krompir 2.1.
Buduća legenda
- Poruka
- 43.481
meni je aposolutni hit onog mamlaza koji ne jenom vec ko zna koliko puta u intervjuu ponovio "aerodrum"

Pa ako praviš kafu kako treba da praviš, onda je ispeciKafu mi draga ispeci..Ispeci ili skuvaj.. šta je (ne)pravilno?
Netačno, mi ubosni gutamo samoglasnike.evo gomila reci iz BIH gde se gutaju slova
policar (politicar)
sepicka jama
tencar (tehnicar)
........................
a da ne uvredim nasu "bracu" NATO-makedonce imaju i oni "interesantnih" reci, doduse, ni prevod na srpski nije bas moralan al bar je nezniji.
klupicka (klupica)
korpicka (korpica)
supicka (supica)
primer ?Netačno, mi ubosni gutamo samoglasnike.
Znači pečeš kafu u relni.Pa ako praviš kafu kako treba da praviš, onda je ispeci![]()
Znači pečeš kafu u relni.
Mobtel, tražla, mislla itd.primer ?
e jes sad se setih............kupmi, zapis ,Mobtel, tražla, mislla itd.
Ha ja!e jes sad se setih............kupmi, zapis ,
Onda je to prženje, tehnički.
Ne. U džezvu staviš kafu, miješaš dok ne pusti intenzivan i divan miris, normalno džezvu si stavio na "vatru". E onda, kad je ta kafa u džezvi "pečena" zaliješ je ključalom vodom, promiješaš i metneš nazad na špore' da se "digne".
A tehnički, prženje može bez masnoće?Onda je to prženje, tehnički.
Pečenje je termička obrada na toplom vazduhu (u relni)
Šta reče, bona..
Ne. U džezvu staviš kafu, miješaš dok ne pusti intenzivan i divan miris, normalno džezvu si stavio na "vatru". E onda, kad je ta kafa u džezvi "pečena" zaliješ je ključalom vodom, promiješaš i metneš nazad na špore' da se "digne".
Srami seŠta reče, bona..miješaš kafu bez vode, pa sipaš ključalu vodu, pa opet miješaš.. dok se ne "digne"
Ovo asocira na forum "ljubav i seks" mslm (kako stvari stoje) prije seks...![]()
У торлачком дијалекту је несам.Ако је у икавском нисам, у ијекавском нијесам, зар не би требало у екавском да буде несам?
То бар некакву логику има, друм за аеро саобраћај, а шта ћемо са страначким му колегом који се телепромптовао из Крушевца?meni je aposolutni hit onog mamlaza koji ne jenom vec ko zna koliko puta u intervjuu ponovio "aerodrum"
![]()
Требало би, али пошто се и у екавици и у ијекавици масовно користи икавско нисам, тако је и унесено у стандард.Ако је у икавском нисам, у ијекавском нијесам, зар не би требало у екавском да буде несам?
Е да, био је и онај балави замјеник предсједника скупштине кога је неко од посланика исправио да се не каже синеопис него синопсис, а он се након пола сата јавио да од овога направи будалу јер га погрешно исправља, држи неки папир и каже онако с висине: Ево, лепо пише СИНЕОПИС.То бар некакву логику има, друм за аеро саобраћај, а шта ћемо са страначким му колегом који се телепромптовао из Крушевца?
Да не помињем ону плаву лујку и њеног протојевреја стафорда који ће говорити над одроном...![]()
Hej, znaš šta desilo, zahvaljujući tebi dobila sam poklonТребало би, али пошто се и у екавици и у ијекавици масовно користи икавско нисам, тако је и унесено у стандард.