Nepristojni gost

evo jos primera nepristojnih gostiju: evo recimo izbeglice primili smo ih kako smo ih primili, tako da imaju vise prava od nas , voze DIVLJI TAXI i kad su ih uhvatili a to se sve desava oko nove godine , panduri im skinu tablice a oni naprave haos tuzice legalnog taxistu koji sve uredno placa ovoj( BESKORISNOJ, PLJACKASKOJ, LOPOVSKOJ,PRESKUPOJ ) drzavi, ali taj covek legalni sva sreca ima sve papire i dosta jaku pozadinu i valjda ce sve izaci na dobro, njihova prica je da je on nas domaci i da mu se zato gleda kroz prste, iako je sve legalno, a to sto su oni divljaci a to su ukapirali i oni koji su ih oterali, nije nikakav problem. epa, dragi dosljaci , zakon domacina se mora postovati svugde pa tako i kod nas VOJVODJANA

Meni se desavalo da mi se gost vrati u kucu iako je zavrsen rodjendan i ja perem sudove, a on se vratio da jede ponovo, verovali ili ne?:banovati:
Jednom je jedan krele digao noge na sto, kod nas se zatekla moja zaova koja ga je tako isprasila da je zaboravio kako se zove:hahaha::klap::banovati:
Mrzim goste koji puste dete da radi sta hoce nimalo ne misleci o njmu dok se oni napricaju siti, a ja treba da pazim i na njihovu decu (ovo mi se desavalo x puta):rtfm:
Mrzim goste koji pricaju neumesne i masne sale u drustvu koje nije prikladno za takav vid komunikacije, kao ni goste koju insistiraju na preteranom intimiziranju i prepricavaju mi svoje bracne probleme ili detalje iz spavace sobe:roll:
Mrzim gosta koji kako dodje pocne da mi vredja ostale goste:roll: a pri tome misli i da je najpametniji:roll:
Ma ima svasta, ali ovo su najbolniji primeri

Ovakvi se u kucu ne zovu...

Ja ih izbegavam i na nekom neutralnijem mestu, a kamo li u kuci...

al problem je sa ženama..one stalno idu u vecej. ženama je toalet mesto za socijalizaciju, ogovaranje, sve najgore stvari tamo rade na sve strane..pne čak tamo idu čak i da razmišljaju...misim, kad ste izašli s nekom ženom u restoran, a da barem jednom nije otišla u wc..nije otišla ona tamo da popravi šminku ili zbog potreba fiziologije. ne, ona je otišla da razmišlja kako će dalje..šta da kaže, šta duradi sa vama..ženu kad pitaš..kako je bilo u parizu, ne pričaju o gradu, nego tamo i tamo ima restoran sa dobrim wc-om... z:cry:

:rotf:
ja sam ta... ja odem u wc da bih mogla da cutim, posto sam blago introvertna, pa se umorim od razgovora...a i volim da se bekeljim na sebe u ogledalu.

a gosti... volim goste, i ne mogu da se setim da mi se neko zamerio... ali kada pravim zurke (a pravim velike zurke) uvek zakazem kucnu pomocnicu za dan posle - da ne bih mrzela prijatelje/poznanike sto u pijanstvu zapishavaju klonju ili im pada pepeo na pod... e, da: kad dodju ljudi sa malom decom :lol: ne mogu da se ljutim na decu, ali kad je neka poseta od nedelju dana, jezivo sam iscrpljena... sve zivo polome i rasture po kuci i pocnu da vriste vec u sedam ujutru ... katastrofa :)

deca kao izgovor-sjajna stvar. znaš ono, kao šta bi sad, koju temu poveo, neprijatna tišina, a već sam se izigrao sa decom, a dragi ljudi i sve. i onda ja, pošo sam pušač, da ne bih zagađivao decu odem u trpezariju da pušim. kao, nemoj, pa ne smeta mu. neka, neka sam vi užifajte, princip je to..... (kao, odlučan stav u očima) i oooonda...odem na 15 min i lepo pročitam novine, čačkam nos, kradam hranu iz frižidera i vratim se s osmehom..kao, eeeeo me, baš ste mi nedostajali... ( :

Ovakvi se u kucu ne zovu...

Ja ih izbegavam i na nekom neutralnijem mestu, a kamo li u kuci...

Zvezdanka, generacijo, ako bih tako strogo sudila o ljudima ne bih se druzila ni sa kim;) a uzmi u obzir kako oni nas ogovaraju (uobrazeni, misle da sve znaju, oterase nam te i te goste zbog toga sto nemaju dlake na jeziku...., vode mi glavnu rec, necu da ih zovem vise, ...... mada je to u sustini sve sto bi se moglo reci...... jer na kraju ja muzu nekako ipak skrenem paznju da je vreme da idemo kuci:mrgreen:)
Znam da smo idealni gosti, ja to prosto znam:mrgreen:

deca kao izgovor-sjajna stvar. znaš ono, kao šta bi sad, koju temu poveo, neprijatna tišina, a već sam se izigrao sa decom, a dragi ljudi i sve. i onda ja, pošo sam pušač, da ne bih zagađivao decu odem u trpezariju da pušim. kao, nemoj, pa ne smeta mu. neka, neka sam vi užifajte, princip je to..... (kao, odlučan stav u očima) i oooonda...odem na 15 min i lepo pročitam novine, čačkam nos, kradam hranu iz frižidera i vratim se s osmehom..kao, eeeeo me, baš ste mi nedostajali... ( :

:lol: :lol: jeste, bas je tako.

a najbolji način da se oteraju dosadni gosti je taj da se počne sa skupljanjem šoljica za kafu i sa rastrebljivanjem
time se šalje poruka da se više nema vremena za goste
ako ni tad ne shvate, onda im treba lepo reči...:telefon:

Joj ovo moja mama radi,ali ne zato sto hoce da napravi fajront...vec sto je nepristojni domacin! Trudi se ona sve da bude lepo pa ne seda,nutka sklanja donosi odnosi i tako me otera kuci...:think:ali kad sad bolje razmislim mozda se to ona samo pravi luda pa mi stvarno salje signal da se kupim:think:

Joj ovo moja mama radi,ali ne zato sto hoce da napravi fajront...vec sto je nepristojni domacin! Trudi se ona sve da bude lepo pa ne seda,nutka sklanja donosi odnosi i tako me otera kuci...:think:ali kad sad bolje razmislim mozda se to ona samo pravi luda pa mi stvarno salje signal da se kupim:think:

al valjda svojoj mami nisi gost
valjda se kod mame osećaš kao kod kuće?
ili možda grešim?
mislim, ako si došla kod mame, a ona ima neke druge obaveze, treba odma lepo da ti kaže, bez bojazni da ćeš je pogrešno shavtiti
a što nutka...pa oće da ugodi...valjda hm
drugo su pravi gosti...:think:

al valjda svojoj mami nisi gost
valjda se kod mame osećaš kao kod kuće?
ili možda grešim?
mislim, ako si došla kod mame, a ona ima neke druge obaveze, treba odma lepo da ti kaže, bez bojazni da ćeš je pogrešno shavtiti
a što nutka...pa oće da ugodi...valjda hm
drugo su pravi gosti...:think:

Da hoce da ugodi to sam i ja rekla,ali eto vidis kako si rekla da sklanjanjem soljica za kafu mozes dati do znanja da je vreme da se ide kuci...ja vidim i znam da ona hoce da ugodi ali mozda neki drugi ljudi ce to videti i protumaciti drugacije.
A ja se u njihovoj kuci osecam i smatram gostom(dobrodoslim ali uvek gostom).
Izuzetno mi je stalo da se postuje moj prostor i moja intimnost pa tako i ja postujem i tudje...ja recimo sebi nikada ne dozvolim da uzmem ili uradim nesto bez pitanja,jer to vise nije moja kuca.

kad mi dodju gostoi....ja se toliko raspricam da prodje pola sata dok ih ne posluzim...

a nikad ih ne teram da odu...ne smetaju mi ljudi u kuci nikada, otprilike svi imamo iste obaveze, pa se nekako svi kupe kuci na spavanje pre nego sto se meni prispava...

Najgori su mi oni koji dodju tako što su se prethodno sami najavili, znači nisu pozvani. Pod obavezno mi ulaze u kuću sa buketom sveća i flašom viskija i treba im tri debela sata da kažu zbog čega su došli. Razlog njihove posete je uvek potreba za nekom uslugom.

A ova tri debela sata ja treba da izigravam dobru domaćicu i da ih animiram da bi na kraju tražili uslugu. Mogli su to i telefonom da kažu. I to uvek i pitam: treba li vam nešto? Odgovor je naravno odrečan. Posle nekog vremena sam shvatila da to namerno rade. Imaju neku filozofiju, kao kad mi udje u kuću pa još me direktno nešto zamoli, da smo intimniji prijatelji, a prethodno se ne znam koliko vremena nismo ni videli ni čuli.

a najbolji način da se oteraju dosadni gosti je taj da se počne sa skupljanjem šoljica za kafu i sa rastrebljivanjem
time se šalje poruka da se više nema vremena za goste
ako ni tad ne shvate, onda im treba lepo reči...:telefon:

Da tada definitvno znaju da je fajront...ili jos bolje, jasno se stavi do znanja da dete treba da ide na spavanje (ko ima dete)...

E ovo mm ne da kaze nego uzme dete i odvede kao na spavanje kada su tu neki koju mu ne prijaju,pa u sobi lepo gledaju TV a mene ostave na muci....i jos da stvar bude jos vise tragi-komicna gosti ostanu jos da caskaju:roll:

.... pa čekaju da se domaćin vrati. Ne mogu da odu bez pozdrava :confused:.

Moj tata je to lako rešavao. Ovako im se obraćao: "Mi sada idemo da spavamo, a vi kada podjete ugasite svetlo" :D

E ovo mm ne da kaze nego uzme dete i odvede kao na spavanje kada su tu neki koju mu ne prijaju,pa u sobi lepo gledaju TV a mene ostave na muci....i jos da stvar bude jos vise tragi-komicna gosti ostanu jos da caskaju:roll:

E zato ga ti preduhitri sledeci put, pa vec oko osam sati kreni da "galamis" na dete zasto jos uvek nije opralo zube, i kako sutra mora rano da ustane za skolu, vrtic itd... Naravno, da sve to lepo cuju gosti dragi :)

Da hoce da ugodi to sam i ja rekla,ali eto vidis kako si rekla da sklanjanjem soljica za kafu mozes dati do znanja da je vreme da se ide kuci...ja vidim i znam da ona hoce da ugodi ali mozda neki drugi ljudi ce to videti i protumaciti drugacije.
A ja se u njihovoj kuci osecam i smatram gostom(dobrodoslim ali uvek gostom).
Izuzetno mi je stalo da se postuje moj prostor i moja intimnost pa tako i ja postujem i tudje...ja recimo sebi nikada ne dozvolim da uzmem ili uradim nesto bez pitanja,jer to vise nije moja kuca.

ona te svakako svojim sklanjanjem otera kući:lol:
:heart::heart:

Back