Neonke

Da odgovorim na pitanje upuceno Pantheru,farbanje sa autolakom je najbolje ali pre farbanja treba odraditi pripremu podloge spricgitom koji se moze sa finim brusnim papirom obraditi da bude kao staklo a i sprecice da boja pocne da puca i da se ljusti.Ovo znam posto mi je komsija auto-lakirer pa sam ga pitao.

Pa kao sto sam rekao, posle obrade stranicu treba pripremiti za farbanje, ta priprema ce biti tolika u zavisnosti koliko je stranica "ostecena", ako stranica ne treba da se prska spricgitom (ako nije izgrebana, nema neke kanale i slicna ostecenja) onda umesto spricgita koristite plasticprimer koji se takodje moze nabaviti u vidu spreja, samo dobro ocistite stranicu, preprskate je sa plasticprimerom i kad se on osusi preko njega ide zaljeni auto lak.

panther:
Mozes da pricvrstis i obicno staklo, posto providna stranica nije komplet providna nego je prosecen deo stranice na koji naleze plexi sa unutrasnje strane i koji se pricvrscuje nitnama, a staklo mozes da pricvrstis npr. silikonom.
Hmm...mislim da sam to i rekao:
+ kako ces da pricvrstis staklo u stranicu.Plexi probusis i zanitnujes\zasrafis.

Kakav silikon, ne zajebavajte se sa staklom, polomice se u roku od par nedelja(ako ne pri montazi).Pogledajte negde kako je staklo fiksirano-nemozes ga samo zanitnovati, mora imati gumene odbojnike ili tako nesto.Ima plexi da se kupi a za rad je pravi.
Ali ako neko hoce staklo nek navali...:roll: Samo nek posalje fotke PRE i POSLE(i POSLE)!

Ko je ikad razbio staklo nek se javi! A plexi?
Pa o cemu pricamo??

Samo mi nesto nije jasno,kad kupis neonku jel dobijes neki kabal uz nju :???: vec sam pitao kako se prikljucuje za komp ali i dalje ne kapiram...Koliko je tesko i ako neko ima neonke jel mu nije problem da slika i posalje? Izvinjavam se ako smaram ali i ja bi voleo da stavim neoke ali nisam siguran da ne sjebem nesto...

Oggy:
Hmm...mislim da sam to i rekao:
+ kako ces da pricvrstis staklo u stranicu.Plexi probusis i zanitnujes\zasrafis.

Kakav silikon, ne zajebavajte se sa staklom, polomice se u roku od par nedelja(ako ne pri montazi).Pogledajte negde kako je staklo fiksirano-nemozes ga samo zanitnovati, mora imati gumene odbojnike ili tako nesto.Ima plexi da se kupi a za rad je pravi.
Ali ako neko hoce staklo nek navali...:roll: Samo nek posalje fotke PRE i POSLE(i POSLE)!

Ko je ikad razbio staklo nek se javi! A plexi?
Pa o cemu pricamo??

Ja ne prican napamet, sa staklom sam radio pr jedno pet godina, i trajalo je jedno dve godine dok nisam zamenio kuciste, posle sam uvek uzimao sa providnom stranicom, slazem se da je sa plexijem mnogo lakse to moze svako da odradi, sa staklom je vec drugacije za to ti treba iskustvo. Staklo sam lepio SILIKONOM i nisam imao bas nikakvih problema.

Oggy:
Pogledajte negde kako je staklo fiksirano-nemozes ga samo zanitnovati, mora imati gumene odbojnike ili tako nesto.
Naravno da ako se nituje ne moze bez nekih gumenih podloski, ali ovde se prica o lepljenju sa SILIKONOM za koje ti ne trba nista sem silikona i stakla. Uostalom ako nisi nikad to radio sta se iscudjavas i pricas da ne moze kad moze.
Pozdrav.......

ja imam plavu neonku visak.uz nju ide i kartica za pci-slot sa on/off prekidacem i regulatorom brzine pulsiranja/ili konstantno da svetli ili da pulsira u ritmu muzike.

Ja sam prvu prozirnu stranicu napravio 97 i koristio sam staklo sa neispravnog skenera.Staklo sam lepio silikonom ali je posle 6-7 meseci otpalo i napravilo mi picvajz u kucistu(prilikom premestanja kompa).Bolji je pleksi-mozes da ga oblikujes kako hoces,laksi je a mozes i njega silikonom da lepis a ako otpadne sigurno nece da napravi neku stetu.

panther:
Ja ne prican napamet, sa staklom sam radio pr jedno pet godina...~...
Uostalom ako nisi nikad to radio sta se iscudjavas i pricas da ne moze kad moze.
Pozdrav.......
Necu da se ljutim sto kazes da pricam napamet i ne citas tudje postove;).
Sa staklom sam radio akvarijume(home) i prozore(kuca),a sa plexijem prozore i soferke na camcima.Nisam PROFI ali valjda nisam ni tuta.
Znaci, ne kazem da ne moze vec da ne treba.Ti i MML ste prosli OK, SPINX nije bio te srece...Silikon nije lepak on staklo drzi na nekom principu vakuma(staklo je inace tesko zalepiti jer je glatko)-ko bolje zna da objasni, slobodno.Ajmo fizicari i odlikasi!:p
Znaci busiti staklo(ko je to radio zna koji je zajeb), a ako i sve uradis kako treba ostaje faktor razbijanja.
To je moje misljenje i obrazlozenje istog,PANTHER ti mozes da napises sta/kako si ti uradio, pa neka stavlja staklo ko hoce(sto sam vec rekao).Podrzavam svake modifikacije-samo napred!

PS. Ja sam pre 10god stavio staklo na prozor i dan danas stoji,da li to znaci da je neunistivo!:idea:

Ne bi da kontriram il nesto.Ali da li je neophodno primer,spricgit i ostalo?Sta kad bi se samo lak stavio(eventualno podloga po obodu gde je seceno-samo tu je go metal)?Panther vidim imas studiozan pristup(ako ne i pristup nekoj farbari;) ) mozes li da pojasnis, za i protiv?
Jbg nije auto da kisne i jede ga so.

panther:
Jeste, imas ga u svim bolje snabdevenim farbarama.

ok
jos koje pitanje pre nego sto krenem u farbanje stranica :)
prvo, nemam nikakva teska ostecena kucista tipa brazde, uboji i slicno, pa mislim da ne treba da koristim taj spricgit...
druga stvar koju si spomenuo je plasticprimer, koji bi trebalo da sluzi kao podloga za farbu, i koji isto dolazi u spreju?
ako sam u pravu, znaci da mi jos nedostaje autolak, i udri....

btw, mene samo zanima da malo zafarbam kuciste, nista specijalno....
eventualno bih koristio 2-3 boje, ciji raspored bih resio jednostavnim maskiranjem povrsina koje necu da farbam odredjenom bojom....

to Obersturmfuehrer
ne smem da se kunem i pricam napamet, ali mozda bi mogao i samo autolakom(u spreju) da farbas.
Ali ipak sacekaj PANTHERov odgovor mozda ima neka caka.Moj rezon je da ce lak za farbu da se veze(stranicu moras da obrises sa Nitro razredjivacem) a po obodu gde je metal cak i da se ne veze drzace je veza sa okolnom farbom.

to MML
to je van moje nadleznosti, cek da pitam sestru ona slika(slike). Dobra varijanta ti je da uklopis sa stolom ili namestajem(sem ako nije crvena jambolija:) ) pa plus neonke- to vise nije komp nego enterijer sobe!!! Fashion man8-) !

Ovaj prvi je Extra, sve lepo objasnjeno sa slikama.(ostali onako )
Da ne ispadne da sejem pamet(ali od ovih HIT AND RUN korisnika nema vajde-ne odgovaraju ) ali ispostavilo se da primer treba, ali zato jer boja kucista treba da se ismirgla(ona je tipa powder coated-pecena). A da li preko te osnovne-original moze ne znam.

Back