Neodgovorne majke

Majka koja "sedi kući" pere,kuva,pegla,ide u nabavke,uči s decom,obavlja sve kućne poslove koje ne obavlja muškarac. Plus ako ide i na posao,znači radi od kad ustane dok ne legne.

Mislis da to otac ne radi? Ja sam dok sam bio sa bivsom ustajao svaku noc, hranio malu, posle njenog klinca iz prvog braka vodio u skolu, dolazio kuci, pravio dorucak, spremao stan, prao sudove, posle posao, isao po malog u skolu, pravio rucak.... Dakle...
Što se tiče toga koliko dece se poverava majkama,da,vrlomala deca da jer se tad majke i angažuju više oko dece plus doje,pa je logično da dete bude s njom. Kako su deca starija,majke nemaju toliki primat.
A sta ako majka nema mleko, ne doje sve majke isto niti do istog uzrasta...
Radim u srednjoj školi i pratim statuse dece. Znači,uzrast srednje škole. Od ukupnog broja dece razvedenih roditelja POLOVINA je poverena očevima. Znači,jednako.
Voleo bih da vidim statistiku, pricao sam sa dosta advokata I brojka je je bila 80/20 u korist majke

Па сада да не паразитирамо ко је бољи, мушкарци или жене. Мислим да је то од случаја до случаја без осврта на билокакву статистику, и да оба родитеља требају да добију једнако старатељство над децом, осим ако један родитељ наравно није доказан као неко ко није способан да води бригу о детету. Било да је отац, било да је мајкс

Мени је ово глупо на истом нивоу као и кад жене глуме феминисткиње. Не можемо тако гледати на ствари. Да сад одједном сви очеви добијају децу након развода итд.
Nisam to rekao, napisao sam samo da ocevi ne dobijaju decu koliko I majke...

Mislis da to otac ne radi? Ja sam dok sam bio sa bivsom ustajao svaku noc, hranio malu, posle njenog klinca iz prvog braka vodio u skolu, dolazio kuci, pravio dorucak, spremao stan, prao sudove, posle posao, isao po malog u skolu, pravio rucak.... Dakle...
Za to svaka čast. Ima takvih očeva,naravno,bilo bi jako loše da su svi isti. To su tate ❤️. Otac je biološka kategorija,tata je ljubav.

Ако је развод споразуман

Starateljstvo nad decom posle razvoda​

Ako su supružnici zajednički došli do odluke da se razvedu sporazumno, u sporazumu su naveli i kome pripada starateljstvo, odnosno vršenje roditeljskog prava. U sporazumu se takođe navodi način održavanja ličnih odnosa deteta i roditelja sa kojim ne živi, kao i visina doprinosa koji treba da se uplaćuju za izdržavanje deteta.

A posebno je strašno kad se rodi dete sa posebnim potrebama,pa muškarac jednostavno " ne može to da podmese,izdrži" i napusti porodicu. Dešava se da to urade i majke,ali mnogo,mnogo ređe.
Мојој тетки која је особа са церебралном парализом, покојни мој ђед, њен отац, био јој је и ноге и руке и све. Створио јој је све и од ње направио скоро па скроз функционалну особу која је завршила факултет и мастер. Али иначе ђедо није био баш тако чиста фигура ни према жени , мојој баби, ни према деци

Али је мојој тетки био главни помагач, главно помагало боље рећи. Због ње је основао и удружење за особе са церебралном парализом, био дугогодишњи председник...

Мојој тетки која је особа са церебралном парализом, покојни мој ђед, њен отац, био јој је и ноге и руке и све. Створио јој је све и од ње направио скоро па скроз функционалну особу која је завршила факултет и мастер. Али иначе ђедо није био баш тако чиста фигура ни према жени , мојој баби, ни према деци

Али је мојој тетки био главни помагач, главно помагало боље рећи. Због ње је основао и удружење за особе са церебралном парализом, био дугогодишњи председник...
Ima takvih tata,to je predivno.
Znam mladog čoveka koji je odrastao sa ocem posle razvoda, majjka mu je obolela od MS,nepokretna je,on je gleda, hrani,kupa,vodi kod lekara. Znam da će biti divan otac,jer to je taj tip osobe.

Evo,pošto se marko pita što nema teme (ali istu ne otvara), hajde da pričamo o neodgovornim majkama.
Pogledajte prilog 1394854

moje mishljenje je sledetje
ako je neodgovorna onda je psihichki upadljiva to znachi da nije zdrava
u tom sluchaju otac treba da odgaja djecu dok se ona oporavi ako je tjatja papak onda dede i bake da se ukljuche u odgajanje i vaspitavanje djece

Zašto bih se vadila, šta sam uopšte pogrešno rekla?

Ne možeš tako jednostrano gledati na odgajanje dece. Pare po pola, a ostalo puj pik ne važi? A onda se ja vadim.
Gde sam ja to napisao da su samo pare? To se odnosilo na oceve koji mogu da vidjaju decu par puta mesecno, nalazost oni mogu samo novcano da pomognu ili ne daj boze ako je dete bolesno pa treba pomoc.

Jako puno majki iskoriacava to do maksimum, evo na papir pise tako I tako...

Deca idu majkama u mladjem uzrastu,a cini mi se da sa 12,ili 13 godina dete moze da samo odluci s kim ce da zivi.
Ne. Prema Porodičnom zakonu, dete se može izjasniti na sudu sa 10 godina, ali samo izjasniti, sa kim želi da živi, to se može i ne mora realizovati. Ali sa 15 godina može samo izabrati sa kime će da živi .

Nije to pravilo, ima svega, ali istina je da češće očevi zanemaruju decu.

Dakle, svakako odnos nije pola-pola.
Da li si siguran u to,situacija je verovao ili ne zapravo obrnuta.U centralnoj Srbiji nije nista neobicno da majka ostavi decu ocu i nikada ih vise ne pogleda.Preuda se i sa novim muzem izrodi decu, dok decu iz prethodnog braka nikada vise ne vidi.
Pogledaj samo rubrike u kojima se apeluje na pomoc lose stojecim porodicama.Otac bolesnik i nadnicar,odgaja decu dok ne grbaci ima bar jos jednog starijeg clana porodice,oca ili majku.Zena sve ostavila i preudala se par sela dalje.Tako nesto ni macke ne rade,ali u Srbiji to nije retkost

Svega ima. NEgo pri odlučivanju o starateljstvu ima se u vidu da se najviše majke brinu o deci. naravno postoje obrnuti slučajevi. Nego, kogod je roditelj i ima vajber grupe, recimo u vrtiću, na roditeljske sastanke dolaze u 90% majke, kada se govori o spremanju za rekreativnu isto tako, što se tiče pranja odeće, peglanja, spremanja hrane u skoro istom procentu to rade majke. Uvek ima odstupanja, ali briga o malom detetu je takva. Kasnije kada dete poraste, posle 15. godine, samo bira, ali tada nije potrebna nega deteta kao kada je dete malo, pa se vodi računa i o uzrastu.

Back