Nepristojni gost

Najgori su mi oni koji dodju tako što su se prethodno sami najavili, znači nisu pozvani. Pod obavezno mi ulaze u kuću sa buketom sveća i flašom viskija i treba im tri debela sata da kažu zbog čega su došli. Razlog njihove posete je uvek potreba za nekom uslugom.

A ova tri debela sata ja treba da izigravam dobru domaćicu i da ih animiram da bi na kraju tražili uslugu. Mogli su to i telefonom da kažu. I to uvek i pitam: treba li vam nešto? Odgovor je naravno odrečan. Posle nekog vremena sam shvatila da to namerno rade. Imaju neku filozofiju, kao kad mi udje u kuću pa još me direktno nešto zamoli, da smo intimniji prijatelji, a prethodno se ne znam koliko vremena nismo ni videli ni čuli.

I meni se ovo dešavalo.
Nego sad sam i ja postala drska ,,Ej, ćao Maki jel si slobodna danas mislili smo (uvek množina) da svratimo do vas kupili smo nešto Leni" woooooooooow ko šamar da sam dobila......... Nismo, žao mi je, baš danas nismo slobodni ali hoćemo, javićeMO vam se sigurno kad budemo bili :roll:

Ja sam od kad zivim sama zaklucila da ne volim goste ... I to samo zato sto imam neki trip u glavi da posluzenje treba da bude najbolje, kafa kao u coffe dreamu i to mi stvara preopterecenje ... Znam da sam u teskom tripu, ali sta cu ... I najvise od svega mrzim nenajvaljene goste, ali niko to ne radi, jer trubim na sav glas da to mrzim ...

Ja sam od kad zivim sama zaklucila da ne volim goste ... I to samo zato sto imam neki trip u glavi da posluzenje treba da bude najbolje, kafa kao u coffe dreamu i to mi stvara preopterecenje ... Znam da sam u teskom tripu, ali sta cu ... I najvise od svega mrzim nenajvaljene goste, ali niko to ne radi, jer trubim na sav glas da to mrzim ...

sto si blesava :) pa ne dolaze ljudi kod tebe da bi jeli, nego da vide tebe... mislim, ako ih posluzis, pa jos necim lepim - divota, ali nije to (glavna) svrha posete... imam i ja te tripove da budem savrsena domacica, itekako, ali sam u stvari postala bolji domacin od kada sam prestala toliko da brinem o tome - potrudim se, naravno, ali nije savrseno posluzenje cilj, nego lepo provedeno popodne/vece... a to moze i uz casu vode :)

Ne volim kada mi gosti utrape svoju decu i još očekuju da ih kao dobra domaćica, poslužim, kuvam kafe, praznim piksle, stavim meze na sto... A još manje volim one koji s vrata odmah krenu s kritikama, ne valja nam ovo, ne valja nam ono, uoče najmanji trag prašine( znači, aljkava sam i štrokava); pa im se ne sviđa nešto, npr fixni telefon, odmah ti kažu gde da kupiš bolji i noviji model, ne sviđa im se moj mobilni telefon, ne njihov je bolji i ima milijardu funkcija više od mog; ne sviđa im se ništa, ali zato su tu oni najbolji i savršeni i u sve upućeni, pa će me vratiti na pravi put:dash: Ili fanatici za mobilne telefone koji su u stanju 2 sata da pričaju o raznim modelima i njihovim funkcijama i ne primećuju da svi okolo zevaju; zatim politički fanatici što nema potrebe komentarisati.

Ne volim kada mi gosti utrape svoju decu i još očekuju da ih kao dobra domaćica, poslužim, kuvam kafe, praznim piksle, stavim meze na sto... A još manje volim one koji s vrata odmah krenu s kritikama, ne valja nam ovo, ne valja nam ono, uoče najmanji trag prašine( znači, aljkava sam i štrokava); pa im se ne sviđa nešto, npr fixni telefon, odmah ti kažu gde da kupiš bolji i noviji model, ne sviđa im se moj mobilni telefon, ne njihov je bolji i ima milijardu funkcija više od mog; ne sviđa im se ništa, ali zato su tu oni najbolji i savršeni i u sve upućeni, pa će me vratiti na pravi put:dash: Ili fanatici za mobilne telefone koji su u stanju 2 sata da pričaju o raznim modelima i njihovim funkcijama i ne primećuju da svi okolo zevaju; zatim politički fanatici što nema potrebe komentarisati.

Па, бирај са ким се дружиш!

Како неком уопште такви људи дођу у кућу?

Како, бре, неко дозволи да му у његовој кући неко примети прашину?

Нека је обришу ако им смета, или нека више не дођу!

(Ово није теби лично упућено, него уопштено)

Nisu u pitanju prijatelji, već familija:( jedan moj rođak je takav i na njega sam mislila dok sam ovo pisala. radi se o tome da čovek stalno pronalazi tuđe "mane", a u stvari ne vidi svoje. Baš je svratio danas i to nenajvljen i odmah rekao da mu se ne sviđa kako stoje kablovi za adsl, ali ga to nije sprečilo da sedne za komp i proveri poštu :confused: ja sam se pokupila i otišla u grad. :) a on ostao da sedi sa mojom kevom!

Nisu u pitanju prijatelji, već familija:( jedan moj rođak je takav i na njega sam mislila dok sam ovo pisala. radi se o tome da čovek stalno pronalazi tuđe "mane", a u stvari ne vidi svoje. Baš je svratio danas i to nenajvljen i odmah rekao da mu se ne sviđa kako stoje kablovi za adsl, ali ga to nije sprečilo da sedne za komp i proveri poštu :confused: ja sam se pokupila i otišla u grad. :) a on ostao da sedi sa mojom kevom!

Ајооој!
Е,то је још горе!
Пријатеље можеш да бираш,. али фамилију...
Немам таквих искустава, на срећу!

Ја имам једног рођака давежа који чита новине кад дође у госте и седи за компјутером
Врло сам му отворено ставила до знања да гуши
Од тад више не долази:)

e, sad sam skoro imao priliku da mi banu neke devojke koje nisu imale gde da spavaju... znamo se mi odranije... znaci, tu dozu nepristojnosti nisam video ni kod muskaraca nekih, majke mi... od dizanja nogu na sto, do povlacenja torbe preko celog stana, ostavljajuci po parketu liniju od nekog metala na torbi... o kupatilu posle tusiranja da i ne pricam... ume da mi zasmeta kad neki ljudi isto nemaju osecaja pa ostaju do kasno, iako znaju da ja sutra svakako radim... mada jako volim goste... posebno one koje ja pozovem da dodju... i volim da se osecaju kao kod svoje kuce... da im je prijatno... ali, neki ljudi stvarno ne umeju to da cene...

Ma, ne pustam u kucu nikog kog ne ocekujem a ti koje ocekujem su provereni....

A Rile, bre, pa to izgleda da su te bukvalno shvatile kad si im reko da se osecaju i ponasaju ko kod svoje kuce, zato ja to kazem samo onima za koje znam kako se kod svoje kuce ponasaju :)

Da, neko je gore napisao za nemarne devojke, slazem se ... Vise od nenajvljenih gostiju mrzim one koji se ponasaju bahato ... Lupaju vratima od wc, struzu stolicama po parketu, namerno prljaju, udaraju o namestaj kao slucajno... Kao da su ljubomorni .... To uopste ne kapiram! Mislim, ponasaj se pzaljivije nego u svojoj kuci, a ne ... Nije moje, sta me briga!

ово сам синоћ заборавио да напишем...дакле, смета ми кад им се изнесе слатко и воду, а они, непристојни гости не узну једну или две кашичице, него поједу целу чинију.
безрепа стока, неваспитана.
штета што одумире овај стари српски обичај.

ово сам синоћ заборавио да напишем...дакле, смета ми кад им се изнесе слатко и воду, а они, непристојни гости не узну једну или две кашичице, него поједу целу чинију.

Јој, Миле, код нас у Банату се не износе слатко и вода, па кад одем у Србију ко родбине, ЈА поједем целу чинију! Волем!
Али, они то знају, па мени посебно и дају чинију, ма какву чинију, теглу! :hahaha:

Јој, Миле, код нас у Банату се не износе слатко и вода, па кад одем у Србију ко родбине, ЈА поједем целу чинију! Волем!
Али, они то знају, па мени посебно и дају чинију, ма какву чинију, теглу! :hahaha:
ја би ти изнео и леба да лепо све омажеш.

e, sad sam skoro imao priliku da mi banu neke devojke koje nisu imale gde da spavaju... znamo se mi odranije... znaci, tu dozu nepristojnosti nisam video ni kod muskaraca nekih, majke mi... od dizanja nogu na sto, do povlacenja torbe preko celog stana, ostavljajuci po parketu liniju od nekog metala na torbi... o kupatilu posle tusiranja da i ne pricam... ume da mi zasmeta kad neki ljudi isto nemaju osecaja pa ostaju do kasno, iako znaju da ja sutra svakako radim... mada jako volim goste... posebno one koje ja pozovem da dodju... i volim da se osecaju kao kod svoje kuce... da im je prijatno... ali, neki ljudi stvarno ne umeju to da cene...

QuQu Rile, šta te snađe :eek:. Ne bih im prećutala takvu bahatost. Od svih navedenih, ove su daleko najnepristojnije.

И ја кажем:ok:
Уопште не мора да одумире, јер да су наше модерне даме, овако као је је ли:lol:, обавештене, па и ако не знају да направе слатко - има да се купи готово и то одлично - препоручила ми једна бакица кад сам куповала у Идеи и зове се бакина тајна:ok:
Тако да.... ја стварно не знам, али знам ко зна
Уосталом, сад кад одем код свекрве има да је натерам да ми издиктира бар још 2 рецепта за слатко, имам само обичне и шумске јагоде, али нисам никада правила

Ma mogu da predjem preko mnogo stosta , ali par gostiju mi dodje vec da isteram . Nevolim kad mi dodju u posetu za vreme kad nam deca spavaju posle podne , galame kao na vasaru . Ili kad nam po kuci setaju obuveni , navodno " znas nisu nam prljave cipele pa nesetamo mi po svincu i stali " . Mislim ako se mi ukucani izuvamo sto nebi i oni . po meni je to krajnji bezobrazluk , cak gore od nepristojnosti .

Back