Neprijatnosti u trgovini

Ah, moja omiljena tema.

Uglavnom imam sjajan odnos sa prodavcima. Vole me ljudi. Valjda što sam smeškava i stvarno ne pravim problem oko gluposti. I nije mi teško da sačekam ni da zamene traku u kasi, odu do magacina i slično. Nerviraju me mnogo više kupci, ta konstantna nadrndanost, dahtanje za vrat čoveku ispred sebe, zavirivanje u korpu, gunđanje, guranje preko reda i slično.
Hoću da propustim i stariju osobu i trudnicu i bilo koga ko me zamoli, ali mrzim bezobrazluk. Pre par dana u GSP-u tip se izdrao jer niko u busu nije hteo da ustane majci sa dvoje dece (uzrasta od nekih 7 i 9 godina). Stvarno sam pobesnela. I skresala mu u facu da niko nije dužan da ustupi mesto, već je to stvar izbora i kućnog vaspitanja. I da neandertalsko ponašanje primenjuje kod kuće na ženi i deci. Uz to, tog trenutka su u autobusu sedeli samo stariji ljudi, dok je bilo puno mesta za stajanje. I možda sam surova ali dete od devet godina može stajati dok bakuta od 80...teško. Ali to je standardna pojava u GSP-u.
A onda par stanica dalje ulazi kontrolor koji kreće da maltretira putnike koji nisu čekirali karte. A ni jedan od aparata ne radi. E tad mi već prekipelo. Kad sam mu zapretila da ću zvati policiju zbog uznemiravanja i tužiti GSP jer naplaćuje karte a ne održava aparate, nestao je brzinom svetlosti. Kreten...

bila sam u ram galeriji u sarajevskoj,odnela par slika da se urami (i ranije sam tu isla).
radnica (nisam je pre vidjala),ocekujem da mi preporuci koji ram,kako,na koji nacin...i ja (posto nisam mogla da se odlucim) pitam je `kakvo je vase misljenje,sta bi bio vas izbor da ste na mom mestu`
a ona mi monotono odgovori `znate,nije vazno moje vec vase misljenje`:huh:

iz cuga sam se umorila i iznervirala.
a slatka je i mlada.nisam nacisto da li je glupa ili je samo slabo placena

U zgradi gde sam zivela i Nisu bio je mali market ...Elem,jednom prilikom htela sam da kupim krastavce trazila sam par manjih u gajbi,gospodjica u radnji je pocela da komentarise:Sta imas da biras,uzmi bilo koji ...I ja joj onda lepo objasnim da ako ona to meni poklanja ja cu da cutim i uzmem ono sto da,ako ja placam onda cu i da biram sta zelim da kupim za svoj novac...
Nikad joj vise nije palo na pamet nesto slicno....

Ah, moja omiljena tema.

Uglavnom imam sjajan odnos sa prodavcima. Vole me ljudi. Valjda što sam smeškava i stvarno ne pravim problem oko gluposti. I nije mi teško da sačekam ni da zamene traku u kasi, odu do magacina i slično. Nerviraju me mnogo više kupci, ta konstantna nadrndanost, dahtanje za vrat čoveku ispred sebe, zavirivanje u korpu, gunđanje, guranje preko reda i slično.
Hoću da propustim i stariju osobu i trudnicu i bilo koga ko me zamoli, ali mrzim bezobrazluk. Pre par dana u GSP-u tip se izdrao jer niko u busu nije hteo da ustane majci sa dvoje dece (uzrasta od nekih 7 i 9 godina). Stvarno sam pobesnela. I skresala mu u facu da niko nije dužan da ustupi mesto, već je to stvar izbora i kućnog vaspitanja. I da neandertalsko ponašanje primenjuje kod kuće na ženi i deci. Uz to, tog trenutka su u autobusu sedeli samo stariji ljudi, dok je bilo puno mesta za stajanje. I možda sam surova ali dete od devet godina može stajati dok bakuta od 80...teško. Ali to je standardna pojava u GSP-u.
A onda par stanica dalje ulazi kontrolor koji kreće da maltretira putnike koji nisu čekirali karte. A ni jedan od aparata ne radi. E tad mi već prekipelo. Kad sam mu zapretila da ću zvati policiju zbog uznemiravanja i tužiti GSP jer naplaćuje karte a ne održava aparate, nestao je brzinom svetlosti. Kreten...

:klap: nas Robin Hud... :telefon:

Danas ne Trgu stadoh da kupim cigare i dodam 1000din.
Nailazi mi autobus i ja gledam da spakujem cigare i uzimam kusur.
Ucini mi se nesto cudno.Mnogo je to novcanica i po navici bacim pogled:eek:
Kusur vracen do 500sve po 50 din a.ona se nesto sagla i kao trazi.Kad sam je dozvala i drzim one pare u ruci da vidi.Alo dala sam 1000-crvenu breee.:besna:
Gleda me ko tele.A izvini i dodaje jos 500.sva nesto smotana i pogubljena:rumenko:
Da sam potrcala za busem skupo bi me kostalo.Za te pare mogu i txsijem:mrgreen:
Ne mogu da verujem da se jos neko sluzi tako providnim forama:roll:

U zgradi gde sam zivela i Nisu bio je mali market ...Elem,jednom prilikom htela sam da kupim krastavce trazila sam par manjih u gajbi,gospodjica u radnji je pocela da komentarise:Sta imas da biras,uzmi bilo koji ...I ja joj onda lepo objasnim da ako ona to meni poklanja ja cu da cutim i uzmem ono sto da,ako ja placam onda cu i da biram sta zelim da kupim za svoj novac...
Nikad joj vise nije palo na pamet nesto slicno....

A, što si se ti odmah naljutila, možda je žena mislila da ti treba za salatu, pa je onda svejedno !!!
:D

Nemam nekih problema sa prodavačicama...uglavnom.
Inače, iritira me kad vape za sitnim, pušu, uzdišu i šta sve ne.
Ili npr kad kupujem,ja pregledam po novčaniku, dam npr 500 dinara (jer nemam sitnije) i ona pita da li imam sitno ( i to onako nervoznim tonom) iako vidi da sam malo pre gledala imam li.
Kada joj nedvosmisleno objasnim da treba da mi vrati kusur nazad, dobijem zauzvrat gomilu kukanja, uzdaha, samo što ne krene kosu da čupa zato što nemam sitno. A onda mi odjednom vrati kusur, i to bez sitnjenja (dakle, sve vreme je imala u kasi dovoljno).
A krupno im je sve iznad 50 ili 100 dinara.

Mislim, razumela bih da je samo nekad takva situacija...ali svakog dana i u svakoj prodavnici prodavci imaju epi napad ako im ne platiš tačno u dinar sitno. I u Beogradu i u Novom Sadu je tako.

A sto je problem da metro postavi trake, spalire, stubove sa kanapima, kao sto su se u postama dosetili.
Onda bi se znao red.
Nije prodavcima red prioritet. potpuno su nezainteresovani i omogucavaju da se kupci medjusobno svadjaju.

U postama su bile tuce dok nisu stavili te stubove sa kanapima. Ajde cik sada da neko prodje preko reda!

Trgovci su krivi sto u svojim objektima kanapima ne definisu red. Krivi su jer su nezainteresovani i lenji.

Gurale bi se i svabe ali je u njihovim prodavnicama izmedju kasa ograda, tako da se jasno formiraju redovi.

Ovo je skroz tacno. Ja sam imala neprijatnost u Maxiju, jer u jednoj prodavnici u blizini Karadjordjevog praka imaju pravilo da se za sve kase ceka jedan red, a u drugoj na Slaviji, samo 400tinak metara nize, nemaju nikakvo pravilo. I ja stanem u taj famozni red, dve kase rade, kad se prva oslobodila a ja bila na redu ja stavim korpu a zena iza mene krene da me napada kako sam ja cekala na onoj prvoj kasi i kako je ona na redu, pa joj se prikljuci jos jedna dzibercina, a sve vreme dok se mi raspravljamo kasirke stoje i gledaju nas potpuno ravnodusno, kao da se njih to apsolutno ne tice. Cak i kad sam im se otvoreno obratila da kazu ko je gde na radu i kako se kod njih ceka red, jedna je rekla "ja nemam pojma" a druga je samo slegnula ramenima. Ja kapiram i male plate, i nezahvalno radno vreme, ali breeee, pa necu valjda ja da uredjujem stvari u njihovoj radnji?! Mogli smo da se pobijemo one bi samo tako stajale mrtve ladne i nikom nista.

ja redovno prevaspitavam penzionisane oficire u pošti da ne stoje pored šaltera nego kod "žute crte"
kako me nervira kad ti gleda preko ramena i diše za vratom!!!!
a umem da budem grozno, ledeno učtiva tako da ne sme ništa da mi kaže, samo se glupavo smeje i pomeri....

Back