deltoid- ako je tvom decku krvna slika OK ( sto si i navela u prethodnim postovima ) onda neznam zbog cega bi njegova krvna slika bila prepreka za terapiju?
verujem da taj nacelnik ima sledece misljenje- decko je ok , za sada mu virus ne skodi nista , i bolje da ne prima terapiju . To govori da je on od onih lekara koji imaju misljenje da ne treba davati terapiju onima kojima je virus u stanju mirovanja. To je tipicno razmisljanje i za ljude u nasem zdravstvu koji nece da odobre terapiju osobama kojima virus miruje ( slucaj tvog decka ) Jer- nase zdravstvo nema dovoljno novca da finansira svakog ko ima hep c , i onda cekaju da bolest napreduje , pa tek kad postane kriticno ( visoka fibroza i milioni kopija ) onda dozvoljavaju odredjenom broju pacijenata besplatnu terapiju.
U normalnim ekonomski razvijenim zemljama ( direktiva EU koju je usvojila evropska komisija ) se preporucuje terapija za SVE koji nose hep c , bez obzira na stanje fibroze i broj kopija.Rukovode se principom-bolje spreciti u startu dok jos nema posledica , nego kasnije leciti teska stanja fibroze,ciroze,raka itd..
Ja licno sam poceo terapiju sa 266.000 UI . To je bilo u francuskoj prosle godine. imao sam geno 1 b . cak sam uleteo u skraceni sistem koji se sve vise forsira u EU i koji je odobrio medicinski savet eu - ako je neko ko ima geno 1 negativan vec u 4. nedelji , onda se radi 6 meseci terapije, jer je potpuno ista verovatnoca izlecenja kao i ona od 11 meseci. pod uslovom da je pacijent na pocetku terapije imao < 400.000 UI . ja sam imao tu "srecu "( u nesreci) da ispunjavam te uslove i radio sam samo 6 meseci. Kao sto sam naveo gore ,pcr mi je bio negativan 6 meseci posle terapije , i treba da radim jos jedan oko 20.septembra ( 1 god posle) i ako on bude bio negativan , onda znaci da sam izlecen.
To je bio moj slucaj.