Da vidimo, koje su...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Da vidimo, koje su...
Svaka nauka, i naucni metod je prvo nastao u filozofiji...Da vidimo, koje su...
jer nije mogla da nastane iz ništa
Objasni šire!Cudna tautologija...
PrvaDa vidimo, koje su...
Ljubo, ako smem da sugerisem, hteo bih da podelim ovaj serijal u 2.sezone po 6 epizoda. Kratke su, oko 35 do 40 min svaka.Ne postoji nikakva filozofska istine, već samo iskustvena i logička.
Iskustvena istina je samo jedna koja glasi da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanje, kretanje, opažanje osećanje (dobra i zla), pamćenje, mišljenje i razumevanje.
Kao što je i logička istina samo jedna, koja se svodi na na traženje idavanje odgovora na pitanje KAKO SVEST POSTOJI? Koji glasi da Svest postoji sama po sebi, od uvek i za uvek, jer nije mogla da nastane iz ništa. Ona postoji sama po sebi, po principu "jaje-pile koka", tako što se večito pretače kroz svoja TRI ptitodna oblika i stanja, igrajući naizmenično ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.
Sve druge "ISTINE" koje nam svetski manipulatori nameću, su običnna verovanja, tj, obične belosvetske laži i prevare.
Sloboda čovjekaDa vidimo, koje su...
Lako je razumeti aksiom da "nešto ne može nastati iz ništa, već samo iz nešto", ako u proces logičkog mišljenja uvedemo dva pojma "ništa" - "apsolutno ništa" i "relativno ništa". Uostalom ta dva različta pojma "ništa", nisu izmišljeni pojmovi, pretpostavke ili verovanje, već su ta dva pojma "ništa", realnost, od kojih, svako od ta dva pojma ništa ima značenje aksioma, tj. istine koja se podrazumeva sama po sebi.Pa ne razumem aksiom ne moze da nastane ni iz cega....stvari nastaju ni iz cega...
Black star, mnogo se izvinjavam, ali nemam više ni vremena, ni volje da se zanimam za takvu vrstu mitologija i legendi, posebno iz razloga što sam u početku mog interesovanja za postojanje materije, života i Svemira, koji su ravni ČUDU, pročitao i pogledao svu moguću naučnu, filozofsku, versku i ezoteričnu literaturu koja o tome govori. Da bih na kraju, kada sam uspeo da razumem ŠTA su materija, život i Svemir i KAKO oni postoje i ZAŠTO, shvatio da su sve svetske religije, mitovi i legende, zapravo, zaostavština drevnih, ispravnih, ali zanoravljenih i iskrivljenih, znanja, o postojanju materije, života i Svemira, kojim su rapolagale starije i daleko naprednije civilizacije od naše. Koje su živele na Zemlji, pa ostarile i vratile se nazad u duhovni svet iz kojeg su i ponikle. Isto kao i ova naša civilizacija koja se sada razvija i teži da sazna istinu o svom postojanju. A koju sam ja već do kraja otkrio i razumeo i koju iz posta u post na ovom forumu pokušavam i vama prenesem. I budi siguran, da, ako bih i pogledao tu seriju koju mi nudiš, da bi moje mišljenje bilo isto ovakvo koje sada u vezi svega toga iznosim. Pa te molim da obratiš više pažnje na sve ovo što ja pričam. I kad budeš uspeo da shvatš o čemu pričam, moći ćeš i sam da shvatiiš smisao i značenje "zmije" ili, kako to nemački filozof Fihte veli: "čudovišta koje samo sebe proždire da bi opet moglo sebe roditi i koje se rađa da bi ponovo moglo sebe proždreti." To je princip "koka-jaje", po kojem se u Svemiru večiro sve uvek iznova i na isti način ponavlja". Evo kako je to večito ponavljanje razumeo nemaćki filozof Fihte. On kaže:Eto, ucini mi tu uslugu, brzo ce to biti, ne osecaj se kao da ti vredja stvar inteligenciju, vec naprotiv, stimulise, i odgovori mi kako si ti to razumeo,
Sartr, kao i drugi svetski filozofi, znao je samo da lupeta, koristeči lepe, čoveku dopadljive, ali bezvredne reči koje ništa ne znače.Sloboda čovjeka
To znaju sartr i bog
Po sartru .. ne da je čovjek slobodan, on je osuđen na slobodu .. sloboda je skoro pa njegovo prokletstvo.
Pred bogom će mnogi moliti nek ih tretira kao štakore .. ili gliste .. da ih oslobodi slobode i odgovornosti.
Možeš li biti uveren da postojiš, ako ne postojiš?Prva
Ti postojiš
A druga
Čak i ako ne postojiš .. ti si 100% uvjeren da postojiš
Да ли постоје апсолутне истине које није могуће оспорити или ткз." аподиктички судови" ? Имамо три врсте судова: проблематични, асерторични и аподиктички. Ови последњи значе апсолутно истинити, неоспориви и они постоје. Питање је само где?Da vidimo, koje su...
Jabuka će pasti pod tim i tim uslovima i sutra, ukoliko se uslovi promijene to je onda nešto drugo. Ali zar nije apodiktična istina, ako kažem da pod tim i tim uslovima, jabuka mora pasti na zemlju i sutra!?Ако видимо да јабука пада са гране данас а такође је падала и јуче, из тога ћемо индукцијом из два појединачна случаја закључити о општости то јест претпоставити да ће јабука падати са гране на земљу и сутра. Али, само претпостављамо, не можемо бити сигурни. Можда сутра јабуке почну летети у небо када падну са гране. Не можемо имати апсолутну сигурност да ако се нешто дешавало јуче, дешаваће се тако и сутра. Да ће бити тако, само претпостављамо, или боље рећи верујемо.
Дакле, сви природни закони су проблематични судови а за оне који за овако нешто први пут чују споменућу једно име филозоф "Дејвид Хум" .
Prvo da pitam, šta to onda znači, da nešto što neko ne opaža nije objekat ili ne postoji, ili?Исто тако и увиди који се тичу непосредних чињеница свести јесу аподиктички, али нису добар пример јер су тешко схватљиви оном ко их први пут чује. Берклијева корелативност субјекта и објекта јесте таква истина која гласи:
"Изван свести субјекта, објекат није више објекат".
Ozi, za trougao i ravan je jasno, ali prokomentarisaću dva primjera.
Jabuka će pasti pod tim i tim uslovima i sutra, ukoliko se uslovi promijene to je onda nešto drugo. Ali zar nije apodiktična istina, ako kažem da pod tim i tim uslovima, jabuka mora pasti na zemlju i sutra!?
Prvo da pitam, šta to onda znači, da nešto što neko ne opaža nije objekat ili ne postoji, ili?
Као што написах, једина наука која има аподиктичке доказе јесте аритметика и геометрија, то јест оне науке које се баве априорним форамама наше сопствене моћи сазнавања, све остале ткз "природне науке", засноване су на претпоставкама, или буквално вери.Zanimljivo je tvrditi da su jedino retoričke istine apsolutne istine, naročito ako kažemo da su naučne istine problematične, a kao prvi i najači dokaz uzmemo matematički dokazanu istinu da u istoj ravni ne može da postoji pravougli jednakostranični trougao.
Kad objektu oduzmeš sve kvalitete, šta ostaje? Ostaje njegova SUŠTINA. Na primer i ceo Svemir je objekt, sa svim velikim i malim objektima iz kjih se on sastoji. I kad celom Svemiru i svim objektima oduzmeš sve kvalitete, šta ostaje? Ostaje njihova SUŠTINA. Šta je suština Svemira. Suština Svemira je ono što je postojalo pre Svemira, koje je iz sebe iznedrilo Svemir kao objekt. To je KVANTNI VAKUUM. Šta je suština Kvantnog vakuuma? Suština Kvantnog vakuuma su njegove fizičke i prihičke sposobnosti koje su potrebne da bi putem samopreobražavanja postao objektom koji zovemo imenom Svemir. Koje su to fizičke i psihičke sposobnosti? To su one iste fizičke i psihičke sposobnosti koje i sam Svemir kao objakt ima. Jer, ako iz Nešto koje postoji kao Prvo, a to je Kvantni vakuum, nastaje nešto Drugo, a to je Svemir, tada to Drugo o ne postoji, već i dalje postoji to Prvo, koje je samo promenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda kao da se pojavilo i da postoji nešto Drugo.Не постоји као такво, јер када се објекту одузму сви атрибути које му је додао субјекат, (боја, чврстоћа, мирис, укус, или секундарни квалитети као и облик и просторност или примарни квалитети) па и онај "бити објекат", не остаје ништа више за сазнање, тако да не можемо рећи да он постоји у смислу на који си навикао. Постоји као "ствар по себи", али она је трансцендентна, у Кантово време нешто апсолутно "непознато X", данас не више тако непознато али и далеко од објашњивог.