Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Betty:
aaa...tema vraćena u ovaj galimatijas.....jel to ono: nepušači, terajte se u jedan konfuzni tridesetostrani ćošak, jel to :roll: ooo....pa zar je TOLIKO nevažno ODRŽAVANJE zdravlja? Ko će to da čita...:cry: I ko će posle naći to što traži :twisted:

Antonela, koji je to faks, jel Megatrend?

Pa vi cete da citate! I onaj koga zanima ta tematika pronaci ce sta trazi! A postoji Svastara, Beograd, itd p atamo moze i tema o kaficima u Beogradu, pusackim i nepusackim :)
A kutak ne bi imao 30 i kusur strana da nema chata o glupostima. Posto chat ne moze u normalnim okolnosti, onda jedini nachin da postoji ovakva tema koja je 80% chat jeste da bude grupisana. Ili da se stavi brava. Posto bi drechali na mene da stavim bravu kako se ne brinem o zdravlju i promociji ne-pushenja, onda mora ovako. Drago mi je sto ste se odrekli cigareta, ali bre brate....! Ne moramo slusati o tome na vise tema od po vise strana, zar ne?

Betty:
aman ženo mora ovde neko i makar POVREMENO da se zabavi i opusti :) Nemoj lock, pliz, što sisurova, nema razloga....
btw. ne moraš uopšte da čitaš, ako ti je dosadno ;)

Pa vidis da ne zakljucavam, bre! Samo objasnjavam zasto ne moze da postoji veci broj ovakvih tema: sve sto je u vezi sa, mora pod jednu temu - ako vec mora da se chatuje i drvi o duvanu bar neka bude na jednom mestu.....Ionako me opominju na PP kad brisem chatove na drugim mestima "A kako moze na pushenju, tamo su samo chatovi pa nikad ne brises!" :roll:

pa mico, možda stvarno treba MALO da olabavis pristup...ja ne znam drugi način, zvaničniji neki, za davanje podrške od - prijateljskog. Prijateljski znači da smo ovde opušteni, šalimo se na svoj račun, pričamo kako nam je (ili je bilo) teško....bez doktorskih teza, obični jednostavni ljudi koje je mučio duvan :)

U tom kontekstu normalno je i poželjno postavljati i otvorena i zatvorena pitanja (jesi ostala pri odluci da ne pušiš, šta si kupila sebi za prvu nedelju, itd). takav razgovor NIJE besmislen, ni onda kada malo "ode u krivinu" - jer je reč o grupi koja treba da pojača interne veze zarad sadašnjeg (i novog ) davanja podrške onima koji dolaze - što je cilj ove teme, da se olakša najzdravija moguća odluka o ostavljanju duvana :D

Chat su, btw, one besmislene trakavice na Svaštari, živa bila pa videla! Ovo je gathering of the common people - quit smoking label :)

Ako te pitaju, objasni im da smo mi ovde relativno mala i dobro integrisana grupa za podršku ostavljanju pušenja i da tu važe drugačija pravila u odnosu na preletače s teme na temu - stalni smo članovi topica i istrajni u jednoj temi - ostavljanju duvana :idea:

btw. nije valjda da se ne vidi čemu sve ovo? :shock: "drvljenje" je ekvivalent za "tupljenje"? :? To je malo uvredljivo - namere su ovde NAJBOLJE MOGUĆE, neprofitne baš kao i tvoj posao što jeste, imaj razumevanja :) Niko ovde nije dužan, sve je na principu dobrovoljnosti, podrži bwe taj timski duh!

E, Betty, nek' si joj rekla! :D ;)
Čitajući ovaj gore post baš razmišljam o tome kako, kad otvorim forum prvo čitam ovaj nepušački kutak, vidim šta ima novo, eventualno nešto upišem, ili ne, i onda mogu da idem dalje. :).. pa sam pomislila, ma da se nisam "navukla" na forum, kao zamenu za cigare, a? :D
Super je što ovaj kutak postoji, pa makar malo i chat-ovali.
Elem, imah jednu krizicu za vikend, i pomislih šta bi mi rekli forumaši iz nepušačkog kutka, i vrlo brzo shvatim da nema potrebe podleći tako niskim strastima, kao što je gušenje emocija duvanom... a ne pušim već (sad već mogu da kažem VEĆ) 10-ti mesec! dvocifren broj. Nije mala stvar!

Ko sto vidis, samo m cinjenicom da ne brisem temu koja ima 37 strana uglavnom chata, dajem joj podrsku - sto se rogachis na mene?! Samo kazem da ne moze da bude pet ovakvih tema vezanih za ******* (jedna za prestanak, jedna gde izlaze nepusaci, pa ce tu da pristigne i ona u pushenju u javnom prevozu ili vec razne nepusacke kampanje). Nemam nista protiv sto ste prestali da pusite i sto ste otvorili temu za medjusobnu podrsku, ali brate ne morate gnjaviti i sav ostali svet koji ili pushi (sto je jos uvek legitimno pravo, iako ne podrzavam) ili nikad nije pushio (pa ga stvarno ne zanima ko se kolko dana skinuo). Znaci, ono sto me je oduvek zapanjivalo kod pushacha i bivsih pushaca jeste ta doza strasne agresivnosti prema drugima: dok pushe cine to agresivno i ne postujuci uopste prava nepushaca da budu u nezagadjenoj okolini; a kad prestanu da pushe pocinju tako agresivnu kampanju PROTIV pusenja da niko ziv ne moze da se spasi od toga...?? Majke mi, evo sad kad smo na ovoj temi, ajde bas da se drzimo teme: mislim da je ovo stvarno nesto sto ne mozete poreci! Sigurno ste najdosadniji na svetu prema svakome ko jos pusi u vasoj okolini, garantujem! SAad vam duvan smrdi najvise na svetu, smeta vam najgore na svetu, nema vecih zagovornika od vas da se sa pusenjem prestane i kolko je to strasan porok...! Ok, podrzavam, sa zdravstvenog aspekta - jeste u pravu: odvratno je pusiti, i prema svojim plucima i prema tudjim plucima (sindikat pluca vam je zahvalan do groba!). REkoh - samo se vi druzite, razmenjujte podrsku, i dnevna dogadjanja. Tema stoji. Al' nema razloga da me zapljunes kad grupisem sve sto je vezano za ovu grupu i njenu diskusiju na jedno mesto, zar ne? Sve sto je sa ginekologijom u vezi ide pod jednu temu, psihijatrijska pitanja pod jednu temu, urologija i stomatologija takodje pod jednu...Zasto mislis da je ova tema toliko razlicita i bitnija da bi trebalo da se raslojava na vise tema? Drvljenje, inace nije kod mene ekvivalent za tupljenje nego za - smaranje! :) Mene brate smarate. Ja ne pusim i nikad nisam, i mene ovo smara. Ali ovo nije moj moj privatni forum pa trpim i ono sto me smara zato sto je drugima bitno. Svako ima pravo da mu nesto bude bitno ili da ga nesto smara. Zato se i teme grupisu da se ljudi ne bi smarali onim sto ih ne interesuje u okvirima pomenutih grupa. Ne viodim u tome nista strasno, niti uvredljivo. I nije bilo namere da se bilo ko uvredi mojim komentarom. Ako je uvredljivo to sto javno kazem da me smara tjaskanje bivsih pushaca na 37 strana - izvinjavam se istima, i ne vidim kako to z anjih moze biti uvreda. To je moje lcno osecanje i ja imam pravo da ga izrazim, jer ja moram da citam ovu temu svaki dan bez obzira sto me smara - taka mi funkcija. PA se ne zalim na to, zar ne, niti je zatvaram. Mogu valjda da kazem da mi je dosadno? O boze! :) Inace podrzavam timski duh, i ako nisi primetila upucujem(o) vam pusache u kutak za odvikavanje, cime nadam se doprinosimo vasoj kampanji protiv pusenja! ;)

Moje misljenje je da sigurno nikom ne smeta ova tema i chatovanje na njoj, jer je i to deo nje. I kao sto si primetila posecuje je mali broj ljudi. Mislim da nema potrebe da raspravljamo vise o tome gde je tema i sta je na njoj bitno, samo gubimo vreme citajuci ove glupe postove, umesto da pricamo o ostavljanju pusenja, a uostalom Betty je sve lepo rekla.
U redu je sto je tebi tema dosadna, ali ne verujem da nekoga to preterano zanima (ovo nije nista licno).
I ne smetaju mi cigare iako ne pusim ;)

slažemo se .........TO volim da čujem :D Samo je važno da nam ne visi stalno Damoklov mač na temi....

Ja sam imala juče krizu (tj. nešto nalik na nju) :arrow: ulazi neki dim ko zna odakle pravo u moju sobu :shock: I miriši....i miriši....i nja :P Posle uđe miris kafe....:? Sve to oko 3 izjutra, yebote, pa ondaK opet miris cigare (neko odozgo sprema ispite noću :) ) ....žasu 8)
Ali MeGiS je u pravu, ne treba gušiti emocije duvanom.

Ne daj se Betty... Ti si mene sokolila pa evo i ja cu tebe sada :)
Eto juce sam bio sa prijateljima na nekom splavu, posle vecere svi do jednoga pripalise cigarete, onako slasno nakon dobre klope, jedini ja - 'ladan k'o spricer! :) Gledam ih, puckaju te cigarete, ni da mrdnem i nije mi bilo ni nelagodno niti sam pozeleo da prilpalim. Razgovramo, priocamo viceve, sve normalno, dim se vije po celom splavu a vas drugar shvata da je zasao u drugi mesec kao nepusac i da se mnogo dobro kao takav oseca :)
Samo napred, mozemo mi to...

codemaker:
Ne daj se Betty... Ti si mene sokolila pa evo i ja cu tebe sada :)
Eto juce sam bio sa prijateljima na nekom splavu, posle vecere svi do jednoga pripalise cigarete, onako slasno nakon dobre klope, jedini ja - 'ladan k'o spricer! :) Gledam ih, puckaju te cigarete, ni da mrdnem i nije mi bilo ni nelagodno niti sam pozeleo da prilpalim. Razgovramo, priocamo viceve, sve normalno, dim se vije po celom splavu a vas drugar shvata da je zasao u drugi mesec kao nepusac i da se mnogo dobro kao takav oseca :)
Samo napred, mozemo mi to...

па ниси ни могао псле добре клопе - добру клопу су имали они (ти си ваљда, на дијеталном :()

а, није добро ни пасивни пушач ;)

Meni je podjednako smetao miris cigareta i dok sam bila nepusac, i kada sam pusila i sada kada ne pusim. Nikada nisam zapalila cigaretu u prostoriji gde je bilo dece, i uvek sam se uzasavala majki koje drze dete u narucju i puse... Moj stav prema pusacima se uopste nije promenio - uvek je bio isti... Smatram da sam trovala samo sebe dok sam pusila... Takodje, nikada nisam zapalila cigaretu u necijoj kuci a da prethodno nisam pitala mogu li...
Pocetak pusenja smatram jedinom svojom velikom brljotinom u zivotu. Ni danas mi nije jasno kako mi je tako dugo trebalo da shvatim koliko mi to nije uopste bilo potrebno u zivotu.
Takodje, pre godinu i po sam imala (ne)prilike da vidim bolesne i umiruce od raka pluca.... :-( to je takva muka... da ne pozelis ni najgorem neprijatelju... :-( :-(
Tako da, man'te se tog otrova i lepo zivite svoj zivot! :)

anakin:
joj sto ste dosadni..ako ste prestali da pusite, zaboravite na cigarete bre...
to prebrojavanje dana, meseci, nepusackih stolova po kaficima, piksli, gledanja ko pusi a ko ne je mnogo glupo...
skinuli ste se sa droge i to je to...ne znam sta tu ima toliko da se tupi...
Nemj tako Anain, nisi fer...
Nadam se da srecom (i zelim ti stvarno), nisi nikada imala te ili neku drugu vrstu zavisnosti, pa ne mozes da shvatis sa cime se mi koji se "skidamo" sa cigareta susrecemo... :(
Svaka i najmanja rec, pohvala, predlog ili uspeh, savladana kriza, znaci za sve nas podstrek da izdrzimo. Pricamo izmedju sebe, hrabrimo se, pomazemo da se prebrode krize kad naidju, mnogo znaci... Veruj, mnogo je tesko ponekad, ma sta ti o tome mislila.
I mi bi voleli da bude kako ti kazes "skinuli se sa droge i sta tu da se tupi..." ali ne ide to bas tako, prokletinja se vraca bas onda kad smo najranjiviji ili maltene spremni da popustimo, ne birajuci vreme i mesto.
Ovim sto si napisala, nisi nam pomogla ni malo, jer da to kako pises, jest tacno, covecanstvo ne bi imalo problema sa drogama svaje fele. Samo se kaze "necu" i nema sta da se tupi vise...
Iskreno se nadam da ti slicnih problema nemas i da nikada neces imati, ali sto kazu ako ne mozes pomoci, nemoj ni takvim komentarima odmagati. Nemoj biti sigurna da ako bi kojom nesrecom (sto ti niakko ne zelim) zapala u neku zavisnot, ti jednostavno to ostavila i ne bi "tupila okolo" o tome jer sta tu ima - ostavis i kraj price?
Kad bi to samo tako moglo, bilo bi sajno :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back