"Nepostojeći virus" za domaći živalj...

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.011

Bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu osuđen na devet godina zatvora​

Tri godine nakon što je u Višem sudu počelo suđenje bivšem direktoru niškog Gerontološkog centra Milanu Stevanoviću, optuženom za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, on je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, kao i zabranu upravljanjem institucijama od 10 godina.

On je upravljao tom ustanovom u jeku pandemije korone, kada je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika, a kako je utvrdio Sud, preminulo je 49 korisnika od posledica korone, podsećaju "Južne vesti".

U obrazloženju presude, sudija je istakla da je Stevanović kriv jer je u periodu kovida kao odgovorno lice nije postupio u skladu sa obavezama i nije sproveo mere za suzbijanje zaražavanja koronom koje su naložile nadležne institucije.

Objašnjeno je da je on počinio krivično delo zapravo nečinjenjem, odnosno pasivnim držanjem.

Presudom je istaknuto da Stevanović:

1. nije doneo odluku o zabrani poseta svim korisnicima,
2. da nije obaveštavao nadležnu zdravstvenu ustanovu i Ministarstvo zdravlja o stanju pacijenata i simptomima koji upućuju na kovid 19,
3. niti izolovao korisnike sa simptomima.

Usled nepostupanja po propisima za suzbijanje došlo je do bolesti kod 195 pacijenta,:confused: a bio je svestan da usled toga može doći do smrti, pa je i došlo do smrti 49 korisnika,:eek: navedeno je u obrazloženju presude. :(

https://n1info.rs/vesti/bivsi-direktor-gerontoloskog-centra-u-nisu-osudjen-na-devet-godina-zatvora/

Evo, finalno, imam samo jedno jezgrovito pitanje za jutuber-stručnjake: koji to nepostojeći virus pokosi 50-tak ljudi u par dana? Samo to me zanima...

Bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu osuđen na devet godina zatvora​

Tri godine nakon što je u Višem sudu počelo suđenje bivšem direktoru niškog Gerontološkog centra Milanu Stevanoviću, optuženom za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, on je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, kao i zabranu upravljanjem institucijama od 10 godina.

On je upravljao tom ustanovom u jeku pandemije korone, kada je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika, a kako je utvrdio Sud, preminulo je 49 korisnika od posledica korone, podsećaju "Južne vesti".

U obrazloženju presude, sudija je istakla da je Stevanović kriv jer je u periodu kovida kao odgovorno lice nije postupio u skladu sa obavezama i nije sproveo mere za suzbijanje zaražavanja koronom koje su naložile nadležne institucije.

Objašnjeno je da je on počinio krivično delo zapravo nečinjenjem, odnosno pasivnim držanjem.

Presudom je istaknuto da Stevanović:

1. nije doneo odluku o zabrani poseta svim korisnicima,
2. da nije obaveštavao nadležnu zdravstvenu ustanovu i Ministarstvo zdravlja o stanju pacijenata i simptomima koji upućuju na kovid 19,
3. niti izolovao korisnike sa simptomima.

Usled nepostupanja po propisima za suzbijanje došlo je do bolesti kod 195 pacijenta,:confused: a bio je svestan da usled toga može doći do smrti, pa je i došlo do smrti 49 korisnika,:eek: navedeno je u obrazloženju presude. :(

https://n1info.rs/vesti/bivsi-direktor-gerontoloskog-centra-u-nisu-osudjen-na-devet-godina-zatvora/

Evo, finalno, imam samo jedno jezgrovito pitanje za jutuber-stručnjake: koji to nepostojeći virus pokosi 50-tak ljudi u par dana? Samo to me zanima...
Ko će da odgovara za 22-oje ljudi u Gerontološkom centru u Šapcu, koji su ubijeni Fajzerovim otrovom?
Tu je slepo sprovedena naredba o vakcinaciji i 22-oje je umrlo već od prve doze.
A onda su, genijalno - svi upisani kao umrli od korone.
Od one iste od koje su umrli i ovi u Nišu (čitaj: otrovani).

Ko će da odgovara za 22-oje ljudi u Gerontološkom centru u Šapcu, koji su ubijeni Fajzerovim otrovom?
Tu je slepo sprovedena naredba o vakcinaciji i 22-oje je umrlo već od prve doze.
A onda su, genijalno - svi upisani kao umrli od korone.
Od one iste od koje su umrli i ovi u Nišu (čitaj: otrovani).
Imaš neke dokaze za tu smelu tvrdnju?
Ova presuda je zvaničan ukaz države.

Otkud sad ovaj lov na veštice? Na mnogim mestima je pomrlo na hiljade ljudi iako su pratili sve protokole.
Čovek je bio na liniji s ministarstvom, pitali ga jel sve u redu, on: "Bez promena...", a 70 starih ljudi sa visokim temperaturama.
Pravdao se da "nije hteo bespotrebno da alarmira odgovorne", a nakon svega tvrdio da im je dao to obaveštenje "sa druge strane"...
Još na sve tvrdi da nije kriv ni za šta... Možda je trebalo da se pravi lud ko i ti što kažeš, pa da veli da je "smrt siguran biznis" i da ionako svi krepavaju,
ko te pita za pravila...:confused::ok:

sećam se bio sam klinac pa kad me na zimu strefi neka viruščina,
pa temepratura, pa kijanje, kašalj, pa majka donosi klopu u krevet, sokiće, čajeve, pomorandže... itd

onda počne da popušta a meni se još ne ide u školu pa toplomer zagrevam na TA peć
tako recimo do nekih 38.5 ako preteram onda malo protresem toplomer i doteram na željenu temperaturu

doduše, bilo mi malo krivo što deca izašla napolje na sneg a ja moram da džedžim u kući

:(

bilo mi malo krivo što deca izašla napolje na sneg a ja moram da džedžim u kući

A meni krivo što je čovek dobio drakonsku kaznu, kaznu zatvora od devet godina, kao i zabranu upravljanjem institucijama od 10 godina, u zemlji koja nije imala čime da se brani od kovida, osim vanrednim stanjem i zatvaranjem od po nekoliko dana; a ti pišeš o sokiću i dečaštvu.

Poslednja izmena:

Back