Nepotvrđena vest. Patr. Porfirije i još neki ušli su u liturgijsko opštenje sa Rimom

Gedeon

Elita
Poruka
15.457
Ovo nije potvrđena vest ovo sam čuo iz rimokatoličkih izvora, a to je da su patrijarh srpski Porfirije i još neki episkopi i sveštenici ušli u liturgijsko opštenje sa Rimom. Navodno je više puta obostrano sasluživano na pravoslavnoj liturgiji odnosno rimokatoličkoj misi. Patrijarh Porfirije javno ne pominje rimskog papa među ostalim patrijarsima i poglavarima pravoslavnih crkava na liturgiji, ali odvaja česticu na proskomidiji za papu Lava.
Lično jesam za jedinstvo, ali sa time da se Rim odrekne Filioqe i gluposti poput papske nepogrešivosti i obaveznog celibata za sveštenike koji je uzrok silnim seksualnim devijacijama i skandalima.

Poslednja izmena:
Ovo nije potvrđena vest ovo sam čuo iz rimokatoličkih izvora, a to je da su patrijarh srpski Porfirije i još neki episkopi i sveštenici ušli u liturgijsko opštenje sa Rimom. Navodno je više puta obostrano sasluživano na pravoslavnoj liturgiji odnosno rimokatoličkoj misi. Patrijarh javno Porfirije ne pominje rimskog papa među ostalim patrijarsima i poglavarima pravoslavnih crkava na liturgiji, ali odvaja česticu na proskomidiji za papu Lava.
Lično jesam za jedinstvo, ali sa time da se Rim odrekne Filioqe i gluposti poput papske nepogrešivosti i obaveznog celibata koji porađa silne seksualne devijacije i skandale.
Nista onda idemo u katakombe a oni neka se lizu sa papistima.

Nista onda idemo u katakombe a oni neka se lizu sa papistima.
Problem je što neki nikako da se javno opredele, već su ko neki prikriveni gejevi - niti smrde niti mirišu. Jesi li feder ili nisi?!
Da li si u zajednici sa papom ili nisi?! Nek se već jednom javno opredele da se narod može oglasiti, da li podržava ili ne podržava.

Prevešću hitno na srpski trenutnu rimokatoličku misu, da se naš narod upozna sa zapadnom liturgijom, da zna kako da se ponaša kad bude išao na misu.
Lično ne podržavam zajedništvo u kome mora da bude sve kako kaže rimski papa.
Ja ne idem na nikakve mise, svoj stav sam rekao pre vise godina i to je to, ostajem dosledan.

Sa Vatikanom uza se, Srbija bi se lakše oduprla pritiscima za priznanje Kosova. Mogla bi ući u Evropsku Uniju bez priznanja Kosova i ulaska u NATO. Ulaskom u Evropsku uniju u Srbiji bi se otvorile bogati evropski fondovi. Bilo bi više investicija, rasle bi plate i penzije. Sa Karađorđevićima na čelu države Srbija bi se povezala sa Londonom, sa engleskim i svetskim kapitalistima, sa bankarima koji drmaju svetom.
Tako me i država ušla u stabilnost i narod izišao iz sirotinje.

To je sa jedne strane a sa druge strane pravoslavlje. Da li će patrijarh Porfirije i episkopi sačuvati pravoslavlje? Da li će Vatikan preći na pravoslavlje? To su jako važna pitanja. Ali je narod sit neimaštine i nestabilnosti. Tako da verujem da će evrići da odrade svoje.
Sa jedne strane evrići i pečeni prasići, a a sa druge strane naviljak sena i pravoslavlje.

Poslednja izmena:

Back