Нepatitis C

[/QUOTE]
Pozdrav i tebi, i hvala...pa i ja se malo bunim, nikako da ostvarim kontakt sa doktorom, ali nadam se da ce ovih dana da mi sve objasni, ili idem kod njega...ovaj je virus zaista cudan...
Kako si ti, jesi poceo sa terapijom??? :bye:[/QUOTE]
Jesam, dobio sam terapiju. Odlichno sam podneo, mislim nisam imao temperaturu, groznicu i to... samo mi je krvna slika ochajna, pa su mi smanjili pegasys na pola, u pochetku sam primao sve full. Sada radim malo na tome ako mogu da poboljsham tu krvnu sliku. Sve u svemu nije loshe, doktor kaze da imam veliku shansu da izbacim virus. Videce mo
poz

Zdravo narode, Bas nemam vremena da citam, sta se desava kod vas, razumecete i zasto. Pitao bih da li je neko ko je bio na terapiji imao konstantno povisene vrednosti transeminaza i ako je imao kakav je ishod bio na kraju terapije?
Hvala unapred na odovoru!!!

Zdravo svima!

Evo i da ja postanem clan foruma. Vidim da nisam jedina sa problemima,i to deluje utesno. Suprug je saznao da je zarazen hepatitisom C, a da nam bude jos interesantnije ide i na hemodijalizu.Dok citam sva vasa pisma, otprilike mi je jasno kako se boriti sa njim. Vidim da je presudna zdrava ishrana,... e tu se vec javlja problem,... Kao pacijent na dijalizi on vec ima problema, jer ne sme da jede nikakvo ni voce, ni povrce, sto je osnova za zdravu ishranu. Sme da jede hleb i testenine, meso i mlecne proizvode.Sta sad?
Tek treba da ide na biopsiju,... Da li je neko u slicnoj situaciji?

Pozz svima, eto i mene :(((
Ovako, bio sam u Drajzerovoj na detoksikaciji 8 dana, sad rokam terapiju sa blokatorima protiv heroina, za one koji ne znaju, i da eto morao sam da uradim te testove i saznadoh da sam HCV+. Pa to saznanje sam primio kranje ravnodusno, doktorka rece, "lecenje kosta 7000eur" ja rece "WTF"..pa ce ona ondak na moju opasku, postoji sansa da udjem u neki drzavni program ako budem cist 1god. tj. ne budem MRKO heroin tj. dop. Nikad ali nikad nisam koristio iglu za unosenje tog otrova u sebe, sad, kako sam ga zaradio, stvarno ne znam. Sve pomisljam da sam ga dobio seksualnim putem ali opet nikad ali nikad nisam svrsio u devojku, kondome sam koristio iskljucivo sa prostitutkama. No, sto je meni cinit za ubuduce, posto je ovaj zivot tako uzbudljiv, ja kontam da, ako mi se stanje pogorsa, MOMENTALNO prelazim na alternativnu medicinu.

Poslednja izmena:
Zdravo Laks,
Posto sam iz slicne ( skoro iste ) price kao ti, prvo moram da te pitam, da li si cvrsto resio da se skines sa dopa? Jer iskreno, ne vredi ti nista da se lecis od HCV-a, ako nastavis da uzimas to DJUBRE. Za razliku od tebe ja sam koristio i.v. I pretpostavljam da sam tako zaradio, mada 90% mislim da sam zaradio preko tetovaze sa totalno nesterilisanim priborom. Znas I sam da postoji mnogo nacina da se prenese HCV, ali isto tako I znas da se prenosi iskljucivo putem krvi. To sto govoris da nikad nisi svrsio u devojku nema veze sa tim. HCV se seksualnim putem koristi iskljucivo ako oboje imate otvorene rane preko kojih moze da dodje do dodira krvi. A isto tako si mogao I da ga dobijes I preko novcanice, slamcice ili necim drugim sto si koristio ukoliko si koristio, a 100% jesi, zajedno ( istu/o) sa drugim ljudima. Kako? Pa sluzokoza se vrlo lako raskrvari, to bar ne moram da ti objasnjavam. E sada, neko ima HCV ko je pre tebe koristio taj “ pribor “ I ako je njegova najmanja kapljica krvi ostala na tome, a to doslo u kontakt sa tvojom sluzokozom, koja je mozda imala neku ranicu, automatski mozes da primis cetice virusa.
Moj savet ti je, kao I svima koji su u slicnim pricama, da daju sve od sebe da se sekutarisu te bede, “ konkurisu “ za besplatnu terapiju, izbace virus iz sebe I pocnu jedan prelep normalan I PRAVI ZIVOT!!!

Zdravo Laks,
Posto sam iz slicne ( skoro iste ) price kao ti, prvo moram da te pitam, da li si cvrsto resio da se skines sa dopa? Jer iskreno, ne vredi ti nista da se lecis od HCV-a, ako nastavis da uzimas to DJUBRE. Za razliku od tebe ja sam koristio i.v. I pretpostavljam da sam tako zaradio, mada 90% mislim da sam zaradio preko tetovaze sa totalno nesterilisanim priborom. Znas I sam da postoji mnogo nacina da se prenese HCV, ali isto tako I znas da se prenosi iskljucivo putem krvi. To sto govoris da nikad nisi svrsio u devojku nema veze sa tim. HCV se seksualnim putem koristi iskljucivo ako oboje imate otvorene rane preko kojih moze da dodje do dodira krvi. A isto tako si mogao I da ga dobijes I preko novcanice, slamcice ili necim drugim sto si koristio ukoliko si koristio, a 100% jesi, zajedno ( istu/o) sa drugim ljudima. Kako? Pa sluzokoza se vrlo lako raskrvari, to bar ne moram da ti objasnjavam. E sada, neko ima HCV ko je pre tebe koristio taj “ pribor “ I ako je njegova najmanja kapljica krvi ostala na tome, a to doslo u kontakt sa tvojom sluzokozom, koja je mozda imala neku ranicu, automatski mozes da primis cetice virusa.
Moj savet ti je, kao I svima koji su u slicnim pricama, da daju sve od sebe da se sekutarisu te bede, “ konkurisu “ za besplatnu terapiju, izbace virus iz sebe I pocnu jedan prelep normalan I PRAVI ZIVOT!!!

Pa vidi matori, pitas me da li sam resio da se skinem totalno, posle ovog saznanja ja vise i ne znam sta je dop, ali bukvalno, to je ono kad moras da ubijes rovca, e pa sa ovim sam ga ubio totalno, ali totalno. Strogo se drzim terapije koju sam dobio i to je to. Niko u drajzerovoj mi nije rekao sta dalje zbog HCV. Prestao sam meso da jedem, postao sam vegetarijanac, pijem vitamine sumece, ono 12 u jednoj sumecoj, cak i pivo sam batalio. Ma kakav rovac, imam totalno novog iz neke druge price. To za novcanice, slamke i ostalo sam veruj mi jako kasno cuo, znam da moze tako da se prenese ali nisam ja to toliko koristio sa drugim ljudima. Recimo HIV virus odmah umire cim izadje iz tela zarazenog, barem sam to cuo da je tako, e sad za HCV pojma nemam. Ma moguce da sam i ja ga zakacio kod zubara s`obzirom koliko je sve to esteticno po lokalnim abulantama kao sto su neki ljudi pokupili ga i ovde to potvrdjuju, a vadili su mi zube zajedno sa desnima, ma strasno...pazi u fazonu sam da sad zivot zivim maximalno jer ne znam koliko je ostalo...recimo imam trip da uzmem sebi Suzukija R GSX 1000ccc ili 600ccc, sa sve opremom, ako izvucem neki kredit, znaci misli su mi otisle skroz u drugi pravac, ma ima toliko toga, sve mi se okrenulo, jedino sto mi tesko pada je sto vise ne mogu da prilazim normalnim devojkama. Tu me jako grize savest i to nikako ne bih mogao da uradim, jedino da nahvatam nesto iz moje nove price, i et tako. Pozz druze :)

Posto nisam nasao temu vezanu za hepatitis b, hteo bih ovde da postavim par pitanja ako mogu.

Imam aktivan hepatitis b od skora (barem otkriven), jetra je u dobrom stanju (posle radjene biopsije), na terapiji sam interferonom, primam 4.5 MIU.

Pitanja su:
Kako utice koriscenje marihuane na ovu moju situaciju?
Da li hepatitis b moze da se prenese pljuvackom?
Koje godine je pocela vakcinacija protiv ove bolesti nakon rodjenja?

Hvala

E protaxp u slicnoj smo situaciaj ja nemam c ali ga moj decko ima otkri ga je sasvim slucajno pre godinu dana uradjeni su mu svi testovi kao i biopsija njegovo trenutno stanje izggleda ovako: genotip 1, 190 000 kopija u krvi,fibroza 0.Iako je on sam hteo da plati terapiju lekar koji ga vodi rekao je da on jos uvek nije za terapiju jer mu sada ne bih nista pomogla.Prvo su ga vodili na Infektivnoj klinici u Beogradu ali smo odlucili da se prebacomo na Vma tako da se njegovo zdravstveno stanje sada tamo prati na redovnim kontrolama, Interesuje me misljenje ljudi koji vec imaju iskustva sa ovim problemom kao i terapijom o ovome sto su nama lekari rekli.
Inace sto se tice prenosenja nas lekar nam je rekao sledece:Prenos iskljucivo putem krvi sto pretpostavljam znas sta znaci,seksualni put moguc ali vrlo redak,Ne znam da li si se ti uopste testirao ja jesam pre godinu dana bila sam negativna mada cu ponoviti test .
Nadam se da nisma bila duga i zelela bih da razmenim sto vise informacija sa svima vama kojima nisma dosadna;)

E protaxp u slicnoj smo situaciaj ja nemam c ali ga moj decko ima otkri ga je sasvim slucajno pre godinu dana uradjeni su mu svi testovi kao i biopsija njegovo trenutno stanje izggleda ovako: genotip 1, 190 000 kopija u krvi,fibroza 0.Iako je on sam hteo da plati terapiju lekar koji ga vodi rekao je da on jos uvek nije za terapiju jer mu sada ne bih nista pomogla.Prvo su ga vodili na Infektivnoj klinici u Beogradu ali smo odlucili da se prebacomo na Vma tako da se njegovo zdravstveno stanje sada tamo prati na redovnim kontrolama, Interesuje me misljenje ljudi koji vec imaju iskustva sa ovim problemom kao i terapijom o ovome sto su nama lekari rekli.
Inace sto se tice prenosenja nas lekar nam je rekao sledece:Prenos iskljucivo putem krvi sto pretpostavljam znas sta znaci,seksualni put moguc ali vrlo redak,Ne znam da li si se ti uopste testirao ja jesam pre godinu dana bila sam negativna mada cu ponoviti test .
Nadam se da nisma bila duga i zelela bih da razmenim sto vise informacija sa svima vama kojima nisma dosadna;)

Pri seksualnim odnosima javlja se mikrokrvavljenja, pa je prenos virusa verovatan i ova se činjenica ne sme zanemarivati...:confused:

Ok, slazem se u potpunosti za seksualne odnose, ali je to opet slucaj gde postoji krvarenje ipak krvarenja kod normalnih odnosa ne bi trebalo biti mislim nije normalno krvarenje ako je sve u redu kod partnera ipak mogusnost postoji sa tim se slazem tako da kondom resava stvar i ipak pruza dobru zastitu i sto se HCV tice.

Pozdrav svima, dugo nisam pisala ovde, danas sam bila u Nisu po rezultate ispostavilo se da je posle uradjene biopsije moja jetra u redu, a PCR test je negativan, tako da nemam hepatitis c, medjutim imam antitela koja cu u organizmu nositi dozivotno, ali su ona sasvim ok. tj., ne predstavljaju nikakvu smetnju, ni meni ni mojoj bebi, inace sam sada u sestom mesecu trudnoce i nosim sina, i zahvalna sam Bogu na svemu, jer je zaista bio uz mene.
Ja sam dve godine bila u vezi sa deckom koji je imao HCV, u pocetku smo se malo pazili, ali kasnije nikako, ziveli smo kao da oboje imamo virus, i na svu srecu nikada mi nije preneo, jer sam posle raskida radila testove. Medjutim, antitela sam najverovatnije dobila prosle godine od druga sa kojim smo zajedno radili tetovazu prvo on pa ja i predpostavljam da iako je tattoo majstor zamenio igle, nasa krv tada nekako dosla u kontakt, moj drug je ove godine saznao da je pozitivan na HCV i javio mi, tako da sam se otisla proveriti i o svemu ostalom sam vec pisala...
Znam dosta parova, za mnoge sam slusala i iz price, ili negde procitala, pa i iz licnog iskustva, i zaista nikad nisam cula da je neko nekog inficirao seksualnim putem...ali opet dobro je da covek bude obazriv, jer samo jedan tren nas deli od zdravlja i srece do bolesti i patnje.
Zelim svima puno srece, i zdravlja, i naravno negativnog PCR testa.

nana04: Ne znam koliko mozes biti sigurna da nisi dobila od decka sa kojim si bila mada ako tako kazes ok,htela bih da pitam sta znas o tome da zarazeni muskarci mogu ostvariti potomstvo sa devojkom koja nije zarazena nisam bas cula puno o tome pa me zanima.Inace zelim ti puno srece u toku trudnoce i porodjaja i sve najbolje.

Posto nisam nasao temu vezanu za hepatitis b, hteo bih ovde da postavim par pitanja ako mogu.

Imam aktivan hepatitis b od skora (barem otkriven), jetra je u dobrom stanju (posle radjene biopsije), na terapiji sam interferonom, primam 4.5 MIU.

Pitanja su:
Kako utice koriscenje marihuane na ovu moju situaciju?
Da li hepatitis b moze da se prenese pljuvackom?
Koje godine je pocela vakcinacija protiv ove bolesti nakon rodjenja?

Hvala

Zdravo Aftermathh,
Iskreno da ti kazem, da si ipak te srece da su ti dali Roferon kao terapiju. Ipak je ona bolja od dostupnih terapija u Srbiji. Ali bi bilo lepo kada bi uz Roferon koristio i Zeffix.
Na prvo pitanje ti ne mogu odgovoriti, jer o tome ne znam bas puno, jer od kada sam prestao sa svim PAS-ovima, prestao sam i sa marihuanom, ali ipak svaka PAS ima nekog svog udela u ovim pricama. Neka manje, neka vise.
Da hepatitis B se moze preneti pljuvackom kao i drugim telesnim tecnostima, a obavezna vakcinacije DECE je pocela 2006. godine, dok za odrasle nije obavezna, mada je pozeljna. Ja sam se tri puta vakcinisao da bih stvorio antitela, da bih treci put dobijao doze kao ljudi na dijalizi 4 puta po dve vakcine. I tek nakon druge revakcinacije, ja sam stvorio antitela.
A o hepatitiu B, mozes mnogo vise saznati u brosuri koju mozes skinuti sa sledeceg linka. Pa je mogu i preuzeti i svi koje zanima nesto vise o tome!
http://www.megaupload.com/?d=IVYIE1C3

Ta verovatnoca je veoma mala iz cistog razloga sto da bi se virus preneo sa jednog na drugo, oboje morate imati otvorene rane, kako bi se spojile dve vrste krvi. I to je taj prenos, krv na krv.
Sto se njegovog stanja tice, on veoma dobar i za sada ne ispunjava uslove da dobije terapiju o trosku RZZO-a, jer se Srbija jos uvek vodi nekim " zakonima " iz praistorije, ali ja se nadam da ce se uskoro i to promeniti. Ako mu je doktor rekao da mu terapija ne bi nista pomogla, ne znam koji je lekar to mogao da kaze. Pa bas sada bi mu pomogla, kada je virus u " akutnoj " fazi. Ali kombinovana terapija pegilovanim interferonom i Ribavirinom, a ako mu slucajno ponude mono terapiju Roferonom ( interferon alfa -2a ) ili Intronom interferon alfa-2b, od srca bih preporucio da je ne prihvata i da saceka da dobije ili kupi pravu terapiju.
Winner1, kako si druze? Ima li sta novo kod tebe? Javi se.
Ja jos pet doza i zavrsavam terapiju... Nadam se uspesno!!!
Veliki pozdrav svima!!!

Ta verovatnoca je veoma mala iz cistog razloga sto da bi se virus preneo sa jednog na drugo, oboje morate imati otvorene rane, kako bi se spojile dve vrste krvi. I to je taj prenos, krv na krv.
Sto se njegovog stanja tice, on veoma dobar i za sada ne ispunjava uslove da dobije terapiju o trosku RZZO-a, jer se Srbija jos uvek vodi nekim " zakonima " iz praistorije, ali ja se nadam da ce se uskoro i to promeniti. Ako mu je doktor rekao da mu terapija ne bi nista pomogla, ne znam koji je lekar to mogao da kaze. Pa bas sada bi mu pomogla, kada je virus u " akutnoj " fazi. Ali kombinovana terapija pegilovanim interferonom i Ribavirinom, a ako mu slucajno ponude mono terapiju Roferonom ( interferon alfa -2a ) ili Intronom interferon alfa-2b, od srca bih preporucio da je ne prihvata i da saceka da dobije ili kupi pravu terapiju.
Winner1, kako si druze? Ima li sta novo kod tebe? Javi se.
Ja jos pet doza i zavrsavam terapiju... Nadam se uspesno!!!
Veliki pozdrav svima!!!
Sve po starom jarane ;)
Shibam surutku i opushteno :)
Zavrshicesh ti terapiju kako treba,100%;)

dzonik82: ne znam sta da ti kazem, to nam je rekao nacelnik infektivne klinike na vma,jednostavno je rekao da on jos nije za terapiju, ja delim tvoje misljenje da bi on trebalo da pocne da prima terapiju i to odmah jer nema nikakvih znakova bolesti ali on kaze drugacije ne znam vise sta da mislim i sta je pametno uraditi.

nana04: Ne znam koliko mozes biti sigurna da nisi dobila od decka sa kojim si bila mada ako tako kazes ok,htela bih da pitam sta znas o tome da zarazeni muskarci mogu ostvariti potomstvo sa devojkom koja nije zarazena nisam bas cula puno o tome pa me zanima.Inace zelim ti puno srece u toku trudnoce i porodjaja i sve najbolje.
Sigurna sam jer sam posle te veze radila testove i bila sam negativna, sve dok prosle godine nisam ponovo dosla u kontakt sa virusom, koji je tada, kako mi je i doktor rekao, prosao kroz moj organizam ali je moj organizam nekako uspeo da se odbrani od virusa, i iz svega toga su mi ostala ta antitela, koja cu nositi dozivotno, i koja ce zapravo i svaki izleceni od HCV, nositi u zauvek u svom organizmu, a to znaci da cu i ja, i osobe koje se lece i izlece od hepatitisa c, uvek biti pozitivne na onom testu koji se radi u higijenskom zavodu, test na antitela za HCV.
Moj drug koji je HCV pozitivan, i pre par dana je bas krenuo sa terapijom, je ozenjen, njegova zena je negativna i pokusavaju dobiti bebu, hepatits ce je virus koji napada jetru, i prenosi se putem krvi, mozda ima malo koncentracije i u muskoj spermi, ali to nikako ne moze da utice na bebino zdravlje, beba bi bila zdrava.
Ljudi se zentaju od hepatitisa c, i imaju stvarno negativan, i primitivan stav o obolelima, a ne shvataju da se on moze leciti i izleciti, i da se i sa virusom moze dosta lepo poziveti, samo ako se vodi zdrav zivot, medjutim ako bi neko na primer oboleo od raka, on bi mogao umreti i za godinu dana, a ljudi nikada za njega ne bi rekli, bolovao od neke narkomanske bolesti, tako da licno smatram da je hepatitis c vise isforsiran kao opaka bolest, nego sto to zapravo jeste, imajmo u vidi milione i milione opasnijih bolestina, mislim realno gledano, svima bih pozelela zdravlja, ali kada bi morali da posedujemo neku "opasnu bolest" a da mozemo da je biramo, svi bi shvatili da je hepatitis c, zapravo, bezazlen.

Ovo je prosto ne verovatno, moj drug je biopsiju i PCR test radio aprila meseca ove godine, ne znam tacno koliko ima kopija u krvi, i da li ima fibrozu, predpostavljam da je nema jer bi mu doktor rekao, ali je genotip 3, koji je mnogo laksi od genotipa 1, a terapiju je dobio, tj. poceo je primati terapiju pre nedelju dana, sto znaci da je cekao nekih cetri meseca.
Mislim da to nije u redu, sto mu nisu dali terapiju, ja bih vama i svima od srca preporucila kliniku u Nisu, i doktora Velju, koji je i nacelnik i doktor tamo, najiskrenije verujem da bi vas decko do sada zavrsio sa terapijom.

Ne znam sta da kazem, sem toga da smo zaista dobili taj odgovor sada ima kontrolu i videcemo sta ce biti,ne dobijaju svi terapiju koliko sam ja da sada obavestena moras da ispunjavas odredjene uslove za terapiju,sta da kazem sem taga da sam zbunjena pricama lekara,sem toga i majka mi je lekar tako da imam uvida u neke stvari,izgleda da mora da se ceka ne znam sta drugo raditi.....
Terapija je kao sto svi znamo skupa i postoji redosled dobijanja terapije pomaze se onima sa rezim oblicima hepatitisa sto je suludo.............

A sto se tice klinike u Nisu, mislim da bi zaista bilo suludo ici u Nis i tamo zapocinjati bilo sta ako ste iz Bg prvo zbog daljine, a drugo mislim da je VMA zaista ustanova o cijim dostignucima ne treba raspravljati , ja zaista mislim sve najbolje o tim lekarima na Vma i nesumnjam u njihovu strucnost ali procedura me je sokirala.

Back