Neodgovorne majke

Пронађох једну статистику која ме је много зачудила. Она тврди да мајке у Америци чешће злостављају дете него очеви

https://childprotectionresource.online/mothers-are-more-likely-to-abuse-children-than-fathers-fact/

Колико су меродавни подаци? Каква је обрада истих? Да ли злостављање и занемаривање с очеве стране можда не сме да се пријави? Шта мислите?

Naravno al zar ne mislis da je to zbog razloga sto I'm se ogranicavanjem vidjanja deteta prakticno umanjuje I mogucnosti da odgajaju dete.

Kakavo bi stanje bilo da je situacija obrnuta?
Мени је идеално оно када оба родитеља добију старатељство, па дете живи мало код оца, мало код мајке. Мада, то суд и социјалци одлуче, ваљда знају како и због чега? Какав је твој случај?

Мени је идеално оно када оба родитеља добију старатељство, па дете живи мало код оца, мало код мајке. Мада, то суд и социјалци одлуче, ваљда знају како и због чега? Какав је твој случај?
Zajedničko starateljstvo je kod nas jako retko. Moraju oba roditelja da su saglasna s tim. Drugo,psiholozi kažu da dete treba da zna gde mu je baza,gde mu je kuća. Treće,kako će da ide i u koju školu ako jedne nedelje živi kod majke na Zvezdari,a druge kod oca u Batajnici?

Moje pitanje na onoj temi je bilo, dal bi majka ispoljila ( ne sve kao I ne svi ocevi) da je zakon na strani oca I da je majka ta koja dete vidja par puta mesecno, placa alimentaciju I ostalo...
Мени је ово глупо на истом нивоу као и кад жене глуме феминисткиње. Не можемо тако гледати на ствари. Да сад одједном сви очеви добијају децу након развода итд.

Ako idemo u procentima razcedenih/rastavljenih oceva I majki, daleko je veci broj majki koje su neodgovorne spram oceva, dakle zanemariti cinjenicu, jako bitnu cinjenicu, gde je otac taj koji snosi posledice I ima uskraceno vidjanje...
Моје лично искуство не каже, али неке статистике кажу да си у праву за однос.

Majka koja na prvo mesto stavlja svoje interese.a ne interese deteta/dece. Majka koja ocekuje da otac sve radi, a ona da sedi kuci. Majka koja recimo ni jednom ne ode u skolu da da proveri kako se dete snalazi, majka koja ostavi dete od 8god samo u stanu da bi vikendom izasla I provodila se....

Hoces mi ti sada odgovoriti na moje pitanje? I takodje, radila si u socijalnoj sluzbi, reci mi koliko oceva u procentima dobija decu posle razvoda a koliko majki.
Majka koja "sedi kući" pere,kuva,pegla,ide u nabavke,uči s decom,obavlja sve kućne poslove koje ne obavlja muškarac. Plus ako ide i na posao,znači radi od kad ustane dok ne legne.
Što se tiče toga koliko dece se poverava majkama,da,vrlomala deca da jer se tad majke i angažuju više oko dece plus doje,pa je logično da dete bude s njom. Kako su deca starija,majke nemaju toliki primat.
Radim u srednjoj školi i pratim statuse dece. Znači,uzrast srednje škole. Od ukupnog broja dece razvedenih roditelja POLOVINA je poverena očevima. Znači,jednako.
Овде се већ осети полна пристрасност у расправи

Back