Нepatitis C

MOLIM ODGOVOR - Sledece nedelje treba da vadim prvi PCR posle tri meseca terapije, da li se krv vadi ujutro na prazan stomak ili nije bitno? I da li neko zna zasto se rezultat tog testa ceka mesec dana?? Hvala unapred!

Nije bitno za PCR da li si doruckovala ili ne, tj. mozes slobodno da ruckas. A rezultat se ceka jer oni ne rade analizu odmah po prijemu krvi vec skupljaju odredjenu kolicinu uzoraka pa tek onda ukljucuju aparat. Zelim ti negativan PCR.

Prvi mesec sam radila, pa sam otvorila bolovanje, ne znam kako cu dalje, planirala sam da radim, ali nemam dovoljno snage. Kada primam pola terapije fizicki sam izdrzljivija i mogu normalno da funkcionisem, ali kada primam celu onda nisam ni za sta, bukvalno nekada ne mogu da izadjem iz kuce.

Gabol001 jel mozes da mi kazes da li si imao temperaturu,ja vec osam nedelja imam 37,to me ne remeti u funkcionisanju ali mi je malo cudno da ne pada

Za svo vreme terapije uopšte nisam imao povišenu temperaturu. Sve je bilo OK i kao što sam napisao u prethodnim postovima bez ikakvih komplikacija. Verovatno sam jedan od malobrojnih srećnika koji su na taj način izgurali sve do kraja!.
Sačekaj neko vreme dok ti se organizam ne navikne na lek, siguran sam da će i temperatura da se vrati na normalu.
Puno pozdrava i puno sreće ti želim!

Gabol001

Za svo vreme terapije uopšte nisam imao povišenu temperaturu. Sve je bilo OK i kao što sam napisao u prethodnim postovima bez ikakvih komplikacija. Verovatno sam jedan od malobrojnih srećnika koji su na taj način izgurali sve do kraja!.
Sačekaj neko vreme dok ti se organizam ne navikne na lek, siguran sam da će i temperatura da se vrati na normalu.
Puno pozdrava i puno sreće ti želim!

Gabol001

Hvala i ja tebi zelim sve najbolje.

Koliko si do sad primila?Ja sebe na silu teram da izlazim iz kuce a inace mi se uopste ne izlazi,meni do sada nisu smanjivali terapiju.

Super sto ti nisu smanjivali, to je dobro. Do sada sam primila 11, sutra primam 12. Na pocetku sam primila 2 pune doze posle nekoliko po pola, i sada vec dve nedelje punu dozu. Objasnjavala sam u prethodnim postovima da mi jako pada krvna slika, zato moraju da mi smanjuju.Ne znam sta mi je gore, kad primim pola bolje se osecam ali znam da je bolje primati celu zbog povoljnijih izgleda za izlecenje, ili kad primim celu i fizicki skroz padnem. Eto tako, primam jednu po jednu, trudim se da ne razmisljam niocemu, samo od danas do sutra. Lajtmotiv nedelje mi je cetvrtak kada primam terapiju i sve organizujem prema tom danu. Pokusavam da se ne nerviram i ne uzbudjujem nego da pronadjem neke dobre stvari i ovog stanja. I kada mi je najgore pomislim nesto ohrabrujuce, na primer kako je divno sto mogu da provedem vise vremena kuci sa decom, da citam, radim sve za sta nikada nisam imala vremena,...

Super sto ti nisu smanjivali, to je dobro. Do sada sam primila 11, sutra primam 12. Na pocetku sam primila 2 pune doze posle nekoliko po pola, i sada vec dve nedelje punu dozu. Objasnjavala sam u prethodnim postovima da mi jako pada krvna slika, zato moraju da mi smanjuju.Ne znam sta mi je gore, kad primim pola bolje se osecam ali znam da je bolje primati celu zbog povoljnijih izgleda za izlecenje, ili kad primim celu i fizicki skroz padnem. Eto tako, primam jednu po jednu, trudim se da ne razmisljam niocemu, samo od danas do sutra. Lajtmotiv nedelje mi je cetvrtak kada primam terapiju i sve organizujem prema tom danu. Pokusavam da se ne nerviram i ne uzbudjujem nego da pronadjem neke dobre stvari i ovog stanja. I kada mi je najgore pomislim nesto ohrabrujuce, na primer kako je divno sto mogu da provedem vise vremena kuci sa decom, da citam, radim sve za sta nikada nisam imala vremena,...

zaboravih ovo: nije da ja necu da izlazim nego bukvalno nisam u stanju, imam vrtoglavicu i uzasnu malaksalost, inace cim osetim da mi je malo bolje i ja sebe teram napolje...brze prodje vreme kada imas neku akciju.

Cao i ja sam nova na ovom forumu a inace bolest imam od 2001.god.Od srede pocinjem sa terapijom i malo mi je frka jer sam upoznata sa nekim nezeljenim dejstvima i mislim da mora da prati svakog pacijenta.Svaka rec podrske je dobro dosla i zanima me kako si ti izdrzala do sada.Pozzzzz

Cao,ja imam jedno pitanje.Pocinjem terapiju u sredu pa me zanima mogu li unapred znati koliko vremenski cu biti na terapiji ili to vec zavisi od mog organizma?Dali se primaju 48 ili koliko?Unapred hvala

Cao Danijela030,ja mogu da ti kazem samo ono sto sam procitala na ovom forumu a procitala sam ga od a do s dva puta.Zavisno od tipa koji imas terapija traje 48 ili 24 nedelje.Ja sam 1 i terapija mi traje 48 nedelja.Nakon dvanaeste terapije radi se kontrolni pcr i ako su rezultati dobri nastavlja se sa terapijom a ako nisu prekida se.Ja za sebe mogu da kazem da solidno podnosim terapiju osim temperature koja ne pada ispod 37.Posle prve terapije mi je bilo najteze zato sto sam imala tri dana temperatutu 38.5 i nesnosnu glavobolju.Sve u svemu moze da se izdrzi.Gledaj da stalno nesto radis i da si okruzena ljudima da nebi mnogo razmisljala.Meni je najgore kad pocnem da razmisljam.U pocetku sam trazila po netu informacije i od toga sam se samo osecala jos gore.Toliko za sada,zelim ti da sto lakse podneses terapiju.Zasto si toliko cekala sa lecenjem?Pozz.

Poslednja izmena:
Cao Zvezda500,hvala na informacijima i ja sam dosta toga novog procitala na ovom forumu i krecem u borbu protiv bolesti.Cekala sam sa terapijom zato sto su smatrali da nisam za lecenje jos uvek i posle 9 god meni PCR pokazuje 2 mil kopija sto je dobro kako kaze moj dr.Zanima me dali opada kosa u toku terapije,tu imam neke predrasude.Hvala unapred!

Nemoj da se plasis prve terapije, svakome je razlicita reakcija. Ja sam imala temperaturu, neki 9-10 sat od primanja terapije je pocela da mi skace i dosla do 38. Popila sam paracetamol i vec sutradan mi je bilo mnogo bolje. Sto se tice kose, ne znam sta da ti kazem, ja imam utisak da meni malo opada, kao da mi se malo istanjila. Nisam sigurna jer je jesen pa mi svakako vise opada na jesen i zato sto se stalno feniram pa mislim da i to malo unistava kosu. Moj doktor kaze da moze da opada. Ne brini nista! I hrabro!

Cao Zvezda500,hvala na informacijima i ja sam dosta toga novog procitala na ovom forumu i krecem u borbu protiv bolesti.Cekala sam sa terapijom zato sto su smatrali da nisam za lecenje jos uvek i posle 9 god meni PCR pokazuje 2 mil kopija sto je dobro kako kaze moj dr.Zanima me dali opada kosa u toku terapije,tu imam neke predrasude.Hvala unapred!

Ne brini za kosu,sada je pocela malo da mi opada ali to je zanemarljivo obzirom da se farbam i feniram.Ne boj se nista bice sve ok,po meni najbitnije je da budes psihicki jaka i da mislis pozitivno.:ok:

Super,a gde te bockaju i dali se svaki put pre primanja terapije vadi krv?Ja u sredu primam prvu,lezim 8 dana,primim drugu i odoh kuci.Gde posle toga idem po terapiju tj ko me bocka?

Inekciju daju u ruku,krv vadis na dve nedelje i ako je krvna slika dobra primas punu dozu a ako nije oni smanje dozu i onda radis krvnu sliku svake nedelje da bi videli da li je krvna slika bolja da bi povecali dozu.Ja ne znam gde se lecis ali ja nisam lezala u bolnici posle prve terapije.Svaki put dobijas terapiju tamo gde se lecis,ja u mojoj bolnici dobijam petkom.Dobices tablete koje pijes ujutru i uvece.Jedan savet mozda ti ovo zvuci smesno ali ja sam kupila onu mericu za lekove za nedelju dana i tako znam da li sam popila lek ili ne,posto mi se puno puta desilo da krenem da popijem a onda usput odradim neke stvari i na kraju se ne secam da li sam popila ili ne.Ovako sam sigurna.

Back