Neobične i zanimljive statue

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E3vsUumWUAUj61g
E3vsVCyXoAIVuyG
E3vsVcQXoAU41fT

Sergej Bobkov

je pedesetšestogodišnji ruski umetnik koji je patentirao jedinstvenu tehniku izrade skulptura od komadića sibirskog kedra.
Njegova tehnika podrazumeva da nakon što napravi komadiće od drveta, drži ih neko vreme u vodi, a onda ih seče u koji god oblik poželi.
"Izazov je napraviti nešto što niko nije. Ne inspiriše me to što mogu i drugi", kaže ovaj fenomenalni umetnik.
Za svaku skulpturu mu je potrebno po šest meseci intenzivnog rada.

1.devojački-san.jpg

Devojački san

3.-čujem-pljusak-vode.jpg

Pljusak vode

U srednjem vijeku se raširila legenda da je Usta istine napravio čarobnjak Vergilije, da bi se njime koristili muževi i žene koji sumnjaju u vjernost svog bračnog druga.

Slava reljefa postala je poznatia širom svijeta nakon američkog filma iz 1953. Praznik u Rimu, u kojem glavni likovi koji ispočetka nisu iskreni jedno prema drugom.

Usta istine su i danas vrlo posjećen objekt, u koji turisti ubacuju ruku i fotografiraju se za uspomenu iz Rima.

1624362165888.png

Robin Wight i vile od metalne žice

Poznat je po svojoj fantastičnoj kolekciji skulptura od žice.
Njegove skulpture su lirski prikaz vila .
"Pokušavam da primenim kriterijume za dizajn“, objašnjava on, „uključujući priču, pokret, neku vizuelnu iluziju, emocije i prirodne sile.“"
Rezultati su očaravajući komadi koji daju razigranost vanjskim pejzažima.

Umetnik sa sedištem u Velikoj Britaniji odstupa od tradicionalnih prikaza vila, a čini to kroz dinamična tela sastavljena od višenamenske žice.
Obavijeni oko vitkih, a opet snažnih udova, dinamični su.
Umetnikova težnja je da „izbegne kliše i postigne ravnotežu tradicionalne dečje hirovitosti sa estetikom ženske figure.

Wight je prvi put imao ideju da stvori žičanu umetničku skulpturu 2010. godine, dok je popravljao ogradu.
"Uvijao sam stari komad žice da bih ga bacio“, seća se, „kad mi je palo na pamet da je žica za ogradu dobar materijal za modeliranje ... To je nekako poput metalne gline."

0e8313a8c4e0e418d834f8705ac20b21.jpg

13a7896aa7aff9132a03caeb2fc4efa6.jpg

Back