj lek i njegove efekte.. O ovome Vas je vas lekar sigurno obavestio ako Vam vodi terapiju, no ako nije javite se svom lekaru sa pitanjima - to se preko interneta ne moze objasnjavati jer je svaka terapija individualna, kao i doze, kao i efekti leka i to moze da isprati samo onaj ko Vas.
A ako ste se samomedicirali...u tom slucaju....sta da VAm kazem. "Uradi sam' tehnika nosi svoje rizike od neuspeha i neznanja.

Hvala na savetima, odavde gde sam nemam mogucnosti da se konsultujem sa bilo kime zato i trazim odgovor ovde, a ovo sto ste mi Vi rekli se upravo odnosi na ono sto ja nisam zeleo da slusam i iz tog razloga sam zamolio da se te price preskoce... imam konkretno pitanje... ako je moguce da od nekoga sa dobrom voljom dobijem i priblizno takav odgovor. Hvala unapred!

Hvala na savetima, odavde gde sam nemam mogucnosti da se konsultujem sa bilo kime zato i trazim odgovor ovde, a ovo sto ste mi Vi rekli se upravo odnosi na ono sto ja nisam zeleo da slusam i iz tog razloga sam zamolio da se te price preskoce... imam konkretno pitanje... ako je moguce da od nekoga sa dobrom voljom dobijem i priblizno takav odgovor. Hvala unapred!

Nisam koristila, ali predpostavljam da malo morate i da izdrzite, ako vam se povecava zelja stisnite zube i ne povecavajte broj cigareta. Pretrazite forum od pocetka, bilo je nekoh prica oko Zybana ali sada nemam vremena da trazim ali prosurfajte malo po stranama naci cete

Narode evo me u nedoumici pa molim one koji imaju iskustva ili informacije na ovu temu da mi odgovore da li znaju o cemu se radi u mom slucaju... Pre 15 dana sam poceo da koristim Zyban, prva tri dana po jednu tabletu a onda po dve, ujutru i uvece... Posle 5-6 dana sam primetio da mi se drasticno manje pusi, tako da sam mogao da prodjem dan sa 4-5 cigaret sto je bar 10 puta manje nego sto sam inace pusio... kako dani prolaze meni ne dolazi ocekivani osecaj gadjenja, naprotiv, poslednjih par dana sam povecao broj popusenih cigareta... pitanje je: da li je ovo normalno? nakon kog vremena treba da se pojavi zeljeni efekat i posle koliko vremena treba da se potpuno prestane sa pusenjem? Bio bih zahvalan ako neko ima odgovore na moja pitanja i zamolio bih da ne komentarisete Zyban u smislu dobar je ili losh... to me ne interesuje samo ovo sto sam pitao!

Zyban ne izaziva,gadjenje i zelju za prestankommvec se radi o anti depresivu sa kojim takodje mora da se donese odluka od sutra sam ne pusac!!!Ipak kako bi to bilo uspesno predlaze se koriscenje nedelju dana pre ostavljanja kako bi se napravila adekvatna doza u krvi...
Iz iskustva,Zyban je OK ali zahteva licnu odluku a on je samo tu da pomogne,nuspojave znaju biti uzasne od grejanja u rstima,vrlo cesto ne prospavanih noci,susenja usta..ali protiv depresije pomaze....samo treba istrajati i ispostovati dve kutije...
Takodje moram napomenuti da se ne radi o carobnom leku ,tpa ja popijem i kao nisam vise pusacBorba je svakodnevna ,a ovo je samo pomoc....
prelistaj forum ima par komentara .....

E i ja sam bila ubeđena da taj Zyban počneš da piješ kad ostaviš cigare pa kad ti dođe ona nesnosna frka... Ne verujem da će te lek odvići od pušenja, samo tvoja čvrsta volja! Eventualno da smisle neki hirurški zahvat za odstranjivanje dela mozga gde je smešteno uživanje u cigarama :D :D :D :hahaha:
Večeras me jedan poznanik kog nisam videla 100god kurtoazno ponudio cigarom, ja se zbunila, kao ''šta ti meni... '' :) pa tek posle skapiram koliko je to u stvari ružno... nikad nisam imala običaj da drugog nudim svojim cigarama, eventualno ako je pušač a nema trenutno.... Ružnog li manira :)

E i ja sam bila ubeđena da taj Zyban počneš da piješ kad ostaviš cigare pa kad ti dođe ona nesnosna frka... Ne verujem da će te lek odvići od pušenja, samo tvoja čvrsta volja! Eventualno da smisle neki hirurški zahvat za odstranjivanje dela mozga gde je smešteno uživanje u cigarama :D :D :D :hahaha:
Večeras me jedan poznanik kog nisam videla 100god kurtoazno ponudio cigarom, ja se zbunila, kao ''šta ti meni... '' :) pa tek posle skapiram koliko je to u stvari ružno... nikad nisam imala običaj da drugog nudim svojim cigarama, eventualno ako je pušač a nema trenutno.... Ružnog li manira :)

Vi bivsi pusaci imate obicaj da postanete gori od onih koji nikada nisu pusili.
Meni se dosta puta desilo da me neko, neznajuci da li pusim, ponudi cigaretom, ali od toga nisam pravio tragediju.
Kulturno se zahvalim, kazem da ne pusim i to je to.

Ako ti treba pomagalo, probaj i nicorette, nisu ko zna sta ali kad te bas uhvati da ti se pali i gotovo onda prozvaces jednu zvakaci i smiri te na par sati a za to vreme se uhvatis necim drugim. Ja jos imam te nicorete, retko ih vec zvacem ali nekad ako se dobro najedem prozvacem jednu. Meni su bar pomogle u nekim kriticnim trenutcima. Good luck

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back